Εικόνες καταστροφής αντίκρισαν οι άνθρωποι του πάρκου Ναυαρίνου, στο μικρο θεατράκι όπου πριν λίγους μήνες είχαν φτιάξει συλλογικά ξύλινα παγκάκια. Συγκεκριμένα ξηλώθηκαν ξύλα που χρησιμοποιήθηκαν ως καύσιμη ύλη αυτές τις ημέρες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του πάρκου, το φαινόμενο του βανδαλισμού επαναλαμβάνεται σταθερά στα 10 χρόνια λειτουργίας και καλούν τον κόσμο που αγαπά το εγχείρημα να προσπαθήσει με την παρουσία του να αποτρέψει νέες αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Η ανακοίνωση του πάρκου:

Τα ξύλινα παγκάκια, που φτιάχτηκαν την περασμένη άνοιξη, με συλλογική δουλειά, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο πάρκο, έγιναν αντικείμενο βανδαλισμού και χρησιμοποιήθηκαν ως καύσιμη ύλη αυτές τις μέρες.

Το φαινόμενο θλιβερά επαναλαμβάνεται εδώ και 10 χρόνια και μας πείθει όλο και περισσότερο για την ορθότητα της απόφασης της συνέλευσης για δημιουργία μιας μεγάλης, περιφραγμένης, παιδικής χαράς (ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός μετά την πετυχημένη καμπάνια).

Όσοι αγαπάμε και στηρίζουμε το πάρκο Ναυαρίνου ας προσπαθήσουμε με την παρουσία μας να αποτρέψουμε, το επόμενο διάστημα, τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Σχόλιο: Είναι προφανές ότι αρκετοί συνάνθρωποί μας, ειδικά αυτές τις ημέρες, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την παγωνιά είτε γιατί είναι άστεγοι, είτε γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να βγουν σε κάποιο μαγαζί. Από την άλλη δεν είναι λύση η πρόκληση καταστροφών σε ένα κοινωνικό εγχείρημα που στηρίζεται αποκλειστικά στους κόπους των ανθρώπων που συμμετέχουν στην λειτουργία του. Το πάρκο επίσης δίνει μια πολύτιμη διέξοδο ηρεμίας, αλλά και ενασχόλησης σε μικρούς και μεγάλους, ειδικά από τη στιγμή που οι περισσότεροι δημόσιοι χώροι είναι εγκαταλελειμμένοι εξαιτίας της αδιαφορίας από την Πολιτεία και απρόσιτοι εξαιτίας της παραβατικότητας που αναπτύσσεται. Θα ήταν πολύ πιο ωφέλιμο και για το πάρκο και για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την παγωνιά, να υπάρξει επαφή και συνεννόηση. Άλλωστε η έννοια της αλληλεγγύης μόνο άγνωστη δεν είναι στα Εξάρχεια και πάνω σε αυτή τη βάση έχουν βρεθεί συχνά οι κατάλληλες λύσεις.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]