Η “Κολυμβήτρια” που παρουσιάζεται κάθε Πέμπτη στο “Τρίκυκλο” είναι μία ξεχωριστή θεατρική πρόταση. Πρόκειται για την ιστορία της Νο, την οποία αφηγείται η Ιωάννα Αποστολοπούλου συνοδεία μουσικής από τον Μανώλη Παπαγεωργίου και…κρητικές γεύσεις που επιμελείται το “Τρίκυκλο”.

 

Το 3pointmagazine.gr είδε την “Κολυμβήτρια” και μίλησε με τη συγγραφέα και σκηνοθέτη της παράστασης Βίλια Χατζοπούλου.

 

Η ιστορία της “Κολυμβήτριας” είναι μία ιστορία αγάπης ανάμεσα σε ένα κορίτσι του ουρανού και έναν άντρα της γης.

 

“Μια γυναίκα του ουρανού είναι Κολυμβήτρια. Κανείς άλλος εκεί πάνω, εκτός απ’ αυτήν δεν είναι Κολυμβητής. Κάθε φορά που θέλει να κάνει μια βουτιά έρχεται απ’ τον ουρανό με το ύφασμα  της. Κολυμπάει και φεύγει. Εκτός απ’ την τελευταία φορά, τότε που θα βρει το ύφασμα της ο Θοδωρής και θα της το κρύψει για να μην επιστρέψει εκείνη στον ουρανό. Εκείνος την αγάπησε αμέσως. Κι εκείνη τον αγαπάει περισσότερο απ’ τον ουρανό, αλλά ανήκει στον ουρανό. Θ’ αναζητήσουν λοιπόν χώρο και χρόνο για να ζήσουν την αγάπη τους απ’ τον ουρανό ως τον βυθό. Από ψηλά, χαμηλά. Κι όταν τα εμπόδια γίνουν πολύ ισχυρά, θα πρέπει να μαγειρευτούν τόσα φαγητά, ώστε κανείς πουθενά να μην πεινάει πια.”

 

Η “Γαλάζια Νο”, το θεατρικό έργο για παιδιά της Βίλιας Χατζοπούλου βραβεύτηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού με το Α’ Κρατικο Βραβείο(2004).

 

“Η ιστορία της Νο, της γυναίκας του ουρανού στην πρώτη της μορφή, γράφτηκε σαν θεατρικό έργο για παιδιά.  Ήταν λοιπόν απ’ την αρχή, γραμμένη με τους κώδικες της δραματουργίας και προορισμένη να ανεβεί σαν θεατρική παράσταση. Για την παράσταση που ανεβάσαμε στο Τρίκυκλο, διασκευάσαμε το αρχικό έργο, αλλά φυσικά κρατήσαμε την ιστορία.”

swim1

 

(Φωτογραφία: Βίκυ Ψυχογιού)

 

Στο “Τρίκυκλο” δεν θα παρακολουθήσετε μία ‘συμβατική’ παράσταση. Η μουσική, η αφήγηση και το φαγητό ξυπνάνε όλες σας τις αισθήσεις με στόχο να έρθουν όλοι πιο κοντά. Θεατές και συντελεστές να γίνουν συνδαιτυμόνες στο ίδιο τραπέζι, να μοιραστούν ένα ωραίο φαγητό και μία ωραία ιστορία όπως έκαναν παλιά.

 

“Μια ηθοποιός κι ένας μουσικός αφηγούνται την ιστορία σ’ έναν χώρο φαγητού, βάζοντας το φαγητό να παίξει και ν’ αφηγηθεί μαζί με τους ανθρώπους που έρχονται για να παρακολουθήσουν την ιστορία και να φάνε. Η παράσταση επιχειρεί να συνδέσει την αφήγηση με τη διαδικασία του φαγητού.”

 

Η Βίλια Χατζοπούλου γράφει διδάσκει και σκηνοθετεί και κάνει θέατρο γιατί “μόνο αυτό ξέρω να κάνω και είμαι ευτυχισμένη”. Είναι απόφοιτη της σχολής Νηπιαγωγών Αθήνας και της δραματικής σχολής Βεάκη. Είναι ιδρυτικό μέλος του Θεατρου των Αλλαγών και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το θέατρο για παιδιά.

 

swim2

 

“Το θέατρο είναι ζωντανό. Και στην Αθηνά πολύ ελπιδοφόρο. Ερήμην των συνθηκών ανεβαίνουν πολλές παραστάσεις και πολλές απ’ αυτές είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Δεν υπάρχουν χρήματα. Κι αυτό σε κάποιες περιπτώσεις είναι τρομακτικό. Νομίζω ότι το θέατρο στην παγκόσμια διάστασή του αναζητά διαρκώς την ταυτότητά του. Για να τη χάνει και να τη βρίσκει, σε διαρκείς μετακινούμενους κύκλους.”

 

Η “Κολυμβήτρια” ολοκληρώνει τις στάσεις στον πρώτο της σταθμό, το “Τρίκυκλο” αυτή την Πέμπτη. Για τον επόμενο σταθμό μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα της στο facebook.

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Βίλια Χατζοπούλου
Αφήγηση : Ιωάννα Αποστολοπούλου | Μουσική : Μανώλης Παπαγεωργίου
Πέμπτη στις 9 μ.μ.

ΤΡΙΚΥΚΛΟ
Πυθέου 34 & Γεωμέτρου 1 Κυνοσάργους (Ν. Κόσμος)

Το μενού γαστριμαργίας της ΚΟΛΥΜΒΗΤΡΙΑΣ περιλαμβάνει:
10 γεύσεις της Κρητικής γης και κουζίνας, για κάθε άτομο με ρακί.
Τιμή κατά άτομο 15 ευρώ.
Κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 210 9232384 | www.totrikyklo.gr

Βρείτε την Κολυμβήτρια στο FACEBOOK: Η ΚΟΛΥΜΒΗΤΡΙΑ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]