Δυο πρωτιές για τη Μαρία Κομνηνάκα, πρώτη γυναίκα κομμουνίστρια και νεότερη βουλευτή στην ιστορία της Λέσβου

Η 31χρονη Μαρία Κομνηνάκα κόρη του συνταξιούχου αυτοδιοικητικού Απόστολου Κομηνάκα από την Αγία Παρασκευή και της συνταξιούχου εκπαιδευτικού Στέλλας Καράβολα από την Αγιάσο με την εκλογή της το βράδυ της Κυριακής κατέκτησε δυο πρωτιές στην ιστορία του τόπου.

Η Μαρία Κομνηνάκα μαχόμενη δικηγόρος είναι η πρώτη γυναίκα κομμουνίστρια βουλευτής του τόπου. Αλλά ταυτόχρονα η νεότερη εκπρόσωπος του νομού στο βουλή των Ελλήνων.

Η Μαρία Κομνηνάκα που αυτή στην περίοδο ολοκληρώνει τη διπλωματική της στις μεταπτυχιακές της σπουδές στο ποινικό δίκαιο στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών συγκέντρωσε 1884 ψήφους. Έναντι 954 του Γιάννη Ζαφειρίου. 611 της Ζήνας Κακναβάτου. 585 του Σπύρου Πλάντζου. Και 536 του Θεμιστοκλή Κλιομιδιώτη.

*Από το Νησί

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]