Τρεις γριές γυναίκες έπαιζαν έγχορδα όργανα, χωρίς ποτέ να σταματήσουν να χαμογελούν.

Ο Χάρα Κέι καθόταν στην τιμητική του θέση, ντυμένος στα σκούρα, ξυπόλητος.

Μ΄ ένα μεταξωτό φόρεμα, η γυναίκα με το πρόσωπο της παιδούλας καθόταν δίπλα του. Ο Ερβέ Ζονκούρ καθόταν στην άλλη άκρη του δωματίου: Τον πολιορκούσε το γλυκερό άρωμα των γυναικών που βρίσκονταν γύρω του και χαμογελούσε αμήχανα στους άνδρες που διασκέδαζαν, λέγοντας ιστορίες που δεν μπορούσε να καταλάβει. Χίλιες φορές αναζήτησε τα μάτια της και χίλιες φορές εκείνη βρήκε τα δικά του. Ήταν ένα είδος θλιμμένου χορού, μυστικού και ανήμπορου. Ο Ερβέ Ζονκούρ τον χόρεψε μέχρι αργά τη νύχτα, έπειτα σηκώθηκε, είπε κάτι στα γαλλικά, ζητώντας να τον συγχωρέσουν, απελευθερώθηκε όπως-όπως μια γυναίκα που είχε αποφασίσει να τον συνοδεύσει και, ανοίγοντας δρόμο ανάμεσα σε σύννεφα καπνού και άντρες που του μιλούσαν στην ακατανόητη γλώσσα τους, έφυγε.

Προτού βγει από το δωμάτιο, κοίταξε μια τελευταία φορά προς το μέρος της. Τον κοίταξε με μάτια εντελώς βουβά, αιώνες απόμακρα. Ο Ερβέ Ζονκούρ περιπλανήθηκε στο χωριό αναπνέοντας το δροσερό αεράκι της νύχτας και χάθηκε στα στενά δρομάκια που ανέβαιναν την πλαγιά του λόφου. Όταν έφτασε στο σπίτι του, είδε ένα αναμμένο φαναράκι να γλιστράει πίσω από τον τοίχο από χαρτί. Μπήκε και βρήκε δύο γυναίκες όρθιες μπροστά του. Μια νεαρή ανατολίτισσα, ντυμένη με ένα απλό, λευκό κιμονό.

Κι εκείνη.

Είχε στα μάτια της ένα είδος πυρετώδους επιθυμίας. Δεν του άφησε το χρόνο να κάνει τίποτα. Πλησίασε, του πήρε το χέρι, το έφερε στο πρόσωπο της, το άγγιξε με τα χείλη της και μετά, σφίγγοντας το δυνατά, το ακούμπησε στα χέρια του κοριτσιού που βρισκόταν δίπλα της και το κράτησε εκεί για μια στιγμή, ώστε να μην μπορεί να το πάρει. Τέλος τράβηξε το χέρι της, έκανε δυο βήματα πίσω, πήρε το φαναράκι, κοίταξε για μια στιγμή κατάματα τον Ερβέ Ζονκούρ και έτρεξε μακριά.

Ήταν ένα πορτοκαλί φαναράκι. Εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα, μικρό φως σε φυγή.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]