Είχαν περάσει μόλις λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του φετινού Κυπέλλου μπάσκετ από τον Παναθηναϊκό και ενώ οι πανηγυρισμοί καλά κρατούσαν, το 3-point-magazine είχε την ευκαιρία να πει δύο γρήγορες κουβέντες με τον Άλεκς Μάριτς όσο οι πράσινοι αναχωρούσαν από το Ελληνικό.

Ο σέντερ των πρωταθλητών μας μίλησε για τον νικηφόρο τελικό του Κυπέλλου, τα προημιτελικά με την Μακάμπι, τους οπαδούς του Τριφυλλιού για τους οποίους δήλωσε πως τους… αγαπά αλλά και για το… τριπλ κράουν που πλέον μετά την κατάκτηση του πρώτου στόχου της χρονιάς και απομένοντας ακόμη άλλοι δύο είναι και φέτος η μεγάλη επιθυμία των «πράσινων».

– Άλεκς, μεγάλος τελικός… Από το -13 στην κατάκτηση του τροπαίου.

«Ναι ήταν ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Μπήκαμε καταπληκτικά στον αγώνα όμως από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά αρχίσαμε να «πέφτουμε» και έτσι βρεθήκαμε να κυνηγάμε μια σημαντική διαφορά. Μιλήσαμε όμως στα αποδυτήρια και μπαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο χάρη στην δυνατή μας άμυνα καταφέραμε να το γυρίσουμε και να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

– Ήταν ένα από τα «κλειδιά» της μεγάλης νίκης σας, το μεγάλο πάθος που δείξατε στο τέλος;

«Σίγουρα. Το πάθος και η διάθεση που δείχνει μια ομάδα μετράει ακόμα και σε λιγότερο κρίσιμα παιχνίδια, πολύ περισσότερο σε έναν μεγάλο τελικό. Είναι αλήθεια πως εκτός από την καλή μας άμυνα και το πάθος που δείξαμε και το γεγονός ότι δεν τα παρατήσαμε όταν βρεθήκαμε στο -13 ήταν ένα από τα «κλειδιά» της νίκης μας».

– Άλεκς, το λέγατε και πριν το παιχνίδι και το δείξατε και στο παιχνίδι και με το εντυπωσιακό σας ξεκίνημα αλλά και με το πάθος σας στα τελευταία λεπτά και την ανατροπή πως το θέλατε πάρα πολύ. Ήταν αυτό που λέγατε τελικά, ότι τα δύο συνεχόμενα χρόνια που χάσατε το τρόπαιο από τον Ολυμπιακό σας πείσμωσαν πολύ;

«Είναι αλήθεια αυτό και όπως λες και το λέγαμε και το κάναμε πράξη. Όταν χάνεις έναν από τους στόχους σου δύο συνεχόμενες φορές δεν μπορεί παρά να έχεις επιπλέον κίνητρο από κει και μετά. Και εμείς είχαμε… Δεν θέλαμε να το χάσουμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά».

– Αν εξαιρέσουμε τις φωτοβολίες και κάποιες πολύ μικρής έκτασης επεισόδια, ο τελικός διεξήχθη σε καλή ατμόσφαιρα τελικά. Και όσον αφορά τους δικούς σας οπαδούς δεν πτοήθηκαν από το -13 και σας βοήθησαν σημαντικά στην προσπάθεια της ανατροπής. Ένα σχόλιο για αυτούς;

«Αγαπώ τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού γιατί όχι μόνο σε αυτόν τον τελικό αλλά πάντα και παντού είναι στο πλευρό μας. Είναι αυτό που είπες και εσύ, ακόμα και στα δύσκολα είναι μαζί μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας. Μας δίνουν μεγάλη ώθηση και τους ευχαριστούμε πολύ».

– Και τώρα αν και μεσολαβούν δύο παιχνίδια πρωταθλήματος φαντάζομαι πως το μυαλό σας είναι ήδη στην Μακάμπι και τον επόμενο μεγάλο στόχο την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας…

«Ναι είναι αλήθεια πως αν και έχουμε πρώτα δύο παιχνίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα πλέον στο μυαλό μας είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος. Τα προημιτελικά με την Μακάμπι είναι πολύ σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια και εμείς πρέπει μέχρι τότε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να είμαστε δυνατοί και να πάρουμε την πρόκριση».

– Άλεκς, βλέποντας πως έχουν πάει τα πράγματα μέχρι στιγμής και μετά και την κατάκτηση του Κυπέλλου, νιώθεις πως φέτος ο Παναθηναϊκός είναι κοντά σε ακόμη ένα τριπλ κράουν;

«Εμείς όπως λένε και οι προπονητές πηγαίνουμε βήμα βήμα και επικεντρωνόμαστε στο εκάστοτε παιχνίδι. Δεν μπορώ να μιλήσω από τώρα για τριπλ κράουν αλλά αυτό που μπορώ να πω σίγουρα είναι πως εννοείται πως το θέλουμε πολύ και θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε».

Συνέντευξη στη Μίρκα Μπούρα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]