Με αυτά τα λόγια αλλά και με στοιχεία που καταδεικνύουν τις τραγικές ελλείψεις στην εκπαίδευση, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Ζαχαρίας Ρηγάκης περιέγραψε τις συνθήκες έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, μιλώντας στον Βασίλη Σπυρδάκη και το Κόκκινο Κρήτης 88,4 FM.

«Αρχίζουμε τη νέα χρονιά με τα γνωστά προβλήματα αδιοριστίας. Το γυμνάσιο Τεφελίου άνοιξε μόνο με τον διευθυντή και περιμένουμε την Παρασκευή τις τοποθετήσεις αναπληρωτών για να εμφανιστούν δύο ή τρεις συνάδελφοι ώστε να αρχίσει, τυπικά έστω, η εκπαιδευτική διαδικασία», είπε ο κ. Ρηγάκης. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΜΕ που παρουσίασε, ακόμη και μετά τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών τα κενά εκπαιδευτικών στα γυμνάσια και στα λύκεια του νομού Ηρακλείου υπολογίζονται περίπου σε 230 με 250.

«Η εξαγγελία από την προηγούμενη κυβέρνηση για 15.000 διορισμούς εκπαιδευτικών μας είχε δώσει μία ανάσα, μία ελπίδα, μετά από δέκα χρόνια μνημονίων. Όμως αυτή τη στιγμή οι διορισμοί πάγωσαν. Δυστυχώς δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε», είπε ο κ Ρηγάκης.

Σε αδιέξοδο οι αναπληρωτές

Πέρα από το μείζον πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικών ο κ. Ρηγάκης αναφέρθηκε και σε σειρά άλλων προβλημάτων.

«Υπάρχουν αναπληρωτές που έρχονται σήμερα στην Κρήτη, για παράδειγμα από την Μακεδονία. Θα έχουν μισθό 750 ευρώ σε μία περιοχή που δεν υπάρχουν διαθέσιμα σπίτια και τα ενοίκια είναι ακριβά. Είναι άνθρωποι με οικογένειες και ακόμη δεν γνωρίζουν σε ποιο σχολείο θα βρεθούν οι ίδιοι, αλλά και που θα κάνουν μάθημα τα παιδιά τους. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν καλούνται να υπερβάλουν εαυτό και να καταθέσουν την ψυχή τους για να προσφέρουν στα δικά μας παιδιά ό,τι καλύτερο μπορούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρηγάκης.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο έχουν μπει στο στόχαστρο από τους κυβερνόντες, που επιλέγουν τις περικοπές κονδυλίων αντί να θεωρούν πρώτιστο μέλημα την αναβάθμιση της παιδείας.

«Το σύνολο των πολιτικών που εφαρμόζονται στην εκπαίδευση έχει αυτό το στόχο. Για εμάς λοιπόν, τους εκπαιδευτικούς, είναι μονόδρομος οι κινητοποιήσεις. Θα βγούμε μπροστά για ένα καλύτερο σχολείο», κατέληξε.

*Αλιευμένο από το inotos.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]