Το Μουντιάλ του καλοκαιριού ολοένα και πλησιάζει, τα προκριματικά τελειώνουν και ένας μετά τον άλλον οι μονομάχοι τσεκάρουν τα εισιτήριά τους.

Το 3pointmagazine παρουσιάζει τις 21 ομάδες που έχουν εξασφαλίσει μέχρι στιγμής την πρόκριση, εν αναμονή των αγώνων μπαράζ, με τα οποία θα συμπληρωθεί ο τελικός χάρτης.

Αγγλία
Σε μεταβατική περίοδο βρίσκονται τα “λιονταρια” που πάντα πάνε στο Μουντιάλ με το όνειρο να πετύχουν κάτι καλο αλλα συνήθως συνιστούν τη δυσάρεστη έκπληξη σε πολλές διοργανώσεις. Η πρόκριση δεν ήρθε εύκολα αφού το Μαυροβούνιο και η Ουκρανία παρουσίασαν ιδιαιτερα ανταγωνιστικά σύνολα και είχαν πολύ καλή συγκομιδή.

Η ομάδα είναι αμιγώς αγγλική με βρετανό προπονητή και όλους τους παίκτες να αγωνίζονται στο νησί. Αυτό έχει και τα θετικά του και τα αρνητικά του βεβαια…Η άμυνα δεν εντυπωσιάζει, Τζέραρντ και Λάμπαρντ έχουν γεράσει αλλα θέλουν ένα καλό κύκνειο άσμα και οι ελπίδες εναποτίθενται στους Μπέιλ και Ρούνεϊ. Άμα πιστεύετε στα μικρά θαύματα, η κατάκτηση δίνει απόδοση 23,00.

Προπονητής: Ο γυρολόγος Ρόι Χότσον που έκανε καριέρα στη Φούλαμ και έχει προπονήσει και την ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Καταλαβαίνει την ψυχοσύνθεση της ομάδας του αλλα δεν δείχνει ικανός για τη μεγάλη υπέρβαση.

Αργεντινή
Προκρίθηκε εύκολα και άνετα, απούσης της Βραζιλίας από τον προκριματικό. Οι πορείες της στις τελευταίες διοργανώσεις (Μουντιάλ, Κόπα Αμέρικα) δεν ήταν σπουδαίες καθώς κόλλησε στα προημιτελικά παρότι διαθέτει ένα αρτιότατο ρόστερ. Η ποιότητα και οι ατομικές ικανότητες δεν είναι θέμα για τους Αργεντίνους που πρέπει να εστιάσουν στην ομαδική δουλειά και να μην τα περιμένουν όλα από το Μέσι, για να πετύχουν κάτι. Η επιθετική υπεροπλία με Αγουέρο, Λαβέτσι, Ντι Μαρία και Μάξι Ροντρίγκες τρομάζει αλλά το ερώτημα είναι τι γίνεται στην άμυνα…

messi

Προπονητής: Ο πρώην διεθνής Αλεχάντρο Σαμπέλα που στερείται μεγάλης προπονητικής εμπειρίας και καλείται να τιθασσεύσει πολλούς αστέρες.

 

Αυστραλία
Τα καγκουρώ τα χρειάστηκαν στα προκριματικά αλλά κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στον Β’ ασιατικό όμιλο με δύο συνεχόμενες νίκες στα τελευταία κρίσιμα ματς. Αυτή είναι  η τρίτη συνεχόμενη παρουσία της Αυστραλίας  σε Μουντιάλ, γεγονός που αποδεικνύει ότι αποτελεί πλέον υπολογίσιμη δύναμη στο διεθνές ποδόσφαιρο. Μία πρόκριση στον επόμενο γύρο όπως το 2006 αποτελεί το ζητούμενο.Το ρόστερ περιέχει πολλούς λεγεωνάριους από τους οποίους ξεχωρίζει ο βετεράνος μεσοεπιθετικός Τιμ Κέιχιλ.

