Κανείς ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι οι καλλιτέχνες είναι “καλά” παιδιά, το αντίθετο μάλιστα. Ναρκωτικά, αλκοόλ, εκκεντρικές συμπεριφορές αλλά και εγκληματικές ενέργειες έχουν “μαυρίσει” πολλές φορές το ποινικό μητρώο αγαπημένων, και μη, τραγουδιστών. Βέβαια αυτό σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί το ταλέντο τους επί σκηνής. Johnny Cash, Chuck Berry και Jim Morrison έχουν ένα κοινό παραπάνω από το τεράστιο ταλέντο τους… την ροπή προς την παρανομία!

To φορτηγάκι του Johnny Cash

O “βασιλιάς” της country, Johnny Cash, αν και είχε αρκετές περιπέτειες με τον νόμο, ποτέ δεν κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για παραπάνω από ένα βράδυ! Ενώ είχε συλληφθεί 7 φορές κυρίως για πλημμελήματα οι πιο “σοβαρές” περιπτώσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το ποινικό του μητρώο. Το 1965, το φορτηγάκι που οδηγούσε πήρε φωτιά με αποτέλεσμα να καούν 2.000 τ.μ. του Εθνικού Δάσους της Καλιφόρνιας. Όταν ο δικαστής τον κάλεσε σε απολογία απάντησε: “Δεν το έκανα εγώ, αλλά το φορτηγάκι μου και τώρα είναι νεκρό οπότε μπορείτε να ανακρίνετε εκείνο”.

Τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 128.000 δολαρίων, που σταδιακά κατάφερε να το “ρίξει” στα 80.000. Μετά το τέλος της υπόθεσης δήλωσε ότι είναι ο μόνος άνθρωπος που έχει μηνυθεί επειδή έκαψε ένα δάσος! Το 1965 φαίνεται ότι δεν ήταν η τυχερή του χρονιά, καθώς συνελήφθη και δεύτερη φορά.  Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Τέξας, είχε συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από το Μεξικό. Εν τέλει αποδείχθηκε ότι στη θήκη της κιθάρας του έκρυβε συνταγογραφημένα ναρκωτικά και αμφεταμίνες και όχι κάποια παράνομη ουσία, έτσι καταδικάστηκε με δυνατότητα αναστολής.

Oι τρεις φορές του Chuck Berry

Έχοντας εκτίσει ποινή φυλάκισης τρεις φορές -για διαφορετικούς λόγους- χρειάστηκαν παραπάνω από 30 χρόνια για να το παραδεχτεί δημόσια στην αυτοβιογραφία του. Στα 19 του κλέβει ένα αυτοκίνητο υπό την απειλή όπλου, έπειτα ληστεύει ένα μίνι μάρκετ αλλά και ένα πρακτορείο καυσίμων. Καταδικάζεται σε 2,5 χρόνια φυλάκιση, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή! Μετά από 30 σχεδόν χρόνια καταδικάζεται σε 3 μήνες φυλάκιση για φοροδιαφυγή. Στο σημαντικότερο παράπτωμα του όμως υποπίπτει το 1959, όταν κατηγορείται για τη διακίνηση μιας ανήλικης κοπέλας έξω από τη χώρα για ανήθικους σκοπούς.

Όλα ξεκίνησαν ένα βράδυ μετά από μία συναυλία του στο  Τέξας. Έχοντας γυρίσει αρκετά στριπτιτζάδικα, καταλήγει με την μπάντα του σε μία καντίνα όπου και φλερτάρει με την ανήλικη σερβιτόρα. Της προτείνει να δουλέψει ως σερβιτόρα στο club του οποίου ήταν ιδιοκτήτης στο Saint Louis. Εκείνη του λέει ότι είναι 21 χρονών και δέχεται τη δουλειά. Ενώ οι φήμες τους ήθελαν να διατηρούν ερωτική σχέση, ο ίδιος ποτέ δεν το παραδέχτηκε! Λίγες εβδομάδες μετά η κοπέλα παρατάει τη δουλειά και ακόμη χειρότερα η τοπική αστυνομία αναζητάει τον Chuck Berry για να τον ανακρίνει για την ανήλικη υπάλληλό του, που είχε συλληφθεί για πορνεία!

Τα 6 εντάλματα εν μία νυκτί του Jim Morrison

Η πιο αμφιλεγόμενη συναυλία του συγκροτήματός του, “The Doors”, το 1969 στο Μiami, έμελλε να  φορτώσει τον Jim Morrison με 6 εντάλματα για σύλληψη! Το ένα μάλιστα αφορούσε το κακούργημα  για “προσβλητική συμπεριφορά μπροστά σε πλήθος αποκαλύπτοντας τα γεννητικά του όργανα και παριστάνοντας ότι αυνανίζεται και κάνει στοματικό έρωτα”. Tα άλλα πέντε αφορούσαν την απρεπή έκθεσή του, τη δημόσια βλασφημία αλλά και το δημόσιο αλκοολισμό. Ο Μorrison, ολοφάνερα υπό την επήρεια αλκοόλ, άλλοτε φώναζε συνθήματα αγάπης και άλλοτε μίσους προς το στριμωγμένο αλλά ενθουσιασμένο κοινό του.

Βέβαια ακόμη και σήμερα το τοπίο είναι θολό για το τι ακριβώς έγινε σε εκείνη τη συναυλία. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ποτέ δεν αποκάλυψε τα γεννητικά του όργανα στο κοινό, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που το επιβεβαιώνουν. Καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση ενώ έπρεπε να καταβάλει και το πρόστιμο των 500 δολαρίων. Ο Morrison δεν φυλακίζεται ποτέ, καθώς η καταδίκη του εκκρεμεί ενώ πεθαίνει πριν καλά-καλά το όλο θέμα επιλυθεί νομικά!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]