O Καναδός φωτογράφος Matt Molloy δημιουργεί αυτές τις εξωπραγματικές φωτογραφίες ουρανών στοιβάζοντας σχεδόν 200 φωτογραφίες ενός τοπίου σε μία.

matt-molloy1

Συνήθως, η συγκεκριμένη τεχνική χρησιμοποιείται για να δώσει βάθος σε μία φωτογραφία, ο Matt Molloy όμως την εξέλιξε ένα βηματάκι παραπέρα! Οι ουρανοί και τα σύννεφα φαντάζουν μουτζουρωμένα, σαν να έχουν “πειραχτεί” από ένα πινέλο ζωγραφικής.

Στα τοπία τα οποία επισκέπτεται, περνάει σχεδόν ολόκληρη την μέρα του, φωτογραφίζοντας σχεδόν κάθε πέντε δευτερόλεπτα τον ουρανό μέχρι να νυχτώσει. Αυτός είναι ο δικός του τρόπος να απαθανατίζει την πάροδο του χρόνου, καθώς κάθε φωτογραφία του περιλαμβάνει την μέρα και την νύχτα του ίδιου ακριβώς τοπίου.

matt-molloy2

Οι ουρανοί στις φωτογραφίες του Matt Molloy δεν έχουν το γνωστό μπλε χρώμα, αλλά είναι πολύχρωμοι και το φως φαντάζει να διαχέεται σε όλα τα “μουτζουρωμένα” σύννεφά του.

Βέβαια, το αποτέλεσμα αυτό δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τη βοήθεια του υπολογιστή. Όπως εξηγεί ο ίδιος το πρόγραμμα του photoshop είναι ο πολυτιμότερος βοηθός του. “Ξεκινάω από την πρώτη φωτογραφία που τραβάω και έπειτα την αναμειγνύω με τις υπόλοιπες προσθέτοντας τους λίγο φως. Το φως που προσθέτω κάνει ορατά στο μάτι κάποια σημεία του τοπίου που προηγουμένως δεν φαίνονταν.”

matt-molloy3

Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε μία συνέντευξή του, τη συγκεκριμένη τεχνική την χρησιμοποιεί ήδη 3 χρόνια στις φωτογραφίες. Όντας άνθρωπος που του αρέσουν πολύ οι αλλαγές, ένας από τους βασικούς λόγους που δεν έχει βαρεθεί ακόμη αυτή τη τεχνική είναι ότι ποτέ δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει στο τέλος της ημέρας. Ο ουρανός έχει πάντα την ιδιότητα να τον εκπλήσσει με τα χρώματα και τους σχηματισμούς των σύννεφων του, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της δύσης του ηλίου.

 matt-molloy4

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]