Προπονητής: Ο 65χρονος γυρολόγος Χόλγκερ Όσιεκ που έχει προπονήσει ομάδες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

 

Βέλγιο
Επιστροφή σε Μουντιάλ και μεγάλη διοργάνωση μετά το 2002, με τους «κόκκινους διαβόλους» να έχουν βλέψεις για μεγάλα πράγματα όπως η οκτάδα. Προκρίθηκε αήττητο παρά την παρουσία της Κροατίας στον όμιλο.Μετά από αρκετά χρόνια στην αφάνεια το Βέλγιο δημιούργησε μια εξαιρετική νεανική ομάδα που συνδυάζει το ταλέντο με τη σκληρή δουλειά. Μεγάλο αστέρι είναι ο Φελαϊνί (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) τον οποίο πλαισιώνουν οι ικανότατοι Αζάρ, Κομπανί, Λουκάκου και Μιραλάς.

Προπονητής: Ο πρώην διεθνής Μαρκ Βίλμοτς, που έχει οδηγήσει το Βέλγιο σε μεγάλες επιτυχίες ως παίκτης.

 

Βοσνία
Πρωταρα σε μεγάλη διοργάνωση αλλα με σπουδαίο υλικό. Οι Βόσνιοι είναι εξαιρετικά φιλόδοξοι και πήραν την πρώτη θέση στον όμιλο όπου συμμετείχε και η εθνική μας παίζοντας πολύ όμορφο επιθετικό ποδόσφαιρο. Μονο και μονο η πρόκριση πανηγυρίστηκε έξαλλα αφού αποτελεί τεραστιας σημασίας γεγονός για το νεοσύστατο κράτος.

bosnia

Ήρθε στην τρίτη και φαρμακερή προσπάθεια αφού το 2010 και το 2012 αποκλείστηκε στα μπαράζ από την πορτογαλία. Στο ρόστερ υπάρχουν παίκτες απ’όλα τα μήκη και τα πλάτη της ευρώπης με τους μέσους Λούλιτς, Σαλίχοβιτς και τους επιθετικούς Τζέκο, Ιμπίσεβιτς να ξεχωρίζουν. Μπορεί να αποτελέσει μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης.

Προπονητής: Ο πρώην Γιουγκοσλάβος διεθνής, Σαφέτ Σούσιτς, που έχει θητείες σε Γαλλία και Τουρκια και από το 2009 έχει δώσει στη Βοσνία το δικό της στυλ.
Βραζιλία
Η οικοδέσποινα έχει ως μοναδικό στόχο την κατάκτηση. Η ήττα στον τελικό του 1950 ακόμα πονάει τους Βραζιλιάνους που θέλουν να σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο κάτω από τον ουρανό του Μαρακανά. Η όρεξη των βραζιλιάνων άνοιξε μετά την κατάκτηση του Συνομοσπονδιών με θρίαμβο επί της Ισπανίας στον τελικό. Περιττό να πούμε ότι το ρόστερ είναι εξαιρετικά πλούσιο με το Νεϊμάρ να αποτελεί τη νούμερο ένα ελπίδα για σπουδαία πράγματα.

Προπονητής: Ο κόουτς των επιτυχιών, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, επέστρεψε με μοναδικό στόχο να φέρει νίκες και τίτλους. Ο Φελιπάο σήκωσε το Μουντιάλ του 2002 και θέλει να μιμηθεί το επίτευγμα του θρυλικού Ιταλού προπονητή του μεσοπολέμου, Βιτόριο Πότσο, που είναι ο μόνος με δύο μουντιάλ στο παλμαρέ του.

 

Γερμανία
Τα «πάντσερ» μετέτρεψαν τα προκριματικά σε τυπική διαδικασία και έρχονται στο Μουντιάλ με στόχο την υπέρβαση και τον πρώτο τους διεθνή τίτλο μετά το 1996. Στις τελευταίες διοργανώσεις πάντα φτάνουν στην πηγή αλλά δεν πίνουν νερό, όμως τώρα το νεανικό και αθλητικό ρόστερ τους φαίνεται να διαθέτει την εμπειρία για το κάτι παραπάνω.

ozil

Η Μπάγερν επέστρεψε στο θρόνο της και η νατσιοναλμαντσαφτ πολύ θα ήθελε να τη μιμηθεί. Με άσους όπως οι Λαμ,  Οζίλ, Σβαϊνστάιγκερ και Μίλερ σε όλες τις γραμμές, μια μεγάλη επιτυχία μπορεί να έρθει, αρκεί να υπάρξει σωστή διαχείριση στις κρίσιμες στιγμές.

