Η θέση της γυναίκας είναι κατώτερη από αυτή του άνδρα, εάν μία γυναίκα διδάσκει θα πρέπει να της κόβουν το χέρι, εάν δύο άνδρες κοιμούνται μαζί, θα πρέπει να πεθάνουν.

Αυτά και άλλα πολλά βρήκαν μέσα στο ιερό βιβλίο του χριστιανισμού, τη Βίβλο, Ολλανδοί παρουσιαστές που επιχείρησαν ένα κοινωνικό πείραμα στους δρόμους του Άμστερνταμ, “μεταμφιέζοντας” όμως τη Βίβλο σε Κοράνι, ώστε να καταγράψουν τις αντιδράσεις Ολλανδών πολιτών στο άκουσμα αυτών των αποσπασμάτων.

Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι και την αύξηση της ισλαμοφοβίας σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, η εκπομπή Dit is Normaal θέλησε να καταδείξει την απόλυτη άγνοια των ευρωπαίων πολιτών σχετικά με τα όσα προστάζει το ιερό βιβλίο της θρησκείας, την οποία η πλειοψηφία των πολιτών στην Ευρώπη ακολουθεί.

Ενδεδυμένα τον μανδύα του μουσουλμανισμού, τα αποσπάσματα σχετικά με την κατωτερότητα της γυναίκας, τη βία που θα πρέπει να υφίστανται όσοι καταπατούν τον λόγο του Θεού, τις αντιλήψεις σχετικά με το πώς πρέπει να ζουν οι πιστοί, φαντάζουν οπισθοδρομικά και εξωφρενικά για τον “δυτικό πολιτισμό”, ο οποίος αντιπροτάσσει τη δημοκρατία, τον σεβασμό, την ισότητα, τη δικαιοσύνη.

Τι γίνεται όμως όταν οι άνθρωποι ακολουθούν το “πίστευε και μη ερεύνα” των απανταχού θρησκειών και μετατρέπονται σε ανθρώπους αδαείς σχετικά με την ίδια τους τη θρησκεία και γεμάτους μίσος σχετικά με τη θρησκεία των άλλων;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]