Πριν από λίγες μέρες έγραφα για το «Μεγαλύτερο λάθος του Μουρίνιο», αναφερόμενος στην απομάκρυνση του Κέβιν Ντε Μπρίνε από το Λονδίνο για χάρη της Βόλφσμπουργκ. Φαίνεται όμως πως δεν ήταν το μοναδικό λάθος του Πορτογάλου τεχνικού, καθώς από τη μέρα που πήγε στην Φιορεντίνα, ο Μοχάμεντ Σαλάχ εκθέτει συνεχόμενα τον πρώην προπονητή του.

Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, η Τσέλσι έκανε θεωρητικά, μία από τις καλύτερες συμφωνίες που θα μπορούσε να πετύχει. Έδωσε 23 εκατομμύρια ευρώ και τον Μοχάμεντ Σαλάχ, δανεικό στην Φιορεντίνα, για να κάνει δικό της τον Κολομβιανό, Χουάν Κουαδράδο. Θεωρητικά, έδωσε έναν παίχτη που δεν χρειάζονταν για να πάρει έναν από τους καλύτερους στον κόσμο στη θέση του.

Τους πρώτους μήνες της θητείας τους όμως στις νέες τους ομάδες, τα πράγματα άλλαξαν από τη θεωρία στην πράξη. Σε 7 παιχνίδια ο Αιγύπτιος, έχει πετύχει 6 γκολ με τη φανέλα της Φιορεντίνα και ο Κολομβιανός κανένα σε 5 συμμετοχές με της Τσέλσι. Σε καμία περίπτωση ο Σαλάχ δεν έγινε μέσα σε ένα μήνα καλύτερος παίχτης συνολικά από τον Κουαδράδο, απλά, όπως και να έχει, τα στατιστικά του είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά αυτή τη στιγμή.

Αναλυτικότερα, σε 433 λεπτά συμμετοχής, έχει 6 γκολ και μία ασίστ, κάτι που μεταφράζεται σε 1 γκολ / 72 λεπτά. Αν δούμε το ίδιο στατιστικό, αλλά μόνο για τα παιχνίδια πρωταθλήματος, τότε το ρεκόρ του «πέφτει» ακόμα περισσότερο, στο 1 γκολ / 59 λεπτά.

 

Τα δύο σημαντικότερα γκολ του Σαλάχ σε αυτό το διάστημα, ήταν στο ματς με την Γιουβέντους στο Τορίνο για το Copa Italia. Ο Αιγύπτιος εξτρέμ, πέτυχε και τα δύο τέρματα στη νίκη των «βιόλα» με 2-1 και έτσι ανάγκασε την Γιουβέντους στην πρώτη εντός έδρας ήττα της μετά από 47 ματς!

Το ένα από αυτά μάλιστα, δεν περιγράφεται με λόγια:

Οι επιδόσεις του Σαλάχ δεν έχουν περάσει απαρατήρητες ούτε από τους πρώην συμπαίχτες του:

 

 

Το χειρότερο για την Τσέλσι είναι, ότι ναι μεν είναι δανεικός στην Φιοτεντίνα, αλλά με μόλις ένα εκατομμύριο ευρώ, οι Ιταλοί μπορούν να παρατείνουν μονομερώς τον δανεισμό έως το 2016 και τότε να αποφασίσουν αν θα δώσουν 18 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνουν μόνιμα δικό τους. Αυτή τη στιγμή, τα 18 εκατομμύρια μοιάζουν πολύ λίγα. Από εκεί που ο Ζοζέ Μουρίνιο έτριβε τα χέρια του, τώρα ξύνει το κεφάλι του.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Related Posts