Ο ιδρυτής των Pink Floyd Ρότζερ Γουότερς χαρακτήρισε νεοφασίστα τον υποψήφιο για την προεδρία της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου, τοποθετώντας το όνομά του δίπλα σε αυτά του Ντόναλντ Τραμπ, του Νάιτζελ Φάρατζ και του Βίκτορ Ορμπάν.

Ο Γουότερς, γνωστός στο κοινό για τις πολιτικές του τοποθετήσειςουκ όλιγες φορές έχει εκφράσει τη στήριξή του στον παλαιστινιακό λαό και έχει μποϊκοτάρει το Ισραήλ-, αυτή τη φορά στη διάρκεια συναυλίας στο στάδιο Allianz του Σάο Πάουλο, μίλησε εναντίον του ακροδεξιού υποψηφίου, υμνητή της στρατιωτικής δικτατορίας Ζαΐρ Μπολσονάρου, βάζοντας μάλιστα το όνομά του στη λίστα πολιτικών που ευθύνονται για την άνοδο του νεο-φασισμού. Το όνομα του Μπολσονάρου φιγούραρε κάτω από αυτό του Τραμπ, του Φάρατζ, του Ορμπάν και της Μαρίν Λεπέν.

«Έχετε πολύ σημαντικές εκλογές σε τρεις εβδομάδες από τώρα. Επομένως κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσετε ποιος θέλετε να είναι ο επόμενος πρόεδρός σας», είπε ο Γουότερς ενώπιον ενός κοινού 45.000 ανθρώπων προς το τέλος της συναυλίας το βράδυ της Τρίτης, δύο ημέρες μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία που έστειλε τον ακροδεξιό υποψήφιο Ζαΐρ Μπολσονάρου στον δεύτερο γύρο, διεκδικώντας το χρίσμα του προέδρου της χώρας απέναντι στον υποψήφιο του Κόμματος των Εργατών, Φερνάντο Αντάντζ.

Η παρέμβασή του Γουότερς έκανε ορατή την πόλωση που υπάρχει στη Βραζιλία: οι μισοί θεατές ζητωκραύγαζαν και συμμετείχαν στις αποδοκιμασίες εις βάρος του ακροδεξιού υποψηφίου, ενώ οι υπόλοιποι φώναζαν υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς τον μουσικό.

«Το ξέρω ότι δεν μου πέφτει λόγος, πέραν του ότι σε γενικές γραμμές είμαι κατά της αναβίωσης του φασισμού σε όλον τον κόσμο. Και καθώς πιστεύω στα ανθρώπινα δικαιώματα–και αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα της ειρηνικής διαμαρτυρίας με σεβασμό προς τον νόμο–θα προτιμούσα να μην με κυβερνά κάποιος που πιστεύει ότι η στρατιωτική δικτατορία είναι κάτι καλό. Θυμάμαι την κακή εποχή στη Λατινική Αμερική με τις στρατιωτικές δικτατορίες και ήταν φρικτό», είπε ο 75χρονος Γουότερς, υποστηρίζοντας μάλιστα την καμπάνια των γυναικών που χρησιμοποιούν το σύνθημα ELE NAO -Όχι αυτός.

 

Διαβάστε περισσότερα για το κίνημα των γυναικών ενάντια στον ακροδεξιό, μισογύνη και ρατσιστή Μπολσονάρου:

Οι γυναίκες οι πρωταγωνίστριες στις εκλογές της Βραζιλίας

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]