Προπονητής: Κόουτς που κερδίζει δεν αλλάζει και έτσι ο Γιοακίμ Λεβ παραμένει στο τιμόνι από το 2006. Ξέρει όμως και ο ίδιος ότι έχει έρθει η ώρα για πιο μεγάλα πράγματα…

 

Ελβετία
Τρίτη συνεχόμενη παρουσία σε Μουντιάλ για τους Ελβετούς που βρέθηκαν σ’έναν σχετικά εύκολο προκριματικό όμιλο και δεν είχαν κανένα πρόβλημα να φτάσουν στα τελικά. Πρόκειται για ένα πειθαρχημένο σύνολο με παίκτες απ’όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης και την εξαιρετική καθοδήγηση του Ότμαρ Χίτσφελντ. Δυνατή στην άμυνα με τους Σεντέρος (Φούλαμ) και Τζουρού (Αμβούργο), ποιοτικούς μέσους (Μπαρνέτα, Μπεχράμι, Ξάκα) και το Ντερτιγιόκ (Λεβερκούζεν) στην επίθεση να υπόσχεται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι απόλυτα ρεαλιστικός στόχος.

Προπονητής: Ο πολυνίκης Γερμανός τεχνικός, Ότμαρ Χίτσφελντ, που ψάχνει το μπαμ και σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

 

Εκουαδόρ
Επιστροφή στα τελικά μετά το 2006 όπου είχε πάρει και την πρόκριση για το δεύτερο γύρο. Το ότι κατάφερε να πάρει το τέταρτο και τελευταίο λατινοαμερικάνικο εισιτήριο στέλνοντας την πολύ δυνατή Ουρουγουάη στα μπαράζ,δείχνει ότι δεν είναι μια τυχαία ομάδα. Οι περισσότεροι παίκτες αγωνίζονται στο εθνικό πρωτάθλημα και θέλουν να κάνουν το μπαμ για να πάρουν καλές μεταγραφές. Όπως και να το κάνουμε αστέρι είναι ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αντόνιο Βαλένσια.

Προπονητής: Ο Κολομβιανός Ρεϊνάλντο Ρουέντα που έχει βρεθεί στο τιμόνι τις εθνικής της χώρας του και το 2010 οδήγησε την Ονδούρα στα τελικά χωρίς όμως να βρεθεί ο ίδιος εκεί. Διαθέτει την εμπειρία για μια τέτοια διοργάνωση.

 

Η.Π.Α.
Οι Αμερικανοί δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν την πρόκριση σ’έναν όμιλο όπου ο παραδοσιακός τους αντίπαλος, το Μεξικό, κατέρρευσε. Το 2013 κατέκτησαν το Γκολντ Καπ και έχοντας ένα ρόστερ από μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες στην Ευρώπη δηλώνουν έτοιμοι να επαναλάβουν το θαύμα του 2002 μπαίνοντας στα προημιτελικά.  Ξεχωρίζουν οι Χάουαρντ (τφ. Έβερτον), Τζόουνς (με. Σάλκε) και ο βετεράνος επιθετικός Ντόνοβαν.

Προπονητής: Ο πρώην σπουδάιος επιθετικός, Γιούργκεν Κλίνσμαν, που έχει καταφέρει να περάσει στους αμερικανούς νοοτροπία νικητή και θέλει να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

 

Ιράν
Τερμάτισε πρώτο στον περιπετειώδη Ά ασιατικό όμιλο δείχνοντας χαρακτήρα στα δύσκολα. Επιστρέφει στο Μουντιάλ μετά το 2006 στοχεύοντας να προκριθεί στον επόμενο γύρο για πρώτη φορά στην ιστορία του. Το ρόστερ αποτελείται κυρίως απο γηγενείς παίκτες και η ομάδα στηρίζεται στο πάθος και τη σκληρή δουλειά μέσα στο γήπεδο.  Δύσκολα θα κάνει την έκπληξη…

iran

Προπονητής: Ο Πορτογάλος Κάρλος Κεϊρός που έχει θητεία ως προπονητής στη Ρεάλ Μαδρίτης και την εθνική Πορτογαλίας ενώ ήταν το δεξί χέρι του σερ Άλεξ Φέργκιουσον επί σειρά ετών.

