Δεν θα είναι τελικά υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Α΄ Αθηνών στις εθνικές εκλογές ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το News 24/7 και η δημοσιογράφος Βίκυ Σαμαρά.

Η οριστική απόφαση ελήφθη την περασμένη Παρασκευή και αφορμή στάθηκε η τελευταία απρέπεια του δημοσιογράφου, ο οποίος όταν οπαδός της Χρυσής Αυγής σχολίασε ανάρτηση του στο twitter για την ΕΡΤ ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ τανκς στο ραδιομέγαρο, απάντησε “Ψηφίστε σωστά και το έχουμε”.

 

 

Όμως ο κ.Μπογδάνος, την υποψηφιότητα του οποίου προωθούσε βασικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, είχε εδώ και πολύ καιρό προκαλέσει δυσαρέσκεια σε μεγάλο κομμάτι της ΝΔ και στο Μοσχάτο, το οποίο δεν ήταν ούτως ή άλλως εξαρχής ιδιαίτερα ένθερμο για την ένταξη του στις γαλάζιες λίστες.

Μετά το θόρυβο που είχε προκαλέσει ο διάλογος του δημοσιογράφου στο twitter με το χρήστη, ο οποίος στο προφίλ του είχε τη σβάστικα, ο κ.Μπογδάνος είχε προσπαθήσει να δικαιολογηθεί με το επιχείρημα ότι απλώς συνέστησε σε έναν χρυσαυγίτη να ψηφίσει ΝΔ.

“Οι μαδουροφασίστες της πολιτικής ορθότητας θίχτηκαν που είπα σε ΧΑυγίτη να ψηφίσει ΝΔ για να πάψει η ασυδοσία της ΕΡΤ. Λογικό. Θέλουν τους δεξιούς κάτω από την φτερούγα των φίλων τους, των νεοναζί, να ψηφίζουν ΟΧΙ και Θάνου. Χτυπηθείτε όσο θέλετε, αλλά αυτά που ξέρατε ξεχάστε τα” έγραψε στο twitter ο δημοσιογράφος, λησμονώντας βεβαίως ότι δεν είχε απλώς καλέσει έναν πολίτη να ψηφίσει ΝΔ αλλά είχε συμφωνήσει ουσιαστικά με σχόλιο για εισβολή με τανκς στο ραδιομέγαρο. Στη συνέχεια και ενώ οι αντιδράσεις και τα επικριτικά δημοσιεύματα πλήθαιναν, ο κ.Μπογδάνος επιχείρησε να παρουσιάσει τις εναντίον του επιθέσεις ως υποκινούμενες από το ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πραγματικότητα τόσο ο ακραίος πολιτικός του λόγος όσο και η υπεροπτική συμπεριφορά τόσο του ιδίου όσο και του κ.Γεωργιάδη που θεωρούσαν την υποψηφιότητα του δεδομένη (και αυτό ενώ στη ΝΔ βάσει καταστατικού τον πρώτο και τελευταίο λόγο στα ψηφοδέλτια έχει ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης) είχαν ήδη προκαλέσει έντονη ενόχληση σε γαλάζια στελέχη και στην ηγεσία του κόμματος.

Στην κοπή της πίτας της ΝΔ του 3ου δημοτικού διαμερίσματος για παράδειγμα, είχε ανακοινωθεί ως υποψήφιος προς μεγάλη δυσαρέσκεια άλλων ενδιαφερόμενων και είχε βγάλει ένα λόγο που πολλοί εκ των παρευρισκόμενων χαρακτήρισαν σχεδόν φασιστικό, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι τους θύμισε ομιλίες του Ηλία Κασιδιάρη της ΧΑ. Χθες πάντως στο 4ο δημοτικό διαμέρισμα στην κοπή της πίτας δεν ανακοινώθηκε ως υποψήφιος, αλλά απλώς ως δημοσιογράφος.

Την ενόχληση του Μοσχάτου είχε προκαλέσει και το γεγονός ότι μοίραζε παραπολιτικά πως θα είναι υποψήφιος και μάλιστα ότι ανοίγει ήδη πολιτικό γραφείο χωρίς να έχει ανακοινωθεί. Αλλά και το γεγονός ότι ο κ.Γεωργιάδης κατά την κοπή της δικής του πίτας την προηγούμενη Κυριακή τον είχε αναφέρει ως υποψήφιο της ΝΔ στην Α΄Αθήνας παρακάμπτοντας εντελώς την κομματική ιεραρχία και διαδικασία.

Ο κ.Γεωργιάδης προωθούσε με φανατισμό την υποψηφιότητα Μπογδάνου στην Α΄Αθήνας, όπου θα είναι επίσης υποψήφιος ο στενός φίλος του Θάνος Πλεύρης. Όχι μόνο στο πλαίσιο της προσπάθειας του να εντάξει στις λίστες της ΝΔ και να εκλέξει στην επόμενη Βουλή όσο περισσότερα πρόσωπα της δικής του επιρροής. Αλλά και γιατί ο κ.Πλεύρης λόγω της υποψηφιότητας του πατρός του στο δήμο Αθηναίων, αποφεύγει να βγαίνει δημόσια τόσο ακραία δεξιά και ο αντιπρόεδρος φέρεται να ήθελε να δώσει αυτό το ρόλο στο δημοσιογράφο.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα της ακραίας ρητορικής του Κ. Μπογδάνου. Επαναλαμβάνει επίσης πώς θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία

Η είδηση του αποκλεισμού του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας έχει προκαλέσει αρκετές μέχρι τώρα χιουμοριστικές αντιδράσεις στο twitter. Το όνομα του δημοσιογράφου είναι εδώ και λίγες ώρες το πιο δημοφιλές θέμα του ελληνικού twitter.

Ορισμένες από τις πιο πετυχημένες αναρτήσεις

 

 

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]