Τα δύο πρόσωπα του φασισμού, με αφορμή τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, σε δύο πρωτοσέλιδα:

Στο «Μακελειό» (13/6/2018) το πρόσωπο των εκτελέσεων, της κτηνωδίας, συνδυασμένο με τον πιο άθλιο αντικομμουνισμό. Οι φασίστες όταν καλούν σε εκτελέσεις θέλουν να βλέπουν μπροστά τους κομμουνιστές, γιατί γνωρίζουν καλά πως οι κομμουνιστές τσάκισαν το τέρας του ναζισμού.

Στην προκειμένη περίπτωση επιλέγεται ο Νίκος Μπελογιάννης – έχει ή δεν έχει σχέση με το θέμα του πρωτοσέλιδου – διότι θα εκφράζει πάντα στην ιστορική μνήμη του λαού τη διαχρονική φράση του, η οποία εκφράζει τους κομμουνιστές: «Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα, με την καρδιά μας και με το αίμα μας». Η φασιστοφυλλάδα, που τη μόνη πολιτική που ξέρει να κάνει είναι αυτός ο εμετός που βλέπετε στο πρωτοσέλιδο της – και σε πολλά άλλα ανάλογα πρωτοσέλιδα της – ανήκει εκεί που ανήκουν και οι φασίστες: Στον σκουπιδοτενεκέ.

***

Η «Ελεύθερη Ώρα» (13/6/2018) είναι το άλλο πρόσωπο του φασισμού: Της αγραμματοσύνης, της αμορφωσιάς, της βλακείας!

Οι «υπερπατριώτες» – ως αμόρφωτοι, όπως είναι συνήθως οι φασίστες – ήθελαν να βάλουν τον  Μέγα Αλέξανδρο στο πρωτοσέλιδο τους αλλά δεν τα κατάφεραν! Στη φωτογραφία το άγαλμα που «μάτωσαν» (όπως εύστοχα παρατήρησε η Έλενη Ακρίτα) είναι ο Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου!

***

Δεν ξοδεύουμε άλλες λέξεις για αυτούς. Αρκεί που αποκάλυψαν – ξανά  – τα διττό της «προσωπικότητας» τους: Την κτηνωδία και τη βλακεία.

 

Πηγή: Ημερόδρομος

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]