Τα τρία παιδιά της οικογένειας μεγαλώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας μόνο με τη βοήθεια των γειτόνων της οικογενείας. Το ρεύμα συνδέθηκε με χρήματα της γειτονιάς.

Σε συνθήκες ακραίας φτώχειας ζει μια οικογένεια στην Αγριά Μαγνησίας.

Η μεγαλύτερη κόρη, που είναι μαθήτρια Λυκείου, διάβαζε στο πεζοδρόμιο, υπό το φως του δημοτικού στύλου, καθώς το ρεύμα στο σπίτι ήταν κομμένο.

Άνεργοι και οι δύο γονείς δεν μπορούν να προσφέρουν στα τρία ανήλικα κορίτσια τους ούτε τα αναγκαία.

Καταγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες έγινε από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο κ. Χαρ. Ζάχο, που σοκαρίστηκε από την εικόνα του κοριτσιού, που διάβαζε στο πεζοδρόμιο.

Τα παιδιά σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της “Θεσσαλίας” μεγαλώνουν σε συνθήκες φτώχειας και αυτό επηρεάζει την εκπαίδευσή τους. Οι γείτονες τακτικά προσφέρουν είδη, όπως επίσης βοηθούν με παπούτσια και πανωφόρια, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προσφέρουν και μετρητά για να ζήσει η οικογένεια.

Η μητέρα έχει απευθυνθεί και στην Εκκλησία, στο Σπίτι Γαλήνης, όπου σιτίζονται 47 άτομα καθημερινά. Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν παρουσιάζεται τακτικά στον χώρο σίτισης.

Η τοπική εκκλησία είναι γνώστης της κατάστασης, όπως και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, στις οποίες έχουν γίνει αναφορές.

Το σχολείο επίσης είναι ενημερωμένο για την κατάσταση των τριών ανήλικων κοριτσιών.

Ο πατέρας τους λάμβανε επίδομα αναπηρίας, αλλά όπως έγινε γνωστό αυτό “κόπηκε” και στην οικογένεια δεν υπάρχει εισόδημα.

Στην Αγριά σύμφωνα με όσους επικοινώνησε η “Θεσσαλία” είναι κοινό “μυστικό” η κατάσταση της οικογένειας, αλλά δεν υπάρχει επίσημη και θεσμική κοινωνική υποστηρικτική κινητικότητα, με την οικογένεια να αναγκάζεται να ζει με τη βοήθεια των γειτόνων. Εκτός από τη μαθήτρια που φοιτεί στο Λύκειο, η οικογένεια έχει δύο ακόμα κοριτσάκια, ένα στο δημοτικό και ένα στο Γυμνάσιο.

«Κύμα» αλληλεγγύης

Όπως διαβάζουμε σε νέο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής μορφής της “Θεσσαλίας”  ένα «κύμα» αλληλεγγύης δέχτηκε η οικογένεια από την Αγριά με το Υπουργείο Εργασίας μέσω του γραφείου της κ. Φωτίου να αναλαμβάνει να λύσει όλα τα ζητήματα με τα επιδόματα και τις προνοιακές παροχές που τυχόν δικαιούται η οικογένεια, αλλά δεν κινητοποιήθηκε για να διεκδικήσει. Από το γραφείο της κ. Φωτίου επικοινώνησαν με τη «Θ» και στη συνέχεια με φορείς που ήδη κινητοποιήθηκαν ώστε να ενημερωθεί η οικογένεια για τις κοινωνικές παροχές που δεν έχει αξιοποιήσει και ήδη δρομολογήθηκαν όλες οι διαδικασίες.

Το πρόβλημα της οικογένειας με τα τρία ανήλικα κορίτσια «σήκωσε» ένα «τσουνάμι» ανθρωπιάς. Ενισχύθηκε οικονομικά από συγγενείς και γείτονες και έγινε άμεσα χθες η επανασύνδεση του ρεύματος, μετά την δημοσιότητα που έλαβε το πρόβλημα ενώ στην πόρτα της εμφανίστηκαν και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, τις οποίες η μητέρα ζήτησε να αποχωρήσουν λέγοντας πως εάν χρειαστεί κάποια στήριξη θα επικοινωνήσει μαζί τους.

Με διακριτικότητα θα χειριστούν το θέμα των δυο κοριτσιών που φοιτούν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, οι εκπαιδευτικοί καθώς κλήθηκαν από τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας και τον διευθυντή κ. Σαβελλίδη να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα των παιδιών, με όσα μέσα απαιτούνται.

Το ζήτημα έλαβε πανελλήνια διάσταση και δεκάδες άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν να προσφέρουν βοήθεια στην οικογένεια, ακόμα και από το εξωτερικό. Τα τηλέφωνα στη «Θ» δεν σταμάτησαν να χτυπούν, ενώ οργανώσεις αλληλεγγύης έχουν ήδη μιλήσει με την μητέρα που δέχτηκε να συναντηθεί μαζί τους και να λάβει βοήθεια σε υλικά αγαθά.

Ήδη από χθες το πρωί η οικογένεια δέχεται στήριξη από ανθρώπους που δεν αντιμετωπίστηκαν όπως οι κοινωνικές υπηρεσίες, με την ευγενική άρνηση της μητέρας να δεχτεί τη βοήθειά τους.

Σημειώνεται ξανά ότι το επίδομα αναπηρίας του πατέρα διεκόπη για να περάσει ξανά από επιτροπή και δεν υπάρχει εισόδημα στο σπίτι.

Αλιεύτηκε από το e-thessalia.gr.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]