Ιαπωνία
Πέμπτη συνεχόμενη παρουσία σε τελικά Μουντιάλ για τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, όπου το ποδόσφαιρο κερδίζει συνεχώς εδαφός. Κατέκτησε το Ασιατικό Κύπελλο του 2011 και πάει στη Βραζιλία ελπίζοντας να ξεπεράσει τουλάχιστον τον όμιλο όπως έκανε στην περασμένη διοργάνωση.  Το ρόστερ είναι μία μίξη γηγενών και λεγεωνάριων με τους Ναγκαμότο (αμ. Ίντερ), Χόντα (μ. ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και Καγκάουα (επιθ. Μαν. Γιουνάιτεντ) να ξεχωρίζουν.  Ικανή για κάτι καλό, ειδικά αν ευνοηθεί στην κλήρωση.

Προπονητής: Ο έμπειρος Ιταλός τεχνικός Αλμπέρτο Ζακερόνι που από το 2010 έχει συμβάλλει θετικά φέροντας και  δύο τίτλους.

Ισπανία
Οι πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου θα προσπαθήσουν για το απόλυτο repeat έχοντας πιθανότητες να τα καταφέρουν καθώς λίγες ομάδες μπορούν να τους κοντράρουν άμα βρεθούν σε καλή μέρα. Δεν είχαν κανένα πρόβλημα να βγούν πρώτοι στον όμιλο τους παρα την παρουσία της Γαλλίας, γεγονός που δείχνει ποσο επικίνδυνοι παραμένουν.

Στο Συνομοσπονδιών έχασαν τελικά από την οικοδέσποινα αλλα στο Μουντιάλ θα παίξουν με σαφώς μεγαλύτερο κίνητρο. Συστάσεις δεν χρειάζονται για το υλικό και μοναδικό ερωτηματικό είναι οι Πουγιόλ και Τσάβι που βρίσκονται στα 35 και 33 τους χρόνια αντίστοιχα και ίσως δεν μπορούν να παίξουν στο ρυθμό του παρελθόντος.

Προπονητής: Ο πολυνίκης Βιθέντε Ντελ Μπόσκε που έχει σηκώσει ό,τι τίτλο μπορεί να φανταστεί κανεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την εθνική και τώρα θέλει να μπεί στο πολύ κλειστό κλαμπ των προπονητών με 2 παγκόσμια κύπελλα στο ενεργητικό τους.

 

Ιταλία
Πρόκριση χωρίς πολλά προβλήματα για τους ατζούρι που βρίσκονται σε φάση ανανέωσης με κάποιους να λένε ότι το Euro 2012 ήταν το κύκνειο άσμα μιας μεγάλης ομάδας και άλλους να υποστηρίζουν ότι δείχνει το δρόμο για νέες επιτυχίες. Η 3η θέση στο περυσινό Συνομοσπονδιών δείχνει να δικαιώνει τους δεύτερους. Στο ρόστερ υπάρχουν αρκετές αλλαγές και μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η αμυντική γραμμή που ανέκαθεν αποτελούσε τη ραχοκοκαλιά της ομάδας. Ωστόσο η παρουσία των Μπουφόν, Πίρλο, Ντε Ρόσι και Μπαλοτέλι είναι εγγύηση. Μπορεί να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά και μετά βλέπουμε…

Προπονητής:Ο πρώην προπονητής των Ρόμα και Φιορεντίνα, Τσέζαρε Πραντέλι που έχει δείξει πολύ καλά δείγματα ως τώρα φτάνοντας στον τελικό του Euro, στην 3η θέση του Συνομοσπονδιών και πολύ εύκολα στα τελικά του Μουντιάλ.

