Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του ως τηλεπωλητής. Το Σαββατοκύριακο, σε ελάχιστη τιμή σεβασμού προς τον μεγάλο δάσκαλο, η Diamand ΑΕ έδωσε εντολή να μείνουν μισάνοιχτες οι έξυπνες σίτες σε όλη τη χώρα, ενώ καμία εκπομπή τελεμάρκετινγκ δεν θα προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση τις επόμενες 48 ώρες.

Μία παρέα ανθρώπων, μία χούφτα οραματιστών ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του `90 να γράφει ιστορία, λανσάροντας στην ελληνική αγορά τις τηλεπωλήσεις. Μπροστάρης σε αυτή την προσπάθεια ο αμούστακος τότε Άδωνις Γεωργιάδης.

Η μεγάλη του αγάπη για τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς ήταν πάντοτε γι’ αυτόν κινητήριος δύναμη και έψαχνε πάση θυσία τρόπο να βάλει τη σοφία των προγόνων μας σε κάθε ελληνικό σπίτι. Σε κάθε νοικοκυριό.

Ποτέ δεν το έκανε για τα χρήματα, ούτε γιατί ήταν ψώνιο και ήθελε να βγαίνει συνέχεια στην τηλεόραση. Το απέδειξε, άλλωστε αυτό και ως πολιτικός που οι εμφανίσεις του είναι πραγματικά μετρημένες στα δάχτυλα.

Το 1999 ξεκίνησε λοιπόν η πορεία του νεαρού τότε Άδωνι στο χώρο των τηλεπωλήσεων, για να ακολουθήσουν ο Λιακόπουλος, ο Βελόπουλος και πολλοί ακόμη σπουδαίοι Έλληνες που απλόχερα μας πρόσφεραν γνώση. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; «Ελοχίμ», «Νεφελίμ», «Ποιοι και γιατί ζουν ανάμεσά μας», το «Ο Πούτιν και το ξανθό γένος», «Εβραίοι, η αλήθεια» κι άλλα τόσα διαμάντια ποτισμένα στη σοφία.

Έργα εμπνευσμένα που έγραφαν επιτέλους αλήθειες που κανείς μέχρι τότε δεν τολμούσε να αποκαλύψει. Δεν θα ήταν υπερβολικό να πει κανείς πως όπως ο Ηρόδοτος χαρακτηρίστηκε ως ο «πατέρας της Ιστορίας», ο Άδωνις είναι ο «πατέρας του telemarketing» στην Ελλάδα και κατάφερε να ανοίξει δρόμους. Θα υπήρχε άλλωστε χωρίς τον Άδωνι η Έξυπνη Σίτα; Τα φίλτρα νερού ή ακόμα ακόμα ο Τηλεκύβος; Δύσκολα, είναι η απάντηση.

Η Ελλάδα, όμως, ως γνωστόν… τρώει τα παιδιά της και η ρήση αυτή έρχεται να επιβεβαιωθεί για ακόμη μία φορά με αφορμή την απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη να βάλει τέλος στην καριέρα του ως τηλεπωλητή. Το ελάχιστο που μπορεί να πει κανείς για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του απέναντι στον καινοτόμο Άδωνι είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ.

 

Απολύτως λογικά λοιπόν και οι συνάδελφοί του αποφάσισαν να τον τιμήσουν όπως του αξίζει, τώρα που αποχωρεί επειδή κάποιοι έπεσαν να τον φάνε που προσπάθησε να πουλήσει στα «πρόβατα» που είχε τόσα χρόνια για κοινό μερικά «θεραπευτικά» νανογιλέκα. Λένε πως δεν θεραπεύουν τίποτα. Πως είναι μια απάτη. Αλλά τι μπορούν να καταλάβουν όλοι αυτοί. Πάντα ο Άδωνις ήταν μπροστά από την εποχή του. Τα νανογιλέκα δεν είναι αναγνωρισμένα, θεωρούνται απάτη, αλλά μήπως απλά πρόκειται για μία απάτη των γιατρών και των αρμόδιων φορέων που απλώς θέλουν μίζες για να τα αναγνωρίσουν;

Τα νανογιλέκα έχουν δημιουργηθεί βασισμένα στην αρχαιοελληνική τεχνολογία, που ο Αριστοτέλης έφερε από τον Λαγό Β`, όπου ζούσε εξόριστος για χρόνια και όπου είχε διαφύγει με το κοσμοσκάφος του, όταν πέθανε ο Μέγας Αλέξανδρος. Ψιλά γράμματα, όμως, για μερικούς όλα αυτά.

Ο Άδωνις ξέρει πως κάποια στιγμή θα αναγνωρίσουν ότι δεν κορόιδεψε κανέναν, ωστόσο, τώρα αποχωρεί με ψηλά το κεφάλι και θα αφοσιωθεί στο να σώσει την πατρίδα, γλείφοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το Σαββατοκύριακο, σε ελάχιστη τιμή σεβασμού προς τον μεγάλο δάσκαλο Άδωνι, η Diamand ΑΕ έδωσε εντολή να μείνουν μισάνοιχτες οι έξυπνες σίτες σε όλη τη χώρα, ενώ καμία εκπομπή τελεμάρκετινγκ δεν θα προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση τις επόμενες 48 ώρες.

Παράλληλα, στον Τηλεκύβο θα μπαίνουν κρυπτόλεξα με αρχαίες ελληνικές λέξεις, σε μία ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στο μεγάλο μας δάσκαλο.

Σε ευχαριστούμε, Σπυρίδωνα – Άδωνι. Ραντεβού στα ελληνικοαγωγάδικα!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]