Η φωτογραφία με μια γυναίκα να κλωτσά ένα μικρό κοριτσάκι Ρομά έκανε μέσα σε λίγες ώρες το γύρο του διαδικτύου. Ο ξένος τύπος συγκλονίστηκε, το ίδιο και ο ελληνικός. Και κάπου εδώ αρχίζει η τεράστια υποκρισία, αυτή της ελληνικής κοινωνίας.

Γιατί συγκλόνισε τους Έλληνες άραγε αυτή η φωτογραφία; Σιγά μια κλωτσιά ήταν βρε παιδιά. Φυσικά και αστειεύομαι, αν και στην χώρα της υποκρισίας η λογική χάνεται παρά βρίσκεται. Από την άλλη, μπορώ με θάρρος να πω: « Όχι δεν συγκλονίστηκα με την φωτογραφία».

Άλλωστε, στην ίδια χώρα, που συγκλονίστηκε με την κλωτσιά της «κυρίας», θυμάμαι ότι πριν λίγες μέρες συνδικαλιστές ξυλοκοπήθηκαν από ομάδα Χρυσαυγιτών τόσο, που πήγαν στο νοσοκομείο με ανοιγμένα κεφάλια. Ο λόγος; τόλμησαν να κάνουν αφισοκόλληση. Στην ίδια χώρα, μετανάστες στοιβάζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης- φυλακισμένοι υπό τις χειρότερες συνθήκες-άλλοι ξυλοκοπούνται στα κρατητήρια, λοιδορούνται στον δρόμο, κοιτάζονται λοξά στα λεωφορεία της γραμμής.

Στην ίδια χώρα, ομάδα υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων τραμπουκίζεται στον δρόμο επειδή τόλμησε να καλέσει σε εκδήλωση, όπου θα προβαλλόταν η ταινία « Μilk». Δεν είναι οι μόνοι. Ομοφυλόφιλοι δέχονται επιθέσεις καθημερινά, αναρχικοί βασανίζονται στη ΓΑΔΑ, δάσκαλοι στέλνονται στο νοσοκομείο γιατί τόλμησαν να διδάξουν στα παιδιά την διαφορετικότητα.

Στην ίδια χώρα, τα ΜΑΤ βαράνε αδιακρίτως όποιον αντιστέκεται ή μοιάζει με αριστερό, ενώ μια ναζιστική ομάδα βρίζει χυδαία μέσα στο ίδιο της το κοινοβούλιο, πηγαίνει σε εκδηλώσεις μνήμης για τους αγωνιστές στην κατοχή και σηκώνει ναζιστικά το χέρι(!), όπως το σηκώνει μέσα και έξω στο κοινοβούλιο, επιδεικτικά πάντα. Η ίδια ομάδα σε κάθε δημοσκόπηση έχει και καλύτερα νούμερα, ενώ στα δελτία των 8 διαφημίζεται επιτυχώς όσο κανένας άλλος.

Στην ίδια χώρα πριν δύο μέρες κυκλοφόρησε ένα βίντεο από μια επιτροπή της βουλής…στημένη. Ο πρόεδρος αναγγέλλει με απάθεια «εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία» σε μια άδεια αίθουσα και τελειώνει την διαδικασία, αποτελειώνοντας και όποια ψευδαίσθηση δημοκρατίας είχαμε.

Ευτυχώς αυτά δεν τα βλέπουμε, και προφανώς δεν τα θυμόμαστε, γιατί θα συγκλονιζόμασταν. Πόση υποκρισία πια.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]