Κολομβία
Η ομάδα του Φαλκάο ήταν η δεύτερη που εξασφάλισε την πρόκριση στα τελικά πίσω από την Αργεντινή. Επιστρέφει σε Μουντιάλ μετά το μακρινό 1998 έχοντας ανανεώσει την ομάδα της και έχοντας ένα νέο αστέρι που μπορεί να την κάνει τη νέα Ουρουγουάη . Τυπική λατινοαμερικανική ομάδα που βασίζεται στο σκληρό παιχνίδι και τη δημιουργικότητα στην επίθεση. Ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο.

colombia

Προπονητής: Ο βετεράνος Αργεντίνος, Χοσέ Πέκερμαν, που έχει προπονήσει και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του από το 2004 έως το 2006.

Κόστα Ρίκα
Εκμεταλλεύτηκε την κατάρρευση του Μεξικού και έτσι δεν είχε πρόβλημα να περάσει από τον όμιλο της Βορείου και Κεντρικής Αμερικής. Το ρόστερ αποτελείται από μία μίξη εγχώριων και ξενιτεμένων ποδοσφαιριστών με το μέσο Μπολάνος (Κοπεγχάγη) και τους επιθετικούς Ρουίς (Φούλαμ) και Κάμπελ (που αγωνίζεται με τη φανέλα του Ολυμπιακού) να ξεχωρίζουν. Στις δύο τελευταίες τους παρουσίες (2002 και 2006) οι Κοσταρικανοί δεν ξεπέρασαν το σκόπελο των ομίλων και τώρα θα ήθελαν το κάτι παραπάνω αλλά φαντάζει δύσκολο και τα δείγματα από το Γκολντ Καπ δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά…

Προπονητής: Ο 60χρονος Κολομβιανός Χόρχε Λουίς Πίντο που έχει προπονήσει πολλές ομάδες από τη Λατινική Αμερική καθώς και την εθνική της χώρας του.

Νότια Κορέα
Κατάφερε να προκριθεί ως δεύτερη από έναν περιπετειώδη ασιατικό όμιλο και έτσι θα δώσει το παρόν στα τελικά για όγδοη συνεχή φορά, κάτι που δείχνει ότι είναι πλέον μία παραδοσιακή δύναμη του διεθνούς ποδοσφαίρου. Δεν διαθέτει τα μεγάλα αστέρια του παρελθόντος και βασίζεται κυρίως στην ταχύτητα και την ομαδική δουλειά. Εάν πρέπει να μνημονεύσουμε κάποιους θα είναι οι Σον Χέουνγκ Μιν (μ.-Λεβερκούζεν) και Παρκ Τσου Γιούνγκ (επιθ. Άρσεναλ). Δεν ξέρουμε τι μπορεί να πετύχει αλλά μπορεί να κάνει τη ζημιά σε όποιον την υποτιμήσει.

Προπονητής: Ο θρύλος ως παίκτης Χονγκ-Μινγκ Μπο με 136 διεθνείς συμμετοχές και 4 παρουσίες ως παίκτης στη διοργάνωση. Θα προσπαθήσει να μεταφέρει την εμπειρία του στο νεανικό ρόστερ.

Ολλανδία
Μετά το φιάσκο στο Euro 2012, όπου αποκλείστηκαν χωρίς νίκη, οι οράνιε συνέτριψαν κάθε αντίπαλο στα προκριμάτικα (4αρα και 8αρα στην Ουγγαρία και 4άρες στη Ρουμανία) και πάνε στη Βραζιλία με στόχο να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται. Πρόκειται για μία ομάδα απερίγραπτης ποιότητας που αν βρεθεί σε καλή μέρα μπορεί να διαλύσει οποιονδήποτε αντίπαλο.

 

Ξεχειλίζει από ταλέντο μεσοεπιθετικά με τους Ρομπέν, Φαν ντερ Φααρτ, Φαν Πέρσι, Σνάιντερ, Κούιτ κ.ά αλλά η νεανική αμυντική γραμμή αποτελεί ένα ερωτηματικό. Για άλλη μια φορά οι οράνιε θα προσπαθήσουν να φτάσουν στο Άγιο Δισκοπότηρο, λίγη τύχη και λίγη ψυχραιμία στα πέναλτι δεν βλάπτουν.

 

Προπονητής: Ο παγκοσμίου φήμης Λουίς Φαν Χάαλ  που γνωρίζει την ψυχοσύνθεση των ολλανδών ποδοσφαιριστών και θέλει να φτάσει στον πρώτο του τίτλο ως προπονητής εθνικής ομάδας.

