Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα οποιουδήποτε ματς, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Αν εκφράσεις την άποψη σου δημόσια, μπορεί να εκτεθείς ανεπανόρθωτα. Αν είσαι απλά ένας οπαδός, δεν τρέχει κάτι, αν είσαι όμως πρόεδρος ομάδας τότε αλλάζει το πράγμα…

Ακόμα και η Μίλαν που είχε νικήσει 2-0 την Μπαρτσελόνα στο πρώτο ματς, δεν έκανε λόγο ποτέ για σίγουρη πρόκριση καθώς ακολουθούσε το ματς της Ισπανίας. Όπως αποδείχθηκε πολύ καλά έκανε (έχασε 4-0 και αποκλείστηκε).

Όταν μια ομάδα τέτοιου βεληνεκούς δεν προτρέχει, πώς μπορείς εσύ που είσαι ο Τζίτζι Μπεκάλι, πρόεδρος της Στεάουα Βουκουρεστίου, να λες δημόσια μετά το πρώτο ματς στην Ρουμανία, πως «δεν υπάρχει ομάδα Τσέλσι, έχουμε ήδη περάσει», όταν ακολουθεί επαναληπτικός στην Αγγλία και έχεις να υπερασπιστείς το «εύθραυστο» 1-0;

«Μπορείς να έχεις όλα τα λεφτά του κόσμου. Δεν αρκούν στο ποδόσφαιρο. Είδατε τίποτα επικίνδυνο από την μεριά της Τσέλσι; Εγώ δεν είδα. Γι’ αυτό ρωτάω.

Αμπράμοβιτς πρέπει να φας μια δυο τέτοιες σφαλιαρίτσες για να δεις ότι το να είσαι δισεκατομμυριούχος δεν αρκεί για να είσαι και πετυχημένος.

Αν σκοράρουμε στο Λονδίνο έχουμε περάσει. Δεν υπάρχει περίπτωση να φάμε τρία γκολ από αυτή την ομάδα! ΠΟΤΕ! Είναι μία πολύ αργή ομάδα και θα την τιμωρήσουμε!

Δεν ήξεραν που πατούσαν και που βρίσκονταν. Ο Τέρι; Δεν ήξερε που του πάνε τα τέσσερα. Έδειχνε χαμένος σε παιδικό παραμύθι ή σε ταινία. Σίγουρα δεν ήταν στο γήπεδο πάντως.

Ο Λάμπαρντ; Δεν είδα κανέναν Λάμπαρντ. Με το ζόρι ακούμπησε κάνα δυο φορές τη μπάλα. Ο Μάτα και ο Αζάρ δεν μπορούσαν καν να κουνηθούν.

Δεν υπάρχει ομάδα που να μπορεί να μας κοντράρει αυτή τη στιγμή στο Europa League. Μόνο αν ήμασταν στο Champions League μπορεί να είχαμε πρόβλημα με την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης. Τους υπόλοιπους τους διαλύουμε», ήταν τα λόγια του Μπεκάλι μετά το πρώτο ματς.

Πέρασαν οι μέρες και έγινε ο επαναληπτικός. Σκορ 3-1 υπέρ της Τσέλσι. Αποτέλεμα: Η Τσέλσι στην επόμενη φάση του Europa League, η Στεάουα σπίτι της. Και να ήταν μόνο αυτό;

Σκόρερ των δύο εκ των τριών τερμάτων της Τσέλσι, ήταν αυτοί που είχαν ακούσει τα περισσότερα. Ο Τζον Τέρι και ο Χουάν Μάτα. Και μη χειρότερα…

Αυτή, βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος… κύριος προκαλεί με οποιονδήποτε τρόπο με τις δηλώσεις του. Ας θυμηθούμε μερικές από αυτές.

«Έχετε δει ποτέ φαλακρό παίχτη να φοράει τη φανέλα με το νούμερο 10 σε μια μεγάλη ομάδα; Ποτέ! Είναι αδύνατο. Δεν υπάρχουν φαλακροί μεγάλοι παίχτες. Αν έχω άδικο, πείτε μου έστω έναν που σας έρχεται αμέσως στο μυαλό!», ήταν τα λόγια του, για τον λόγο για τον οποίο άφησε ελεύθερο τον δανεικό Ράφαλ Γκρζέλακ!

«Ο Κοστέα το μόνο πράγμα που σκέφτεται όλη μέρα, είναι πότε θα γυρίσει σπίτι στην κοπέλα του για να κάνει… ξέρετε τι. Ακόμα και όταν είμαστε στην προετοιμασία, κάθεται τα βράδια μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή όπου μιλάει μαζί της και… Θα τον πλήρωνα ακόμα, αν έφευγε από την ομάδα. Έχω δώσει όμως ήδη πολλά λεφτά για να τον αποκτήσω και θέλω να πάρω έστω τα μισά πίσω. Αλλά ποιος θα τον πάρει τώρα;» τόνισε για τον Μιχάι Κοστέα.

Μπορεί να μην βρισκόταν σήμερα στο Stamford Bridge, αλλά όπου και να βρισκόταν, σίγουρα θα έχει μάθει ότι η ομάδα του έχει αποκλειστεί. Τα νέα διαδίδονται πολύ γρήγορα. Τα κακά νέα ακόμα γρηγορότερα…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]