Αποστομωτική, με επιχειρήματα και με συναίσθημα, είναι η τοποθέτηση του φοιτητή της Ιατρικής Σχολής Κρήτης με καταγωγή από τη Γάζα Mohammed Khaled Balousha με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε η κοπέλα που παρέλασε χθες στην Αθήνα με μαντήλα.

Ο φοιτητής μέσω του λογαριασμού του στο facebook και με κυρίαρχη τη φράση «μη φοβηθείτε» μιλάει για τη θρησκεία και για την Ελλαδα.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

Μη φοβηθείτε !!! Σήμερα πλέον οι θρησκείες ΔΕΝ παίζουν κανένα ρόλο…

Ξύπνησα σήμερα με αυτή τη φωτογραφία παντού στην αρχική μου… και πολλοί αλήτες, φοβισμένοι, βρήκαν μια ακόμη ευκαιρία να εκφράσουν τον φόβο τους προσβάλλοντας το αριστούχο κοριτσάκι που πλέον, μεγαλώνοντας στην Έλλαδα, έχει Ελληνική παιδεία…

Μεγαλώνοντας στην Παλαιστίνη, και πιο συγκεκριμένα σε εκείνο το μικρό μέρος που λέγεται Γάζα, είχα την ευκαιρία να πηγαίνω σε ένα σχολείο όπου οι περισσότεροι (70%) μαθητές ήταν Ορθόδοξοι Χριστιανοί, Παλαιστίνιοι προφανώς. Δεν θυμάμαι ούτε μια φορά να είχαμε συζητήσει για τις διαφορές στις θρησκείες. Γιατί; διότι για μας, όπως μας μεγαλώνει η κοινωνία μας, είναι αυτονόητο και απολύτως δεκτό να υπάρχει αυτή η διαφορά μιας και που (μάλλον δυστυχώς) υπάρχουν θρησκείες…

Μη φοβηθείτε… διότι η μουσουλμάνα στην φωτογραφία δεν παύει να περπατάει πίσω από την Ελληνική σημαία.

Μη φοβηθείτε… διότι εάν πιστεύετε ότι ο πατέρας της της επιβάλλει να φοράει μαντίλα, μάλλον έπρεπε να αναρωτιέσται, γιατί ο πατέρας της, την αφήνει να συμμετάσχει σε αυτή την παρέλαση; μάλλον αγαπάνε αυτόν τον τόπο;

Μη φοβηθείτε… διότι μάλλον μιλάει Ελληνικά καλύτερα από την γλώσσα των γονέων της, μάλλον ξέρει για τους αρχαίους έλληνες καλύτερα από σας και μάλλον νιώθει περισσότερο Ελληνίδα παρά κάτι άλλο αφού ΕΔΩ ΜΕΓΑΛΩΣΕ.

Μη φοβηθείτε… διότι, όταν το κοριτσάκι αυτό θα μεγαλώσει, ό,τι και να πετύχει στην ζωή της θα το αναφέρει στο τόπο στο οποίο μεγάλωσε, στην Ελλάδα.

Μη φοβηθείτε… διότι, όπως δείχνει η δεύτερη φωτογραφία, οι μουσουλμάνοι δεν φοβούνται την θρησκεία σας στον τόπο τους, διότι τους αρέσουν τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, και το Άγιο φως.

Μη φοβηθείτε… Διότι ο φίλος μου ο Έλληνας παππάς ο Αλέξης ακόμα ζει μαζί με άλλους χριστιανούς στην Γάζα και αράζει με τους φίλους του τους μουσουλμάνους για ναργιλέ στην γειτονιά της εκκλησίας του…

Μη φοβηθείτε… Γιατί αυτό θέλουν οι έμποροι όπλων που σας περνάνε υποσυνείδητα τον φόβο. Αυτό θέλουν τα ΜΜΕ που έχουν καταστρέψει τα μυαλά μας παγκοσμίως.

Μη φοβηθείτε… Γιατί το DNA σας δεν θα το χαλάσει η μαντήλα μιας μουσουλμάνας. Γιατί όταν σας λέει ο αλήτης: «σε λίγα χρόνια θα σας επιβάλλουν και σας να φορέσετε μαντήλα» είναι μάλλον ο μισός του προς τη «διαφορά».

Μη φοβηθείτε… Διότι το τέρας που πρέπει να σας ανησυχεί είναι ο εκβιασμός της Ελλάδας από τους «δυτικούς» και όχι η μαντήλα.

Μη φοβηθείτε… Γιατί το πρόβλημα δεν είναι οι πρόσφυγες αλλά ο τούρκος πολιτικός που κοροϊδεύει τους πρόσφυγες με 1000 ευρώ ανά κεφαλή για να πάνε στην ΕΥΡ-ΩΠΗ, και ο Γερμανός πολιτικός που μόλις έφτασε σε κορεσμό με εργατικά χέρια έκλεισε τα σύνορα…

Μη φοβηθείτε… Γιατί η μοίρα όλων των θρησκειών είναι ίδια.. την ξέρετε όλοι. Μένει η ανθρωπότητα και ο αλληλοσεβασμός…

Μη φοβηθείτε… Γιατί σαν σήμερα παλέψατε κάποτε για την ελευθερία σας, όχι για την θρησκεία σας … απολαύστε την παρέλαση , μείνετε περήφανοι, και σεβαστείτε τους άλλους όπως σας σέβονται …

Αναδημοσίευση από: www.inotos.gr/archives/244181

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]