Όχι μόνο δεν υπερψηφίστηκε αλλά καταψηφίστηκε κιόλας από τους περισσότερους βουλευτές η πρόταση για το άρθρο 24Α, για την αυτοτελή αναφορά στα ζώα και στην προστασία τους, κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Στο ισχύον Σύνταγμα τα ζώα συμπεριλαμβάνονται στο άρθρο 24 που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος. Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έκανε μια τεράστια προσπάθεια για να συμπεριληφθεί στις προτάσεις στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης ένα άρθρο που θα προήγαγε τα δικαιώματα και την προστασία των ζώων.

Η πρόταση κατάφερε και έφτασε στη Βουλή και κατατέθηκε αλλά δεν θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης για την επόμενη αναθεωρητική βουλή, καθώς 92 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 130 είπαν «όχι» και 40 δήλωσαν «παρών».

Η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας:

Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έδωσε ένα μεγάλο , έντιμο, δυναμικό  και ειλικρινή αγώνα για να προστατευθούν τα ζώα μέσα από τις διατάξεις του Συντάγματος .

Ο τελικός μας στόχος δεν επετεύχθη.

Όμως η υπόθεση των ζώων μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία  βγήκε αναβαθμισμένη και γιατί όχι κερδισμένη  αφού για πρώτη φορά μέσα στο εθνικό κοινοβούλιο και τις επιτροπές του συζητήθηκε τόσο διεξοδικά και σε τόση έκταση η μελανή αυτή ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας με τα χιλιάδες κακοποιημένα  με κάθε τρόπο και μορφή  ζώα , κάθε είδους, και η αναγκαιότητα προστασίας τους μέσα από το ίδιο το Σύνταγμα

Διαβάσαμε την ανακοίνωση του εναπομείναντος κομματιού των Οικολόγων Πράσινων σχετικά με την διαφωνία τους στην προσθήκη του άρθρου 24Α , η οποία περιελάμβανε την συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας και ευζωίας των ζώων .

Διαφωνούν ,μας ενημέρωσαν , διότι έτσι υπάρχει κίνδυνος να αναθεωρηθεί όλο το άρθρο 24 που αναφέρεται στην προστασία του περιβάλλοντος  και φοβούνται ότι  να επέλθει  μείωση της προστασίας του  και ιδιαίτερα των δασών.

Προεκλογικές ευαισθησίες και υποκρισίες.

Η θητεία των Οικολόγων Πράσινων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος  ήταν τραγικά εις βάρος της προστασίας του περιβάλλοντος και της φύσης .

Η θητεία τους δε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταστροφική για τα ζώα .

Διόλου τυχαίος και ο χρόνος που στόχευσαν και επέλεξαν για να δημοσιοποιήσουν την διαφωνία τους , μια μέρα δηλαδή πριν την κρίσιμη ψηφοφορία.

Μοιραίος άνθρωπος για το περιβάλλον και τα ζώα ο Γιάννης Τσιρώνης.

Γνωρίζουμε όμως , ότι και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον μανδύα της προστασίας του περιβάλλοντος

στην πραγματικότητα διαφώνησαν εξυπηρετώντας  μικροκομματικά τοπικά τους ψηφοθηρικά οφέλη .

Τα δε κόμματα -ΝΔ,Ένωση Κεντρώων και ΧΑ- που από την πρώτη στιγμή εναντιώθηκαν και δεν ψήφισαν την συγκεκριμένη διάταξη ας  σταματήσουν τις φιλοζωικές τους κορώνες εν όψει των εκλογών και γενικότερα .

Χθες καταγράφτηκε και αποτυπώθηκε  με ακρίβεια  η πρόθεση όλων.

Χθες ηττήθηκε ο Πολιτισμός , η Ανθρωπιά , η Ελλάδα.

Χάθηκε μια ευκαιρία να αποτινάξουμε τη ρετσινιά της πιο αφιλόζωης ευρωπαϊκής χώρας με ένα όμως από τα πιο δυναμικά και πρωτοπόρα φιλοζωικά κινήματα.

Για εκείνους δε που θα βιαστούν να πουν ,ότι   το φιλοζωικό κίνημα δεν αντελήφθη την παγίδα που έκρυβε η προσθήκη του 24 Α για το περιβάλλον θα απαντήσουμε , ότι οι φιλόζωοι πολίτες αυτής της χώρας δίνουν αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος στη πράξη χωρίς να υπάρχει διάσταση λόγων και πεπραγμένων , χωρίς υποκρισίες και ψεύτικα λόγια .

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα  τον Γιώργο Κυρίτση γιατί πίστεψε τον αγώνα μας και προώθησε το αίτημά μας αλλά και τους 92 βουλευτές που στήριξαν χθες στην Ολομέλεια της Βουλής την προσπάθεια για την συνταγματική προστασία των ζώων .

Σύντομα θα δημοσιεύσουμε τα ονόματα των βουλευτών που  υπερψήφισαν, καταψήφισαν ή ψήφισαν παρόν.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]