Αυτή την εβδομάδα, τιμήσαμε τα μαγαζιά με φαγητό, με τους κεφτέδες και το Μεξικάνικο να έχουν την τιμητική τους, ήπιαμε ζεστή σοκολάτα αλλά είδαμε και ελληνική ταινία.

Πήγα σε μια νέα μεξικάνικη γωνιά που άνοιξε στην πόλη, σε μια περιοχή που έτσι κι αλλιώς οι γεύσεις από διάφορες γωνιές της γης, βρίσκουν πατρίδα. Ο λόγος για το “Agavita”, στη Νέα Φιλαδέλφεια (Σμύρνης 55, 210 2510604) ένα σχετικά καινούριο μαγαζί που προσφέρει εξαιρετικές μεξικάνικες γευστικές προτάσεις και όχι μόνο.

mexico

Τα ιδιαίτερα χρώματα, οι έντονες αντιθέσεις, οι κάκτοι, τα σομπρέρο στους τοίχους και η πολύ ωραία μουσική, συνδράμουν στη δημιουργία της ιδανικής ατμόσφαιρας έστω για ένα απλό ποτό, ακόμα κι αν δεν σου αρέσει η τεκίλα. Παράλληλα, στο χώρο διοργανώνονται και πολλά events, με κεντρικό θέμα το χορό και δη τη salsa! Κι όλα αυτά μόλις 50 μέτρα από το χώρο που στεγαζόταν το ποδοσφαιρικό γήπεδο της ΑΕΚ.

Πάνος Κατηφόρης

Πήγα στο Chocolate Duck στην Νέα Ερυθραία (Ευαγγελιστρίας 30). Το μαγαζάκι εκτός από στυλ είναι ό,τι πρέπει τώρα που έρχεται ο χειμώνας, έχει ωραίο κλίμα και μουσική για να πιείτε μια ωραία ζεστή σοκολάτα. Στην Ερυθραία αδερφές μου, στην Ερυθραία.

blackduck

Κατερίνα Καραβία

Είδα το “Xenia”. Πολύχρωμη -με σκληρές πτυχές όμως- ανάλαφρη και τρυφερή, η νέα ταινία του Πάνου Κούτρα αποτελεί ένα ταξίδι ενηλικίωσης για τους δύο πρωταγωνιστές της, οι οποίοι δεν είναι επισήμως Έλληνες, παρότι έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα αλλά Αλβανοί, μιας και η μητέρα τους ήταν από τη γειτονική χώρα. Η ιστορία των δύο αδελφών μέσα στην Ελλάδα του 2014 και το ταξίδι από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να βρουν τον βιολογικό τους πατέρα, μέσα στην μέχρι και σήμερα, χρωματισμένη λέξη “Αλβανός”, μέσα στην ομοφοβία και την ξενοφοβία, αλλά και μέσα στη χώρα της φαντασίας, την απόδραση στη φύση και τον αυθορμητισμό των νέων ανθρώπων.

xenia

Όπως δήλωσε και ο μεγαλύτερος εκ των πρωταγωνιστών, Νίκος Γκέλια, “τo ‘Xenia’ είναι μια Ελλάδα που είναι σαν το εγκαταλειμμένο ‘Xenia’ της Κοζάνης που βλέπεις στην ταινία. Ένας τόπος που έχει φοβερή ενέργεια, αλλά είναι ρημαγμένος, άδειος και σάπιος. Λες ότι αν υπήρχαν καλύτεροι διαχειριστές αυτό το κτίριο θα γέμιζε ζωή”. Μοναδικό spoiler: μετά το Στρέλλα, διαπιστώνουμε πως στον Κούτρα τελικά, αρέσουν τα happy end.

Σοφιάννα Μπονοβόλια

Πήγα σε ένα σχετικά καινούργιο μεζεδοπωλείο στην Νέα Σμύρνη. Το «Κεφτές και δεν Φταίς», όπως μαρτυράει και το όνομά του, σερβίρει πολλά διαφορετικά πιάτα με κεφτέδες. Καροτοκεφτέδες, τυροκεφτέδες, ντοματοκεφτέδες, οι «μουσκεμένοι» και διάφορα άλλα.

keftes

Εκτός από κεφτέδες έχει και κάποια κυρίως πιάτα, αλλά και διάφορους ακόμα μεζέδες τους οποίους μπορείς να συνδυάσεις άνετα με την πολύ φθηνή και ωραία μπύρα. Ο χώρος, είναι καλαίσθητος και η εξυπηρέτηση άριστη. Οι τιμές είναι πολύ λογικές και αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε Τετάρτη τρως και πίνεις, όσο θες μόνο με 12 ευρώ το άτομο! Αν περάσετε από την Ελευθερίου Βενιζέλου 91, να κάνετε μια στάση. Αξίζει τον κόπο.

Κώστας Χατσιανίδης

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]