Ομολογώ πως δεν είχα ξαναβρεθεί σε κάποια εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ αλλά ήμουν υποψιασμένη, έτσι τουλάχιστον έλεγα.

Δυο λόγια, ένα κάλεσμα από την φίλη  Σεβαστή σχετικά με την εκδήλωση των παιδιών, μια ενημέρωση μέσω του ραδιοφώνου προς άλλους ήταν αρκετά ώστε να τιμήσω και εγώ με την σειρά μου τον αγώνα αυτών των ανθρώπων.

Το ‘’ραντεβού’’ μας στις 18:00 το απόγευμα, πεζόδρομο Μιχαήλ Αγγέλου και Χαριλάου Τρικούπη στα Ιωάννινα να με βρίσκει να περπατώ ανάμεσα στον κόσμο που είχε μαζευτεί στην γιορτή τους. Ο απεριόριστος σεβασμός και η δύναμη που σου ενέπνεαν, λειτουργούσαν σαν μανδύας προστασίας και ζεστασιάς απέναντι στο τσουχτερό κρύο.

Η επιμονή τέτοια που δεν λογάριαζε κανένα κρύο αντιθέτως όλα ήταν τόσο υπολογισμένα ώστε να κερδίσει ο άνθρωπος, η αγάπη, η δύναμη τους.

Όσο παρατηρούσα, μετρούσα τα κλικ των φωτογραφιών και αναρωτιόμουν πόσο θάρρος και θράσος απαιτεί μέχρι την νίκη; Πείσμα και τσαμπουκά να πεις ένα τεράστιο όχι σε εκείνα που σε τραβούν πίσω και που σου κλέβουν μέρα με την μέρα την ζωή.

κεθεα 5

κεθεα 6

κεθεα 4

Γενναιότητα είναι η λέξη που θα χαρακτήριζα τόσο στους ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς ψυχολόγους, νοσηλευτές και ειδικευμένους σύμβουλους τοξικοεξάρτησης όσο και στους ‘’πρωταγωνιστές’’ αυτού του αγώνα.

Πρωταγωνιστές στο έργο της ζωής όπου μονόδρομος αποτελεί η νίκη και μόνο. Νίκη για την καθαρότητα, την ζωντάνια, για το δικαίωμα του να ζεις πραγματικά.

Τέλος, να πω πως ‘’είμαι κ εγώ εδώ’’και δεν περιμένω τίποτε παρά μόνο εκείνο το ουράνιο τόξο που θα συμβολίσει μια νέα αρχή.

(υ.γ Να ευχαριστήσω θερμά την φίλη  Σεβαστή Φωτίου-Κοινωνική λειτουργός για τις πολύτιμες πληροφορίες και να της ευχηθώ καλή δύναμη.)

κεθεα 7

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ δημιουργήθηκε το 2007 μετά από αίτημα των φορέων της πόλης. Σήμερα διαθέτει ένα δίκτυο θεραπευτικών υπηρεσιών στα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα και την Άρτα που μπορεί να αντιμετωπίσει ολοκληρωμένα το πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Το Πολυδύναμο Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος απευθύνονται σε εφήβους και ενήλικες που αντιμετωπίζουν συγχρόνως πρόβλημα με τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ και κάποιου είδους ψυχιατρική διαταραχή, μια κατάσταση που είναι γνωστή ως συννοσηρότητα ή διπλή διάγνωση.

Για την αποτελεσματική υποστήριξη των ανθρώπων με διπλή διάγνωση το Κέντρο ακολουθεί μια συνδυαστική και ολοκληρωμένη προσέγγιση που στοχεύει στην αντιμετώπιση τόσο της χρήσης ουσιών όσο και των προβλημάτων ψυχικής υγείας, με στόχο την αποκατάσταση και ισότιμη επανένταξη στην κοινωνία. Το Κέντρο υποστηρίζει επίσης συστηματικά και τα μέλη του στενού περιβάλλοντος των ατόμων με διπλή διάγνωση, παράλληλα ή ανεξάρτητα από τη συμμετοχή των τελευταίων στις υπηρεσίες του.

κεθεα 8

Το Κέντρο προσφέρει ένα ασφαλές, μη επικριτικό περιβάλλον, με σεβασμό στις ανάγκες όσων απευθύνονται στις υπηρεσίες του και στο απόρρητο. Είναι στελεχωμένο με ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς ψυχολόγους, νοσηλευτές και ειδικευμένους σύμβουλους τοξικοεξάρτησης. Οι υπηρεσίες του περιλαμβάνει:

Ενημέρωση

Αξιολόγηση

Συμβουλευτική

Ατομική και ομαδική θεραπεία

Εκπαίδευση-κατάρτιση

Φροντίδα της υγείας

Νομική στήριξη

Επανένταξη

Οικογενειακή στήριξη

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν. Η παρακολούθηση βασίζεται στην εθελούσια συμμετοχή και γίνεται σε εξωτερική βάση.

Η εντατικότητα και η διάρκειά της εξαρτάται από τις ανάγκες κάθε ατόμου.

ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ.. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ..

Συμβουλευτικός Σταθμός Ιωαννίνων 26510-64077

Συμβουλευτικός Σταθμός Άρτας 26810-22881

Συμβουλευτικός Σταθμός 26650-92022

Πολυδύναμο Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο 26510-64568

Ζέτα Καρκαμπούνα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]