Στα 41 του χρόνια, ο Ριβάλντο έχει καταφέρει να κερδίσει πολλά σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος, τόσο σε ομαδικές όσο και σε ατομικές διακρίσεις, το παλμαρέ του είναι κάτι παραπάνω από πλούσιο. Ωστόσο αυτό που πέτυχε στο πρόσφατο παιχνίδι της ομάδας του, Μότζι Μίριμ με αντίπαλο την Πιρακικάμπα, του έδωσε τη δυνατότητα να σημειώσει ένα ακόμα σπάνιο ρεκόρ: Αυτό του να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι συμπαίκτης με τον γιο του!

«Ευχαριστώ τον Θεό για την ξεχωριστή ημέρα στη ζωή μου όπου μπόρεσα να παίξω μαζί με τον γιο μου Ριβάλντο τζούνιορ σε έναν επίσημο παιχνίδι. Το παιχνίδι έληξε 1-1 αλλά αυτή η ημέρα είναι ιστορική. Ευχαριστώ Θεέ μου για ό,τι έκανες και κάνεις στη ζωή μου», έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό που διατηρεί στο instagram, ο μεγάλος Ρίμπο.

rivaldo.jpeg

 Ο Βραζιλιάνος άσος που αγωνίζεται στην ομάδα στην οποία είναι και πρόεδρος, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ` κατηγορίας της Βραζιλίας, πέρασε ως αλλαγή στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης και αγωνίστηκε στο πλάι του υιού του, Ριβαλντίνιο, εκπληρώνοντας έτσι κι ένα μεγάλο του όνειρο. Κάτι που λίγοι έχουν καταφέρει και για το λόγο αυτό, το 3pointmagazine επιχειρεί ένα αφιέρωμα ανάδειξης των πλέον χαρακτηριστικών περιπτώσεων.

Χένρικ Λάρσον/ Τζόρνταν Λάρσον
Κάτι παρόμοιο όμως έγινε και στην ομάδα που αγωνίζεται ο 16χρονος Τζόρνταν Λάρσον. Ο λόγος για τη Χέγκαμποργκ, ομάδα τέταρτης κατηγορίας του σουηδικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, στην οποία ανήκει ο γιος του σπουδαίου πρώην διεθνούς Σουηδού επιθετικού, Χένρικ Λάρσον.

larsson

Ο τελευταίος μάλιστα, την περσινή σεζόν αγωνίστηκε σε ένα ματς ως συμπαίκτης με τον κανακάρη του, καθώς ο ίδιος διατηρούσε πόστο βοηθού προπονητή στην ομάδα, ενώ διέθετε και δελτίο αθλητή! Κάτι που του επέτρεψε βεβαίως, να επωφεληθεί της ευκαιρίας. Ο αγώνας έληξε με νικήτρια την ομάδα των Λάρσον, με σκορ 4-2 επί της Τένχαλτ, με τον 15χρονο (τότε) Τζόρνταν να σκοράρει μάλιστα, στο ντεμπούτο του με συμπαίκτη τον πατέρα του.

Κάρλτον Μάιερς/ Τζόελ Μάιερς
Αντίστοιχο περιστατικό πάντως, έχει σημειωθεί και στο μπάσκετ και μάλιστα πριν από ένα χρόνο περίπου. Ήταν στον αγώνα της ιταλικής Σαν Πατρινιάνο με τη Βις Τρέμπο, όπου ο «γερόλυκος» Κάρλτον Μάγιερς επέστρεψε στη δράση παίζοντας στο πλάι του 16χρονου γιου του, Τζόελ και σημειώνοντας 21 πόντους σε 37`!

Carlton-Myers-e-Joel-Myers

Γκόρντι Χάουϊ/ Μαρκ Χάουϊ – Μάρτι Χάουϊ
Ιδιαίτερη μνεία πάντως, πρέπει να γίνει στην περίπτωση του Γκόρνι Χάουϊ. Ο 85ρονος σήμερα, πρώην διεθνής παίκτης χόκεϊ και ζωντανός θρύλος της εθνικής ομάδας του Καναδά, είχε το προνόμιο να βρεθεί συμπαίκτες με τους δύο γιους του, Μαρκ και Μάρτι Χάουϊ, σε Χιούστον Άιρος και Νιου Ίνγκλαντ  Γουέιλερς αντίστοιχα, τις σεζόν 1976/77 και 1977/78 αντίστοιχα. gordie-howe-and-sons

Άρνορ Γκούντγιονσεν/Έιντουρ Γκούντγιονσεν

Μια διαφορετική περίπτωση είναι αυτή του Έιντουρ Γκούντγιονσεν. Ο Ισλανδός διεθνής στράικερ και πρώην της ΑΕΚ μεταξύ άλλων, Έιντουρ Γκούντγιονσεν, δεν κατάφερε ποτέ να αγωνιστεί στην ίδια 11άδα με τον πατέρα του, παρότι ο τελευταίος πέρασε εκτός γηπέδου στο 45ο λεπτό της αναμέτρησης της Εθνικής του ομάδας απέναντι στην Εσθονία στις 24-04-96, για να δώσει τη θέση του στον 18χρονο τότε γιο του.

 Gudjohnsen

Οι δυο τους, παραλίγο να παίξουν και συμπαίκτες, αλλά  στην αναμέτρηση με τα Σκόπια δύο μήνες αργότερα, ο Έιντουρ έσπασε το πόδι του και τέθηκε εκτός, με αποτέλεσμα να μείνει… ημιτελές το όνειρο του ίδιου αλλά του πατέρα του, Άρνορ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]