parΚατάντια. Οργή. Θυμός. Έχουμε τραβήξει τα πάντα. Έχουμε ακούσει τα πάντα. Τι άλλο μπορούμε να δούμε και να ακούσουμε δηλαδή; Και όμως, κάθε μέρα, αυτό το κράτος σου κρύβει μία έκπληξη. Έτσι, για να μην ξεφεύγεις από τα καθιερωμένα. Η παρακάτω ιστορία, δυστυχώς, είναι αληθινή και πραγματικά ντρέπομαι που είμαι Έλληνας.

 

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα δεν έχει λεφτά. Ότι χρωστάει σε όποιον μιλάει… γερμανικά και γενικότερα σε όποιον… μιλάει. Η χρονιά που διανύουμε είναι χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων. Η πρωτεύουσα της Αγγλίας, το Λονδίνο, θα πάρει την σκυτάλη από το Πεκίνο και θα φιλοξενήσει φέτος αυτή την… τεράστια διοργάνωση. Αυτή που είναι βυθισμένη στο αίμα αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης. Όμως, μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων έρχονται οι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Εκεί που πραγματικά έχει ενδιαφέρον. Εκεί που αξίζει να στρέψει κανείς το βλέμμα του.

 

Όμως, υπάρχουν αθλητές που για να πάρουν μέρος στη διοργάνωση πρέπει να καλύψουν και κάποια έσοδα και αυτό το ποσό είναι πάρα πολύ σεβαστό! Εκεί πρέπει να επέμβει το κράτος και να πει ότι όλοι οι αθλητές δεν θα πληρώσουν ούτε ευρώ από την τσέπη τους και θα τους κάνουμε τα έξοδα για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας σε αυτή την… τεράστια διοργάνωση. Το σωστό δηλαδή, αυτό που πρέπει να γίνει.

 

Αλλά αυτό το κράτος δεν μπορεί-θέλει να κάνει ούτε αυτό. Βασικά δεν με ενδιαφέρει αν μπορεί ή θέλει να το κάνει. Πρέπει να το κάνει. Οι αθλητές δεν εκπροσωπούν κάποιες ομάδες αλλά την ίδια την χώρα. Έτσι, όμως, οι αθλητές με τον έναν ή τον άλλον τρόπο βρήκαν λύση στο πρόβλημα. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι με φιλότιμο, καρδιά και μυαλό.

 


Αδάμ Τσίκουρας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

To 3pointmagazine.gr είναι αυτοδιαχειριζόμενο μέσο που δεν έχει εκδότες και διευθυντές σύνταξης, ούτε κομματικές και οικονομικές εξαρτήσεις. Ένα μικρό πείραμα που μεγαλώνει διαρκώς, φιλοδοξώντας να ανταγωνιστεί τα κυρίαρχα, παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

Related Posts