Με σύνθημα “Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, Θέλουμε τους πρόσφυγες σε όλα τα σχολεία” μαθητές στα Χανιά στέλνουν τη δική τους απάντηση σε όσους έχουν εναντιωθεί στην εγγραφή προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Μαθητές των Λυκείων της Σούδας, της Αμπεριάς, του Ακρωτηρίου και του Κουμπέ και απο άλλα λύκεια και γυμνάσια των Χανίων, πραγματοποιούν συγκέντρωση αυτή την ώρα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, με την οποία θέλουν να διαδηλώσουν υπερ των ανοιχτών πυλών της παιδείας και των σχολείων απέναντι στους πρόσφυγες και κατά των ξενοφοβικών αντιδράσεων που στερούν την εκπαίδευση από παιδειά που έχουν πάρει τον δρόμο της ξενιτιάς.

Στο πλευρό των μαθητών που πραγματοποιούν την κινητοποίηση, έχουν ταχθεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων και η ΕΛΜΕ Χανίων.

poreia2

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του συντονιστικού των μαθητών, κ.Χαιρετάκης Δημήτρης,ο λόγος της σημερινής πορείας είναι διότι “Είδαμε κάποιες συμπεριφορές, δηλώσεις και πράξεις που απέκλειαν τους πρόσφυγες απο τα σχολεία, σε ολόκληρη την Ελλάδα.. Αποφασίσαμε, για να μην προκύψουν παρόμοιες καταστάσεις στα Χανιά και οι πρόσφυγες να ενταχθούν κανονικά στα σχολεία, μέσω αυτή της πορείας να στείλουμε ένα μήνυμα οτι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι στα σχολεία.”

Εφόσον έρθουν και ενταχθούν κανονικά στα σχολεία του νομού θα ξεκινήσουμε να βρούμε τα απαραίτητα σχολικά είδη που χρειάζονται για να τους βοηθήσουμε.

Δεν διαδηλώνουν για να χάσουν μάθημα, όπως μπορεί να πουν ορισμένες “κακές γλώσσες”.

poreia3

“Ορισμένες κακές γλώσσες μπορεί να λένε ότι διαδηλώνουμε για να χάσουμε μάθημα ωστόσο αυτό δεν ισχύει. Πολλοί από εμάς είναι μαθητές της 3ης λυκείου οπότε φέτος δίνουμε πανελλήνιες και δεν έχουμε πολλά περιθώρια να χάνουμε μαθήματα χωρίς λόγο, ενώ πολλοί από τους μαθητές που δίνουν το παρόν σήμερα πήραν απουσία από τα σχολεία τους” εφόσον αυτά δεν τελούσαν υπό κατάληψη. “Συν της άλλης χάνουμε και τις προβλεπόμενες μηνιαίες εκδρομές”

Όπως τόνισε εκπρόσωπος του συντονιστικού μαθητών, η ιδέα της σημερινής πορείας είναι καθαρά μαθητική, ” επειδή ακούγονται οτι είμαστε υποκινούμενοι από ΜΚΟ ή την ΕΛΜΕ να τονίσουμε οτι αυτό δεν ισχύει. Η πορεία αυτή ανήκει καθαρά στους μαθητές”.

Το είδαμε πρώτα εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]