Κάθε ομάδα στο ΝΒΑ, διαχρονικά, είχε έναν -τουλάχιστον- “αστέρα”. Έναν άνθρωπο που τράβαγε το κάρο στην ανηφόρα. Ή τουλάχιστον αυτό του ζητούσαν. Όχι μόνο αγωνιστικά, μα και ψυχολογικά. Ήταν το πνεύμα της ομάδας, η “ψυχή” του γκρουπ, τα αισθήματα ολόκληρης της πόλης, της έδρας, μέσα στα αποδυτήρια και στο γήπεδο. Το Λος Άντζελες έχει εδώ και χρόνια τον Μπράιαντ. Η Βοστώνη τον Γκαρνέτ. Το Ντάλας τον Νοβίτσκι. Το Μαϊάμι τον Ουέιντ. Το Κλίβελαντ, φυσικά τον ΛεΜπρόν. Άμα τη επιστροφή του “King” στο μέρος που ανέτειλε το άστρο του, το περασμένο καλοκαίρι, σχολιαζόταν μέχρι και το πώς θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας του Οχάιο! Από τα εισιτήρια του γηπέδου και τις διαφημίσεις μέχρι την ψυχολογική ανάκαμψη μιας ομάδας, των Καβαλίερς, που έχασαν το δρόμο τους μετά τη φυγή του.

Παλιά το Σικάγο και οι Μπουλς είχαν -ποιόν άλλον- τον Τζόρνταν. Σήμερα έχουν τον Ρόουζ και όταν ο Ρόουζ είναι καλά, είναι όλοι καλά. Όταν τα σακατεμένα του γόνατα πονάνε, οι οπαδοί των Μπουλς παίρνουν μαζί του παυσίπονα.

Το υπερβολικό της περιγραφής μοιάζει ίσως “γήινο” όταν δει κανείς το πώς αντιμετωπίζουν τον Ρόουζ μετά το νέο του τραυματισμό στο γόνατο, που θα τον αφήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης και βάζει σε κίνδυνο την καριέρα του.

Οι οπαδοί των Μπουλς δημιούργησαν σε μια μικρή γωνιά ένα μέρος για να προσευχηθούν για τον αγαπημένο τους “pooh”, όπως τον αποκαλούν στο Ίλινοις. Κεράκια, γράμματα, λουλούδια, επιγονατίδες, πατερίτσες και η σκέψη τους εναποτίθεται στη γωνιά αυτή για να γίνει ο Ρόουζ καλά, να αφήσει πίσω του τον πόνο και τους τραυματισμούς και να συνεχίσει τη δουλειά από κει που την άφησε.

φωτο1

φωτο2

Εκεί βρίσκονται πάντα μερικοί πειραγμένοι να καταστρέψουν μια ωραία εικόνα. Την περασμένη Τετάρτη τα πάντα ήταν άνω κάτω. Ο συγγραφέας, φωτογράφος και κάτοικος του Σικάγο, Ντέιβιτ Μπέλτραν, ανεβάζοντας τη φωτογραφία του κατεστραμμένου “μνημείου” για τον τραυματισμό του Ρόουζ, είπε: “Δεν έχω ιδέα ποιόν λόγο μπορεί να έχει κάποιος να το καταστρέψει. Προφανώς και μας ενόχλησε αλλά τώρα πια, μετά από αυτό, τείνει να μετατραπεί σε τόπο συγκέντρωσης για τους οπαδούς των Μπουλς”. Μάλιστα, κάλεσε όποιον θέλει να συμβάλει στην αποκατάσταση του.

φωτο3

Πριν την καταστροφή, την προηγούμενη Κυριακή.

 

11063180_1597793517173690_1275070696_n

Την Τετάρτη το απόγευμα, μετά το πέρασμα των ανεγκέφαλων…

Ο κόσμος που γεμίζει τα γήπεδα ανά τον πλανήτη ταυτίζεται, όπως έκανε πάντα, με κάποιον ή κάποιους που νιώθει να τον αντιπροσωπεύουν. Τον παίκτη που παίζει στην ομάδα για καιρό, τον παίκτη που έχει γεννηθεί στο μέρος αυτό, τον αρχηγό, αυτόν που έχει ταυτίσει την καριέρα του με την πόλη, τον τόπο που αποτελεί “ζωτικό χώρο” για την ομάδα. Παίζοντας εκεί από τα 19 του, όταν οι Μπουλς τον επέλεξαν από τα ντράφτ, ο Ντέρικ Ρόουζ είναι όλα αυτά για το Σικάγο και οι οπαδοί του συμπαραστέκονται στα δύσκολα, κάνοντας μια ευχή να γίνει σύντομα καλά για να μπορούν να τον απολαμβάνουν.

φωτο 5

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]