Στις 20 Δεκεμβρίου η ΕΛ.ΑΣ εισβάλλει απροειδοποίητα στην κατειλημμένη από το 1990 Βίλλα Αμαλία, επικαλούμενη ανώνυμη καταγγελία. Ήταν μόνο η αρχή μιας μεγάλης επιχείρησης, που έχει σαν σκοπό τη διάλυση όλων των καταλήψεων και την ανάκτηση της δημόσιας περιουσίας, όπως αναφέρει η επίσημη γραμμή της κυβέρνησης.

Θα βάλουμε τέλος στα κέντρα «ανομίας» υποστηρίζει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, λέγοντας ότι τα χιλιάδες άδεια μπουκάλια, φανερώνουν ποιοι κρύβονται πίσω από τα καμένα καταστήματα και τη βία εναντίον των ΜΑΤ σε κάθε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ο αντίλογος είναι ισχυρός, όσο και οι επεμβάσεις που έγιναν. «Αυτοί οι χώροι είναι πιο δημόσιοι από ποτέ», υποστηρίζουν οι συμμετέχοντες και μαζί τους συμφωνούν πολλοί κάτοικοι. Το γεγονός ότι είχαν εγκαταλειφθεί για χρόνια και μετατράπηκαν σε πυρήνες πολιτιστικής, πολιτικής και κοινωνικής δράσης, αποδεικνύει του λόγου του αληθές σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν.

Το 3pointmagazine.gr ανοίγει τον φάκελο καταλήψεις και παρουσιάζει τη δράση τους, γιατί αυτή ενοχλεί, την ιστορία που κρύβει κάθε χώρος, την τοποθέτηση όσων εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στις διαδικασίες, αλλά και πως κατοχυρώνεται το δικαίωμα της κατάληψης σε άλλες χώρες της Ευρώπης, με όλες τις πλευρές να μένουν ικανοποιημένες.


Από τον Άσιμο στη Βίλλα Αμαλία – Μαρτυρίες μελών καταλήψεων και αυτοδιαχειριζόμενων χώρων


Εκτενές αφιέρωμα στην πολυτάραχη ιστορία των καταλήψεων


Καταλαμβάνοντας την Ευρώπη

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]