Αποτελεί σύνηθες φαινόμενο οι γονείς να τιμωρούν με διάφορους τρόπους  τα παιδιά τους όταν αυτά κάνουν κάποια αταξία και σκανδαλιά. Όλοι εξάλλου έχουμε ακούσει φράσεις όπως “θα μείνεις μέσα για μία εβδομάδα” ή “κομμένο το χαρτζιλίκι”, όταν ήμασταν σε μικρότερη ηλικία.

Ένας πατέρας στην Αμερική αποφάσισε να τιμωρήσει την κόρη του με πολύ διαφορετικό τρόπο. Το υποτιθέμενο σφάλμα της 15χρονης κοπέλας ήταν μία ανάρτηση στο facebook, όπου κοινοποιούσε ότι δεν αντέχει άλλο τις δουλειές του σπιτιού που τη βάζουν οι γονείς της να κάνει. Φαίνεται ότι η οικογένειά της είναι κολλημένη σε κάποια άλλη δεκαετία, και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την αντίδραση του πατέρα της.

Εξοργισμένος λοιπόν αποφάσισε να παραδειγματίσει την κόρη του με ένα βίντεο που ανέβασε στο youtube. Σε αυτό αρχικά αντικρούει τα επιχειρήματα της κόρης του για τις αγγαρείες που την υποβάλουν στο σπίτι και έπειτα αρχίζει έναν εκτενή μονόλογο μπροστά στην κάμερα για το πόσο εύκολη είναι η ζωή των νέων παιδιών σε σύγκριση με παλιότερα, πόσο αχάριστη είναι η νέα γενιά και πόσα είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος όταν ήταν στην ηλικία της κόρης της. Τέτοιες ιστορίες συνηθίζουν να μας διηγούνται οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας, και κάπου εκεί φαίνεται να έχει παραμείνει στάσιμο το μυαλό και οι σκέψεις του ίδιου του άντρα.

Το βίντεο δεν τελειώνει εκεί όμως, η συνέχεια προμηνύεται απρόβλεπτη και λίγο σουρεαλιστική! Μετά από 7 λεπτά του βλακώδους μονολόγου του αποφασίζει να βγάλει… το όπλο του και να πυροβολήσει το λάπτοπ της κόρης του με σκοπό να παραδειγματιστεί αυτή και πολλά άλλα παιδιά που τολμούν να παραπονεθούν για τη συμπεριφορά των γονιών τους. Μάλιστα καθώς πυροβολεί φαίνεται εκστασιασμένος από αυτή την πράξη και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι μία σφαίρα είναι από τη γυναίκα του που τόσο πολύ θίχτηκε από το σχόλιο της κόρης τους.

Στην Αμερική κάθε μέρα κάνουν την εμφάνισή τους φαινόμενα που δείχνουν τα παλαιολιθικά μυαλά κάποιων κατοίκων της, αλλά το συγκεκριμένο ξεπερνάει τα όρια της λογικής. Το ζευγάρι δεν φαίνεται να στέκει και πολύ στα “καλά” του. Το χειρότερο είναι ότι η πράξη του άντρα όχι μόνο δεν επικρίνεται αλλά επαινείται με χιλιάδες σχόλια συμπολιτών του -και όχι μόνο- στο youtube. Απ΄ ό,τι φαίνεται δεν είναι μόνο ο συγκεκριμένος άνθρωπος που έχει διαστρεβλωμένη άποψη όσον αφορά τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν οι γονείς απέναντι στα παιδιά τους. Κάτι λάθος τρέχει λοιπόν ή με τη δική μας αντίληψη ή με τη δική τους!

Η συγκεκριμένη τιμωρία και εν γένει η συμπεριφορά του ζευγαριού αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή και θα έπρεπε να κάνουν κάθε άλλο πέρα από το να καμαρώνουν και να νιώθουν υπερήφανοι για αυτή τους την πράξη. Μαζί με το λάπτοπ, λοιπόν καταστράφηκε και η αξιοπρέπεια του συγκεκριμένου ατόμου και η οικογενειακή τους γαλήνη!

(11/2/2012)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]