Την βλέπαμε καθώς περιμέναμε στην ουρά να επαναλαμβάνει την ίδια μονότονη και αργή κίνηση. Τα χέρια της σαν αυτόματα εργαλεία, δεν συμβάδιζαν με τους μύες του υπόλοιπου σώματος της, αλλά ούτε και με το κενό πρόσωπό της. Ο τόνος και το ύφος της δεν άλλαζαν ούτε στο ελάχιστο, ακόμα και αν πόναγε, βαριόταν ή πρόφερε ένα βουβό “ευχαριστώ” στον κάθε πελάτη που τύγχανε να περνάει από το πάγκο της.

Ακόμα και το μακιγιάζ της ήταν ίδιο, όσες φορές και αν την έχω πετύχει εν ώρα εργασίας, βαρύ και άτσαλο, σαν να βιαζόταν να καλύψει τις ανασφάλειες και τη ρουτίνα της ίδιας της, της ζωής.

“Κοίτα”, αναφώνησες, με ένα βλέμμα γεμάτο έκπληξη αλλά και λύπη, “εκείνη είναι δυστυχισμένη… “. Κοίταξα τριγύρω μου. Έβλεπα ρομπότ, που εξαναγκάζονται επί 8 ώρες να επαναλαμβάνουν τις ίδιες κινήσεις και να καταπιέζονται από την ίδια ρουτίνα. Μια ρουτίνα που σε κατατρώει εαν δεν αγαπάς τη δουλειά σου, εάν ζεις σε μία χώρα που σε κρατάει με τα πόδια μπηγμένα στο έδαφος!

“Πρέπει να φύγουμε από αυτή τη χώρα, όσο το συντομότερο δυνατόν γίνεται”, συμπληρώνεις, αφού το βλέμμα μου πλέον σταματάει στο δικό σου πρόσωπο. Ξαφνικά ένας κόμπος διαπέρασε το στομάχι του. Η εικόνα του προσώπου της σε συνδυασμό με τα δικά σου λόγια, με επανέφεραν σε μία πραγματικότητα που αρνούμαι να κοιτάξω κατάματα. Άραγε αυτός ο τόπος δεν μπορεί να μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]