Σε συναυλία πήγαμε, καφέ ήπιαμε, θέατρο είδαμε, λουκουμάδες φάγαμε. Το κυριότερο όμως συμπέρασμα είναι, ότι τα Εξάρχεια παραμένουν σταθερή αξία με πολλές επιλογές για να περάσετε όμορφα τα Χριστούγεννα.

Είδα τους Vodka Juniors στο Gagarin (Λιοσίων 205). Μετά το sold out του Σαββάτου, οι προσδοκίες για τη δεύτερη βραδιά στο Gagarin ήταν ιδιαίτερα αυξημένες, προσδοκίες στις οποίες ανταποκρίθηκαν άψογα τα μέλη της ελληνικής -αγγλόφωνης- μπάντας Τα σκήπτρα που πήραν από τους Despite Everything, οι οποίοι άνοιξαν τη συναυλία, “επέβαλαν” ένα αρκετά metal ξεκίνημα, με τραγούδια από το Suburbancore, εναλλάσσοντας στη συνέχεια τα μουσικά είδη και δείχνοντας τις πολλαπλές μουσικές τους επιρροές, από punk, metal, reggae, hip hop.

vodka_juniors

Η εξαμελής μπάντα δεν σταμάτησε στιγμή να ξεσηκώνει τον κόσμο -που γέμισε ασφυκτικά το Gagarin- αποδεικνύοντας πως η ελληνική σκηνή μπορεί να παράξει σπουδαίες μουσικές, οι οποίες δεν υπολείπονται σε δημιουργικότητα από τα ξένα συγκροτήματα της punk-rock σκηνής. Αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα live της χρονιάς που πέρασε, με απίστευτη ζωντάνια και τρελά mosh pit με φουσκωτούς καρχαρίες και στρώματα θαλάσσης.

Σοφιάννα Μπονοβόλια

Πήγα στο Παρασκήνιο στα Εξάρχεια (Καλλιδρομίου 64). Ένα καφέ με… γαλλικό στυλ στην καρδιά της Αθήνας που το εκτιμάς εξίσου την κάθε εποχή. Την άνοιξη γιατί καταλαβαίνεις ότι έχει έρθει άνοιξη, καθότι ακριβώς βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Άμα Λάχει με την πανέμορφη και ανακαινισμένη αυλή του.

paraskinio

Τον χειμώνα γιατί από τα μεγάλα του τζάμια, μπορείς να χαζεύεις έξω, ενώ εσύ βρίσκεσαι στα ζεστά και απολαμβάνεις τον επίσης ζεστό καφέ σου. Αποτελεί εξαιρετικό χώρο για να διαβάσεις, για να δουλέψεις με τον υπολογιστή σου, αλλά και για να μοιραστείς μερικές γαλήνιες στιγμές με την παρέα σου. Οι τιμές κυμαίνονται σε επίπεδα Εξαρχείων, οπότε δεν θα χρειαστεί για όλα τα παραπάνω να πληρώσεις και κάτι παραπάνω.

Κώστας Παπαντωνίου

Πήγα στο θεατρική παράσταση «Σκάσε και φίλα με», στο Studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια). Το κείμενο έχει γραφτεί από την Ερωφίλη Κόκκαλη, η σκηνοθεσία ανήκει στην Πέμυ Ζούνη και η μουσική έχει γραφτεί από το Θέμη Καραμουρατίδη.

Οι δύο πρωταγωνιστές (Γιώργος Καίσαρης, Ντορέτα Λεωνίδα) παλεύουν για να κρατήσουν ζωντανό έναν έρωτα χωρίς συμβιβασμούς και καλούπια. Οι διάλογοι είναι έντονοι, ειλικρινείς και πολύ ζωντανοί, οι ατάκες καίριες και με πολύ χιούμορ ενώ οι «καθημερινοί» καυγάδες, ανησυχίες και οι διαφωνίες του ζευγαριού σε κάνουν να ταυτιστείς μαζί του και να αναβιώσεις στο μυαλό σου ξανά και ξανά σκηνές από κάποια σχέση σου. Τα φεμινιστικά στοιχεία του σεναρίου μεταμορφώνουν το θεατρικό σε κάτι πολύ παραπάνω από μία απλά «ερωτική» παράσταση και τη πρωταγωνίστρια σε μια δυναμική γυναικεία φιγούρα.

Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15
Τιμή εισιτηρίου : 10 Ευρώ
Φοιτητικό : 5 Ευρώ

Χριστιάνα Βουκελάτου

Πήγα στον Καραγκιόζη με τους λουκουμάδες (Κωλέτη 33) στα Εξάρχεια, που επεκτάθηκε και δεν προσφέρει μόνο λουκουμάδες και γλυκά πια, αλλά και ρακές, κρασιά μέχρι πολύ αργά το βράδυ.

karagiozeis

Εκεί θα πιεις μέχρι τέλους υπό τον ήχο των Χαϊνηδων, των Χειμερινών Κολυμβητών και πιο αργά και ρεμπέτικων και πολύ φτηνά, ίσως πιο φτηνά από τα περισσότερα μαγαζιά στα Εξάρχεια.

Κατερίνα Καραβία

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]