Με μια νέα περιβαλλοντική καταστροφή βρίσκεται αντιμέτωπη η Βραζιλία, καθώς μεγάλες πετρελαιοκηλίδες έκαναν την εμφάνισή τους σε πάνω  από 100 παραλίες, σκοτώνοντας θαλάσσιες χελώνες και αναγκάζοντας τους ψαράδες να παραμείνουν μακριά από τη μολυσμένη περιοχή.

Η διαρροή εκτείνεται σε πάνω από 1.500 χιλιόμετρα ακτογραμμής, έχει επηρεάσει τουλάχιστον 46 πόλεις και εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 2 Σεπτεμβρίου. Μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί η προέλευση των μεγάλων πετρελαιοκηλίδων με τον πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο να φωτογραφίζει χώρα του εξωτερικού χωρίς να την κατονομάζει και κάνοντας λόγο για πιθανή εγκληματική ενέργεια.

«Δεν υπάρχει διαρκής διαρροή. Αν ήταν ναυάγιο ενός πετρελαιοφόρου, οι διαρροές θα συνεχίζονταν αυτή τη στιγμή. Φαίνεται ότι είναι εγκληματική ενέργεια, το πετρέλαιο μπορεί να πετάχτηκε στη θάλασσα», είπε σε συνέντευξη Τύπου στη Μπραζίλια και πρόσθεσε πως υπάρχουν υποψίες για μια χώρα που θα μπορούσε να είναι υπεύθυνη για την προέλευση του πετρελαίου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος Ρικάρντο Σάλες στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ανέφερε ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να «δράσει γρήγορα για να απομακρύνει το πετρέλαιο που βρίσκεται στην ακτή και να εντείνει τις έρευνες για να ανακαλύψει την προέλευσή του».

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με το πρόγραμμα Tamar, το οποίο ειδικεύεται στην προστασία των θαλασσίων χελωνών, αυτή είναι «η χειρότερη περιβαλλοντική τραγωδία» που αντιμετωπίζει από την έναρξη του προγράμματος το 1980.

Οι εργαζόμενοί της ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι σταμάτησαν να απελευθερώνουν χελωνάκια στη φύση λόγω της πετρελαϊκής ρύπανσης.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία ανακοίνωσε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας την έναρξη έρευνας για ένα «περιβαλλοντικό έγκλημα».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]