Απάντηση στον εθνικισμό μέσα στο γήπεδο έδωσαν την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη οι ποδοσφαιριστές της Προοδευτικής Έκρηξης Τούμπας.

Απέναντι στην απόφαση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ) να πάρει θέση για το μακεδονικό ζήτημα, επιβάλλοντας πεντάλεπτη διακοπή στα παιχνίδια που διεξήχθησαν την Κυριακή ως ένδειξη διαφωνίας με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας όχι μόνο αρνήθηκε να το κάνει, αλλά ανήρτησε και πανό με το δικό της μήνυμα.

«Καμιά Μακεδονία – Κανένα Σκοπιανό, θάνατος στον εθνικισμό» το σύνθημα στο πανό των ποδοσφαιριστών της ομάδας της Προοδευτικής Έκρηξης Τούμπας.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος, αφού διευκρινίζει ότι αρνείται να πάρει την ίδια θέση με την ΕΠΣΜ, τονίζει: «σε αυτόν τον εθνικιστικό παροξυσμό, σε αυτό το πατριωτικό πανηγύρι, είμαστε ενάντια. Η Προοδευτική Εκρηξη Τούμπας τάσσεται ενάντια στο κράτος και τις εξουσίες, ενάντια στον εθνικισμό, τον ρατσισμό και στις φασιστικές συμπεριφορές και ρητορικές που γεννούν τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, του Σαχτζάτ Λουκμάν, της Ελένης, της Zackie Oh, του Αλέξη. Που γεννούν τα πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες και στους πρόσφυγες, που δημιουργούν “Ελληνες λεβέντες”, ομοφοβικά σκουπίδια, νεοναζιστικά καθάρματα. Κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής διακοπής η ομάδα κράτησε το πανό της φωτογραφίας και η κερκίδα φώναξε συνθήματα ενάντια στον εθνικισμό».

Επίσης στο γήπεδο κρεμάστηκε και πανό αλληλεγγύης στην κατάληψη Mundo Nuevo που απειλείται με εκκένωση.

Την ανακοίνωση της ομάδας μπορείτε να τη βρείτε ΕΔΩ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]