Το καλοκαίρι που μας πέρασε, έληγε το συμβόλαιο του Φρανκ Λάμπαρντ με την Τσέλσι, μετά από 13 ολόκληρα χρόνια. Ο Ζοζέ Μουρίνιο έκρινε καλύτερο για την ομάδα να μην το ανανεώσει, αφήνοντάς τον ελεύθερο να ψάξει για την επόμενη ομάδα της καριέρας του.

Εκείνος, αφού αρχικά συμφώνησε με ομάδα της Νέας Υόρκης, αποφάσισε να αγωνιστεί στην μεγάλη αντίπαλο της Τσέλσι για τον τίτλο, την Μάντσεστερ Σίτι, ως δανεικός μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Αμερικής, συγκεκριμένα μέχρι τον Γενάρη που μας έρχεται.

Από το καλοκαίρι που ανήκει στη Σίτι μέχρι σήμερα, είναι ο παίχτης των «σίτιζενς» με τα περισσότερα γκολ και τις περισσότερες ασίστ ανά λεπτό αγώνα. Αναλυτικότερα, στα 512 λεπτά που έχει αγωνιστεί φέτος, έχει 6 γκολ και 4 ασίστ, κάτι που μεταφράζεται σε άμεση συμβολή σε κάποιο γκολ της ομάδας του, κάθε 51 λεπτά!

Μιας και μιλάμε για ρεκόρ και κατορθώματα, με το γκολ που πέτυχε στον τελευταίο αγώνα απέναντι στην Λέστερ, δίνοντας παράλληλα και τη νίκη με 1-0 στην ομάδα του, ισοφάρισε το ρεκόρ του μεγάλου Τιερί Ανρί, στα 175 τέρματα. Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Άγγλος αγωνίζεται ως μέσος, το κατόρθωμά του μοιάζει ακόμα πιο απρόσιτο για κάποιον άλλον στο μέλλον.

Όπως είναι λογικό, ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Μανουέλ Πελεγκρίνι, θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να κρατήσει τον παίχτη στο “Etihad” μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά όπως παραδέχθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του, αυτό δεν εξαρτάται από αυτόν, ακόμα κι αν ο ίδιος ο Λάμπαρντ δηλώνει επίσης ότι θέλει να μείνει. Τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η ομάδα της Νέας Υόρκης, στην οποία και ανήκει ο ποδοσφαιριστής.

Ο ίδιος ο Ζοζέ Μουρίνιο, σε πρόσφατη ερώτηση σχετικά με την απόφασή του να αφήσει ελεύθερο τον Λάμπαρντ, επέμεινε ότι έκανε το σωστό, κι ας είναι αυτός ο οποίος κρατάει ζωντανή μέχρι σήμερα την Σίτι στο κυνήγι του τίτλου ενάντια στην Τσέλσι.

«Όταν θες να κοιτάς μπροστά και να κάνεις μακροχρόνια σχέδια, δεν μπορείς να μην θέλεις να έχεις τον Νεμάνια Μάτιτς και τον Σεσκ Φάμπρεγκας στην ομάδα σου. Ακόμα και τον Ζερεμί Μπογκά που είναι ένας εξαιρετικός παίχτης κάτω των 21. Αυτοί είναι το μέλλον της Τσέλσι για τα επόμενα 10 χρόνια.

Πρέπει να κοιτάμε τα επόμενα 10 χρόνια. Όχι μόνο τον επόμενο. Έτσι λειτουργούν οι μεγάλες ομάδες. Για αυτό θεωρώ ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Θα μου πείτε ότι έχω τον Ντρογκμπά και τον Τέρι, αλλά ο ένας αγωνίζεται κυρίως ως αλλαγή όποτε χρειαστεί και ο άλλος είναι ο κορυφαίος αμυντικός στην Αγγλία. Δεν με ενδιαφέρει πόσο χρονών είναι. Αν κρατούσαμε τον Φρανκ που είναι 36 χρονών, θα καθυστερούσαμε την εξέλιξη των πολύ καλών νεαρών παιχτών που διαθέτουμε. Δεν το θέλαμε αυτό», ήταν τα λόγια Πορτογάλου τεχνικού.

Η αλήθεια είναι ότι με τον τρόπο που δικαιολόγησε την απόφασή του δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει, αλλά το αν πήρε τη σωστή απόφαση ή όχι θα φανεί στο τέλος. Αν πάρει το πρωτάθλημα η Τσέλσι έστω και με μισό βαθμό διαφορά, θα έχει πράξει σωστά. Αν το πάρει η Σίτι, θα έχει κάνει λάθος. Τόσο απλά.

ΥΓ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται, προσεύχεται να φύγει ο Λάμπαρντ τον Γενάρη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]