 

Ονδούρα
Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την κάκιστη πορεία του Μεξικού και πήρε το απευθείας εισιτήριο φτάνοντας έτσι στο 3ο μουντιάλ της ιστορίας της. Το 2010 δεν είχε καμια τύχη στον όμιλο που έπεσε αλλα απέκλεισε την Ελβετία από την οποια απέσπασε λευκη ισοπαλία. Πολύ δύσκολα θα ξεπεράσει και τώρα το σκόπελο των ομιλων αλλα δεν θέλει να πάει στη Βραζιλία για τουρισμό ελπίζοντας ότι θα φτάσει στην πρώτη της νίκη μετά από 3 ισοπαλίες και 3 ήττες το 1982 και το 2010. Άμα ψάχνετε κάποιο γνωστό, αυτός είναι ο  Ουίλσον Παλάσιος, μέσος της Στόουκ.

ondura

Προπονητής: Ο Κολομβιανός Luis Fernando Suarez που είναι πιο γνωστός για την εκπληκτική πορεία του με το Εκουαδόρ το 2006. Ήδη έχει πετύχει φτάνοντας στα τελικά και τώρα θα ψάξει το κάτι παραπάνω.
Ρωσία
Πήρε μια μεγάλη πρόκριση μπροστά από την Πορτογαλία στον πρώτο ευρωπαϊκό όμιλο και έτσι επιστρέφει στο Μουντιάλ μετά το 2002. Αυτή η πρόκριση γίνεται ακόμα πιο σημαντική δεδομένου του ότι φιλοξενεί την επομενη διοργάνωση. Θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία της και οδηγός είναι η μεγάλη πορεία στο Euro 2008. Πριν 2 χρονια πήγε στην Πολωνια με μεγάλες προσδοκίες αλλα την πέταξε έξω…ο Γιώργος Καραγκούνης. Η μεγάλη πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών της αγωνίζεται στο ρωσικό πρωτάθλημα που τα τελευταία χρονια έχει γίνει πολύ δυνατό αλλα δεν προσελκύει εύκολα τα μεγάλα ονόματα. Υπάρχει ποιότητα σε όλες τις γραμμές με τους Ακινφέεφ, Ντένισοφ, Μπιστρόφ, Τζαγκοέφ, Κερζάκοβ και φυσικά Αρσάβιν να ξεχωρίζουν.

Προπονητής: Στο τιμόνι βρίσκεται ένας από τους σπουδαιότερους τεχνικούς στον κόσμο, ο ιταλός Φάμπιο Καπέλο που έχει βρεθεί στο τιμόνι της Ρεαλ Μαδρίτης και της Αγγλίας και μπορεί να κάνει μια σπουδαία πορεία.

Χιλή
Ήρθε τρίτη στη Λατινική Αμερική και έτσι δίνει το παρών για δεύτερη συνεχή διοργάνωση. Διαθέτει ένα ισορροπημένο ρόστερ από λεγεωνάριους και μια πρόκριση στον επόμενο γύρο όπως το 2010 είναι εφικτή.Οι ισοπαλίες με 2-2 στα φιλικά με Βραζιλία και Ισπανία είναι ιδιαιτερα ενθαρρυντικά δείγματα. θα ξεχωρίσουμε το μέσο τις Γιουβέντους Βιντάλ και το φορ Σάντσες που αγωνίζεται στη Μπαρτσελόνα.

Προπονητής: Ο 53χρόνος Χόρχε Σαμπαόλι που δεν έχει εργαστεί εκτος Λατινικής αμερικής και ανέλαβε το τιμόνι πέρυσι πετυχαίνοντας τον πρώτο στόχο που του ανατέθηκε.

Μιχάλης Kωνσταντόπουλος

Υ.Γ. Ζητάμε συγγνώμη από την εξαιρετικά συμπαθή αφρικανική ήπειρο αλλά μέχρι στιγμής καμία ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει επισήμως το εισιτήριο αφού μένουν οι επαναληπτικές αναμετρήσεις των μπαράζ με 10 ομάδες να μάχονται για 5 εισιτήρια.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]