Η Τσέλσι νίκησε την Μάντσεστερ Σίτι μέσα στο Εtihad Stadium με 0-1 και αυτή η νίκη μπορεί να έδωσε 3 βαθμούς στην ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, αλλά ουσιαστικά ισοδυναμεί με έξι βαθμούς μπορεί και κάτι περισσότερο.

Η Άρσεναλ μπορεί να είναι μόνη πρώτη στη βαθμολογία, με δύο βαθμούς περισσότερους από Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι, αλλά είναι πολύ πιθανό να μην αντέξει μέχρι το τέλος στην πίεση των δύο ομάδων με τα καλύτερα ρόστερ στο Νησί.

Η Μάντσεστερ Σίτι του Μανουέλ Πελεγκρίνι, μέχρι πριν από το συγκεκριμένο ματς, έμοιαζε και ήταν “υπερηχητική”. Ειδικά μέσα στην έδρα της ήταν το απόλυτο αφεντικό. Έντεκα νίκες σε ισάριθμα ματς μετρούσε στο Etihad, έχοντας πετύχει 42 γκολ εντός έδρας και 68(!) συνολικά στο πρωτάθλημα.

Όλοι πίστευαν ότι η Τσέλσι του Μουρίνιο θα έστηνε ένα “πούλμαν” μπροστά στο τέρμα της για 90΄ για να πάρει απλά το 0-0. Διαψεύστηκαν όμως από το πρώτο λεπτό του ματς. Με ένα 4-2-3-1 ο Μουρίνιο έκλεισε σχεδόν όλους τους διαδρόμους στη Σίτι και η Τσελσι ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Η πολύ καλή εμφάνιση επιβραβεύτηκε και με νίκη.

Ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς έμελλε να είναι ο μοναδικός σκόρερ του ματς, καθώς Ετό, Μάτιτς και Κέιχιλ σημάδεψαν τρεις φορές το δοκάρι του Χαρτ. Όταν έχεις σκοράρει πρώτος στην έδρα του άμεσου ανταγωνιστή σου για το πρωτάθλημα και δεν αμύνεσαι ούτε τότε, είσαι άξιος συγχαρητηρίων και μόνο. Ειδικά όταν ο αντίπαλός σου έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με διαφορά.

Με αυτή τη νίκη, είχε τρία κέρδη. Τρεις βαθμούς της νίκης, τρεις βαθμούς που έχασε η Σίτι και το ψυχολογικό πλεονέκτημα για τη συνέχεια της πολύ δύσκολης κούρσας του τίτλου της Premier League.

Έχοντας κερδίσει την Σίτι εντός και εκτός δεν έχει να ανησυχεί για την ομάδα του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνι πλέον. Επίσης, από τους 8 αντιπάλους της πρώτης 8άδας, έχει παίξει με Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έβερτον, Τότεναμ και Νιουκάστλ εκτός έδρας στον πρώτο γύρο και τους έχει όλους εντός, με εξαίρεση την Λίβερπουλ. Αν δεν είναι αυτό πλεονέκτημα, τότε ποιο είναι; Αν καταφέρει να μην ξανακάνει “γκέλες” τύπου Γουέστ Χαμ (0-0) εντός έδρας, τότε είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.

Ο ίδιος ο Μουρίνιο πριν από το ματς έλεγε ότι ακόμα κι αν τερματίσει δεύτερη η ομάδα του φέτος, θα έχει πετύχει και με το παραπάνω τον στόχο του. Μετά όμως από αυτό το αποτέλεσμα, οποιοδήποτε αποτέλεσμα πέρα από την κατάκτηση του τίτλου, μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία από όλους τους υπόλοιπους εκτός από τον “Special One”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Related Posts