Εντυπωσιακή ήταν η πρεμιέρα του Λάκη Λαζόπουλου στην τηλεόραση του Alpha το βράδυ της Τρίτης με το αλ Τσαντίρι Νιούζ να ανοίγει ξανά τις πόρτες του, κεφάτο (yeah!), ανανεωμένο (what?) και όπως πάντα με σάτιρα που τσακίζει κόκκαλα (γέλια).

Ως γνήσιος απόγονος του Αριστοφάνη (θα μας κάψει ο Θεός, αλλά χαλάλι) ο εθνικός μας διασκεδαστής αποφάσισε να εξαντλήσει την κριτική του στους ήδη τελειωμένους ηγέτες της συγκυβέρνησης, Σαμαρά και Βενιζέλο, το Ποτάμι του χασμουρητού και το απολιθωμένο ΚΚΕ.

Το μενού είχε επίσης λιγουλάκι Καμμένο και ακόμη πιο λιγουλάκι Τσίπρα.

Σε απλά ελληνικά, η συνταγή του τσάμπα – μάγκα!

Ελπίζω εσείς να μην το είδατε, αλλά εγώ το έκανα γιατί είναι η δουλειά μου. Έκατσα λοιπόν σε ένα βίντεο 1 ώρας και 52 λεπτών να ψάχνω που σκατά έβαλε τη σάτιρα για τον Τσίπρα ο Λαζόπουλος και ένιωσα σαν να ψάχνω τον «ένοικο» της Αμφίπολης μέσα σε ένα λαβύρινθο από θαλάμους.

Μαθαίνω πως ακόμη και στην Κουμουνδούρου ενοχλήθηκαν από την αδιαφορία του Λαζόπουλου να τους εντάξει στο πρόγραμμα. Παρά μόνο τους απείλησε πως αν γίνουν κυβέρνηση και δεν κάνουν όσα υπόσχονται, τότε θα τους περιλάβει.

Το δημοσιογραφικό μου δαιμόνιο, όμως, δεν με άφηνε να ησυχάσω και δεν μπορούσα να πιστέψω πως ένας σατιρικός καλλιτέχνης που υποτίθεται σέβεται τον εαυτό του θα άφηνε την αξιωματική αντιπολίτευση στο απυρόβλητο.

Για το λόγο αυτό επικοινώνησα με τον Λάκη προκειμένου να τον ρωτήσω τι απέγιναν τα αστεία για τον ΣΥΡΙΖΑ και έβγαλα λαβράκι. Μου αποκάλυψε πως η Σοφία Βούλτεψη παρενέβη προσωπικά και του απαγόρευσε να πει οτιδήποτε για τον Τσίπρα, καθώς ακόμη και η γκρίζα διαφήμιση δεν παύει να είναι διαφήμιση.

Τι να κάνει κι ο Λάκης, δεν ήθελε να της χαλάσει χατίρι. Είχε ήδη ζοριστεί αρκετά το Σοφάκι με την υπόθεση της ΝΕΡΙΤ και την απαγόρευση της μετάδοσης της ομιλίας Τσίπρα, είπε να μην την κεράσει άλλη πίκρα.

Εγώ πάλι λέω είναι δικαίωμα του κάθε καλλιτέχνη να υποστηρίζει και να ψηφίζει όποιο κόμμα θέλει, αλλά παράλληλα έχει την υποχρέωση όταν ανεβαίνει στη σκηνή για να κάνει (υποτίθεται) σάτιρα, να εξαντλεί την αυστηρότητά του με τα ίδια κριτήρια απέναντι σε όλους. Μπλε, κίτρινους, πράσινους, κόκκινους κλπ.

Διαφορετικά, δεν είσαι σατιρικός καλλιτέχνης, αλλά τείνεις να ενταχθείς στην κατηγορία «Άδωνις Γεωργιάδης», ο οποίος by the way πρόσφερε άφθονο γέλιο με τη δήλωσή του πως θα αποσύρει τα χρήματά του από την τράπεζα, αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτός εν τω μεταξύ πριν λίγο καιρό μας έλεγε πως έχει καταστραφεί οικονομικά με τα βιβλιοπωλεία και πως δεν έχει μία στην άκρη, αλλά τώρα μας προέκυψε μεγαλοκαταθέτης. Ποιος ξέρει… Μάλλον θα πήγαν καλά οι συναυλίες της Ευγενίας, που μεταξύ μας σε κοινό κωφών τα σπάει! Κάτι σαν τη Μόνικα, για να μην ξεχνιόμαστε…

Από τον Άδωνη δεν περιμένεις, όμως, πολύ περισσότερα. Έχει αποδείξει πως σε αυτή τη φάση της ζωής του για να σώσει την καρέκλα του θα μπορούσε ακόμη και να κάψει το αγαπημένο του βιβλίο με τους Ορφικούς Ύμνους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]