Μήνυση εναντίον του Γιάννη Ζουγανέλη, υπέβαλε υπέβαλε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, κατηγορώντας τον για «ρατσιστικές δηλώσεις».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γ. Ζουγανέλης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων:

«Να πω μια αλήθεια, ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που βλέπουμε εδώ πέρα και φιλοξενούμε εμείς. Καμία σχέση! Να σε φιλοξενήσω αλλά να μου πατήσεις το κεφάλι μέσα στο σπίτι μου; Όχι, δεν το θέλω.»

«Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε την αλήθεια. Τσακώθηκα με μετανάστη γιατί όταν τους πήγαμε κάποια στιγμή για να φάνε, εγώ ήμουν αυτός που επιλέχθηκε για να μοιράζω σαλάτες και ένας μου την πετάει και μου λέει «χούμους». Ε, του την έφερα στο κεφάλι! Δεν καταλαβαίνω Χριστό”!».

«Καμιά φορά οι επιλογές των ανθρώπων, ναι ακόμα και αυτών που πεθαίνουν της πείνας, δε γίνονται με βάση τη γεύση αλλά τη συνήθεια, την παράδοση και τη θρησκεία. Η τροφή εξάλλου εκτός από ανθρώπινη ανάγκη επιβίωσης είναι και κουλτούρα απ’ όποια χώρα και αν προέρχεσαι», σχολιάζει ο Παναγιώτης Δημητράς σε σχετικό δημοσίευμα του Παρατηρητηρίου, ζητώντας ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δοθεί στη μήνυση.

Πηγή: left.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]