O Κώστας Τσαρτσαρής μιλάει στο 3pointmagazine.gr για τη σημασία της νίκης του Παναθηναικού κόντρα στον Ολυμπιακό, για την αμφισβήτηση που δεχτηκε η ομάδα του, αλλά και για τη θέληση για την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος!

Τη στιγμή που ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έδειξε να αναρωτιέται για το μέλλον του, κάνοντας λόγο για τα τελευταία του, πιθανότατα, παιχνίδια στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ο… γηραιότερος σε θητεία παίκτης του, φάνηκε να πιστεύει πως η αυτοκρατορία των πρασίνων όχι μόνο δεν θα πέσει, αλλά θα παραμείνει ολοζώντανη για αρκετά χρόνια ακόμα. Ο Κώστας Τσαρτσαρής, περί ου ο λόγος, υπογράμμισε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του, θα σπαταλήσουν κάθε ικμάδα της δύναμης τους, όχι επειδή βρίσκονται προ του τέλους ενός μεγάλου κύκλου, αλλά επειδή στοχεύουν στο να γίνει αυτός ακόμα μεγαλύτερος!

Νίκη που ισοδυναμεί με ανακούφιση;
«Σίγουρα ήταν μία νίκη, η οποία μας δίνει μία ακόμα ελπίδα να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, μετά την απογοητευτική εμφάνιση και την ήττα στο ΣΕΦ, αυτό το αποτέλεσμα ήταν μονόδρομος για μας. Δυστυχώς δεν ξεκινήσαμε καλά, είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, παρόλα αυτά βελτιωθήκαμε στη συνέχεια και πάμε για την τελευταία και πιο σημαντική μας μάχη με τον Ολυμπιακό».

Μέχρι στιγμής, ο Παναθηναϊκός έχει παρουσιάσει ορισμένα πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά και συμπτώματα στο παιχνίδι του. Νευρικότητα, κακές επιλογές και στατικότητα στην επίθεση, λάθη στην άμυνα, αλλά και μπόλικα σκαμπανεβάσματα. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτή η εικόνα που είχατε στο μεγαλύτερο κομμάτι των τελικών μέχρι τώρα;
«Δεν μπορώ να ξέρω ειλικρινά. Οι προπονητές γνωρίζουν σίγουρα καλύτερα από μένα. Είναι βέβαια κάτι που έχουμε παρατηρήσει, κάτι το οποίο θέλουμε να περιορίσουμε και να εξαλείψουμε από το παιχνίδι μας. Ίσως να είναι πολλοί οι παράγοντες, που υπάρχει αυτή η κακή απόδοση από πλευράς μας κατά διαστήματα. Πρέπει να περιμένουμε όμως, να τελειώσει η σεζόν και τότε γενικότερα θα δούμε κάποια πράγματα με καθαρό μυαλό».

Βρέθηκατε ουκ ολίγες φορές με την πλάτη στον τοίχο. Τόσο κατά τη διάρκεια του τελευταίου ματς, όσο και πριν από αυτό λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων που προηγήθηκαν. Τι ήταν αυτό που είπατε μεταξύ σας; Τι ήταν αυτό που σκεφτόσασταν;
«Είπαμε ότι πρέπει να παλέψουμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Παίζουμε στην έδρα μας, είμαστε ο Παναθηναϊκός, με τόσα αστέρια στη φανέλα, είμαστε εγνωσμένης αξίας παίκτες, να κάνουμε αυτό που μπορούμε, να βάλουμε τα κορμιά μας μπροστά και να θελήσουμε περισσότερο τη νίκη. Ευτυχώς δεν μείναμε μόνο στη θεωρία…»

Φαντάζομαι ότι θίχτηκε ο εγωισμός σας, με τα όσα γράφτηκαν και λέχθηκαν….
«Λογικό είναι… Προφανώς και μας πείραξαν όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν. Για μας η νίκη ήταν μία επιτακτική ανάγκη. Χαιρόμαστε πολύ που την πήραμε, αλλά ακόμα έχουμε μπόλικο δρόμο μπροστά μας».

Στην πρώτη αναμέτρηση σας με τον Ολυμπιακό, η νίκη ήρθε σχετικά εύκολα. Περιμένατε ότι λίγους μήνες μετά θα υπήρχε αυτή η μεταβολή στην απόδοση του;
«Στην αρχή πολλά ειπώθηκαν για τον Ολυμπιακό. Ότι είναι μία ομάδα με πολλούς νεαρούς παίκτες,  με χαμηλό μπάτζετ, που θα παρουσιαζόταν διαφορετική φέτος. Όπως είδαμε όμως τα μπάτζετ, δεν είναι αυτά που φτιάχνουν ένα σύνολο και είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα τους, καθώς είναι πολύ σπάνιο αυτό το οποίο συνέβη στην Εςυρωλίγκα. Δηλαδή ένα αουτσάιντερ να φτάνει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εμείς φυσικά του σεβόμαστε, είναι Πρωταθλητές Ευρώπης, τερμάτισαν πιο ψηλά από εμάς και δεν βλέπουμε κανένα από τα παιδιά αυτά με περιφρόνηση ή με κάποιο παρόμοιο τρόπο. Κάθε άλλο».

Η σειρά επιστρέφει και πάλι στο ΣΕΦ. Τι πρέπει να κάνετε αυτή τη φορά, ούτως ώστε να αποφευχθούν οι αμαρτίες του παρελθόντος;
“Να μην κάνουμε τα λάθη, τα οποία κάναμε σε όλα τα παιχνίδια της σειράς και πόσω μάλλον μέσα στο ΣΕΦ.  Να είμαστε συγκεντρωμένοι, να παίξουμε καλά για 40 λεπτά, να προσέξουμε τον τομέα των ριμπάουντ, στον οποίο κυριαρχήσαμε στο τελευταίο ματς και ίσως ήταν και ο βασικός λόγος που κερδίσαμε”.

Για τον κάθε παίκτη, την κάθε ομάδα η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι σημαντική. Για σένα προσωπικά, αλλά και για τον καθένας σας. Ποιος είναι ο πιο σημαντικός λόγος που το θέλετε τόσο πολύ;
«Καταλαβαίνω που το πας (γέλια)! Κάθε χρόνο, ακούμε διάφορα, όμως κάθε χρόνο κερδίζουμε τίτλους, αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε τυχαίοι και ότι θέλουμε να βρισκόμαστε στην κορυφή. Θέλουμε να παραμείνει ζωντανή αυτή η Αυτοκρατορία και για τα επόμενα χρόνια!»

Συνέντευξη στον Κώστα Παπαντωνίου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts