Αύγουστος στην Αθήνα. Μια πόλη που λαγοκοιμάται κάτω από τις επίμονες ακτίνες του ήλιου που ανεβάζουν τον υδράργυρο στα ύψη. Νιώθεις την άσφαλτο να βράζει κάτω από τη λεπτή σόλα των καλοκαιρινών παπουτσιών σου.

kleisovis7

Τον Αύγουστο μπορεί για πολλούς η Αθήνα να είναι πόλη-φάντασμα, αλλά για κάποιους άλλους είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψεις πράγματα που μπορεί να μην είχες παρατηρήσει πιο πριν-λόγω βιασύνης, λόγω αδιαφορίας; Ποιος ξέρει…

kleisovis3

Στρίβοντας από Θεμιστοκλέους αριστερά, αμέσως μετά την Ακαδημίας, βρίσκεσαι σε έναν μικρό πεζόδρομο, την Κλεισόβης. Διασχίζοντας φευγαλέα το στενάκι, το μάτι σου πέφτει πάνω σε ένα πρωτότυπο γκράφιτι πάνω στις κολώνες μια πολυκατοικίας κατά μήκος του δρόμου.

kleisovis4

Μια ζωγραφιά που φαίνεται ολόκληρη από μία συγκεκριμένη οπτική γωνία και «πιάνει» 6 κολώνες, μετατρέποντάς τες σε καμβά.

kleisovis6

Ο καμβάς επεκτείνεται και στην στοά Παντζοπούλου, όπου μια άλλοτε αδιάφορη στοά από τις δεκάδες που υπάρχουν στο κέντρο της Αθήνας, αποκτά χρώμα και ζωντάνια.

 

kleisovis5

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, μουσικοί «παρελαύνουν» στη σκοτεινή στοά, κάνοντας το πέρασμα από εκεί- για να κόψεις δρόμο συνήθως- μια ευχάριστη έκπληξη.

kleisovis2

Η άφιξη του γωνιακού καφέ-μπαρ Blackbird ίσως να έφερε την άνοιξη στο ξεχασμένο αυτό δρομάκι και την βουβή στοά…

kleisovis1

Λίγα χρώματα, μερικά πινέλα, μια δόση φαντασίας και καλή διάθεση είναι αρκετά για να μετατρέψεις μια στοά σε ένα φιλόξενο μέρος στην καρδιά αυτής της πόλης που πάντα κάτι έχεις να ανακαλύψεις. Πάντα κάτι θα σου ξεφύγει. Κάτι που θα το βρεις στην επόμενη γωνία για να σου φτιάξει τη μέρα!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε όμως σε δύο πόλεις, σε πολύ μικρή ηλικία στη Λαμία-και τα καλοκαίρια στο χωριό-και ύστερα μόνιμος κάτοικος Αθήνας. Όταν τέλειωσε το σχολείο και δήλωνε τη σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, έβλεπε όπως τα περισσότερα παιδιά πιο ρομαντικά την ιδέα της δημοσιογραφίας. Αργότερα, δουλεύοντας, συνειδητοποίησε ότι η δουλειά είναι πάντα δουλειά και για ένα τόνο διαφέρει από τη δουλεία. Πέρασε από διάφορα διαδικτυακά μέσα μέχρι να καταλήξει να την κερδίσει η διεθνής επικαιρότητα και το ραδιόφωνο. Στην ομάδα του 3point όμως και την αυτοδιαχείριση βρήκε αυτό που έλειπε από την δημοσιογραφική της καθημερινότητα, το πάθος για κάτι συλλογικό, γράφοντας ελεύθερα χωρίς αφεντικά πάνω από το κεφάλι της για όσα αλλού δεν θα μπορούσε να εκφράσει.

Related Posts