Ακριβώς έναν χρόνο από τον θάνατο  του Τζίμη Πανούση, η Πέγγυ Ρίγγα και ο Άκης Καπράνος, διοργανώνουν στην Ααβόρα μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, στις 20.30 και το “παρών” στη βραδιά θα δώσουν παλιοί φίλοι και άνθρωποι που είχαν συνεργαστεί μαζί του, μιλώντας για τον άνθρωπο και καλλιτέχνη Τζίμη Πανούση, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας “Ο Δράκουλας των Εξαρχείων” του Νίκου Ζερβού από φιλμ 35 χιλιοστών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι βραδιά διοργανώνεται με τη σύμφωνη γνώμη και καθοδήγηση του στενού οικογενειακού κύκλου του εκλιπόντος.

Όπως διαβάζουμε στο κείμενο/κάλεσμα της Ααβόρας:

«Άλλος θα τον χαρακτήριζε Χατζηπαναγή πεταμένο στις πίστες της Νεοελληνικής διασκέδασης. Ας επιφυλαχτούμε. Λάκκος λεόντων η καλλιτεχνία: Θα επιβιώσει ο μονομάχος μάρτυρας; Ποιος περίμενε ότι ο νεαρός τσιλιαδόρος αριστεριστών αφισοκολλητών των Βορείων Προαστίων θα όρθωνε μια μέρα το ανάστημα του, θα ‘βγαζε
γλώσσα; Γλώσσα αυθάδικη που σμπαραλιάζει, στόμα που φιλάει και δαγκώνει ταυτόχρονα. Ερωτικός και αποκρουστικός. Τον απορρίπτεις ή τον δέχεσαι. Αλλά πάντα πληρώνεις».

«Η σάτιρα δεν κωλώνει σε αναπηρίες, δεν κωλώνει σε τίποτα. Σατιρίζει και τον χοντρό και τον ομοφυλόφιλο, έχει αριστοφανικές καταβολές, και πιο άγριες ακόμα. Σάτιρα κάνεικάποιος μέχρι και στον εαυτό του, που είναι το δυσκολότερο. Από κει ξεκινάς και μετά πας στον Νταλάρα και σε ό,τι άλλο θες να κάνεις με τα κρεμμυδάκια. Σ’ αυτήν τη δουλειά, να ξέρετε, της σάτιρας εννοώ, δεν πρέπει να ταυτίζεις τη δημόσια εικόνα σου μ’ αυτό που είσαι. Κάποια στιγμή μού τηλεφώνησε ο Αντώνης Ρέμος να μου κάνει τσαμπουκά γιατί τον σατιρίζω. Του είπα: ‘Αν δεν σε σατιρίζω εγώ και κάνας άλλος, δεν θα υπάρχεις’».

Θα μιλήσουν οι:
Δημήτρης Πουλικάκος
Κωνσταντίνος Τζούμας
Ισαβέλλα Μαυράκη
Μαρίζα Κωχ
Νίκος Ζερβός
Αντώνης Μποσκοΐτης
Δημήτρης Μανιάτης
Πάολα Ρεβενιώτη
Ναταλία Ρασούλη
Συντονίζει ο Άκης Καπράνος
Οργάνωση: Άκης Καπράνος / Πέγκυ Ρίγγα

Πληροφορίες
ΑΑΒΟΡΑ, Ιπποκράτους 180 – Μετρό Αμπελόκηποι
Τηλέφωνο: 210 642 3271
Ώρα έναρξης: 20.30
Εισιτήριο: 5 ευρώ.