Μπάγερν Μονάχου

Η καριέρα του στις ακαδημίες της Μπάγερν Μονάχου ξεκίνησε το 1998. Φόρεσε τη φανέλα της πρώτης ομάδας σε 500 επίσημα ματς. Μεταξύ άλλων, κατέκτησε με αυτήν 8 πρωταθλήματα, 7 Κύπελλα και ένα Champions League.

Εθνική Γερμανίας

Με την εθνική Γερμανίας κατέκτησε το Μουντιάλ του 2014, όντας ο κορυφαίος του τελικού απέναντι στην Αργεντινή. Αμέσως μετά, ο Φίλιπ Λαμ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα και ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ έγινε αρχηγός της ομάδας.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τον Ιούλιο του 2015, μετά από κάποιους συχνούς τραυματισμούς, ο Πέπε Γκουαρντιόλα αποφάσισε ότι δεν του κάνει πια και έτσι τον άφησε να φύγει και να δοκιμάσει την τύχη του στην Αγγλία και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εκεί έκανε μόλις 18 συμμετοχές τη σεζόν που μας πέρασε, μην καταφέρνοντας ποτέ να προσαρμοστεί στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Euro 2016

Ένας τραυματισμός τον άφησε εκτός για αρκετό καιρό και ήταν πολύ μεγάλη έκπληξη που πρόλαβε να είναι στην αποστολή των «πάντσερ» στο Euro 2016. Στο πρώτο ματς μπήκε σαν αλλαγή και μάλιστα σκόραρε στα τελευταία λεπτά για να οριστικοποιήσει τη νίκη της ομάδας του απέναντι στην Ουκρανία. Με την Πολωνία δεν χρησιμοποιήθηκε ενώ στο ματς με την Β. Ιρλανδία μπήκε ως αλλαγή (στο 69’). Στους 16 με την Σλοβακία ήρθε και πάλι από τον πάγκο (στο 76’) ενώ στα προημιτελικά με την Ιταλία αντικατέστησε τον τραυματία Κεντίρα από το 16’. Το ματς πάει στα πέναλτι. Έχει την ευκαιρία να δώσει την πρόκριση στα «πάντσερ» αλλά δεν βρίσκει καν τέρμα!

sweini_pen

Αυτό δεν στοίχισε στην ομάδα του, η οποία χάρη στον Μάνουελ Νόιερ πήρε τελικά την πρόκριση στα ημιτελικά. Εκεί, κόντρα στην οικοδέσποινα Γαλλία, ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, πηδάει για κεφαλιά με τα χέρια (αναίτια) σηκωμένα σε κόρνερ του Γκριζμάν. Ο Εβρά πιάνει την κεφαλιά και η μπάλα βρίσκει τα απλωμένα χέρια του Σβάινι. Γκριζμάν και 1-0 για την Γαλλία. Στο 79’ γίνεται αλλαγή και η Γερμανία χάνει τελικά με 2-0 και αποχαιρετά την διοργάνωση.

sweini_pen_45

Τέλος από τα “πάντσερ”

Πριν από λίγες μέρες, ο Μπάστι, ανακοινώνει την αποχώρησή του από την εθνική Γερμανίας για τους δικούς του λόγους. Μόλις στα 31. Πολύ πιθανό να του ήταν δύσκολο να ξεπεράσει το γεγονός ότι μέσα σε μόλις δύο χρόνια, έγινε από απόλυτος ηγέτης το 2014, το “μαύρο πρόβατο” μόλις δύο χρόνια μετά.

Ανεπιθύμητος και στην Γιουνάιτεντ

Σαν να μην έφτανε αυτό, στη καριέρα του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλάζουν πολλά πράγματα. Πέρα από τους παίχτες που έρχονται και φεύγουν στην θέση του, και όχι μόνο, αναλαμβάνει προπονητής ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός, από τις πρώτες μέρες του στην ομάδα δείχνει να μην τον υπολογίζει. Το αποκορύφωμα ήρθε όταν τον έστειλε να προπονηθεί με την δεύτερη ομάδα της Γιουνάιτεντ για να τον πιέσει να φύγει.

Θα είναι πάρα πολύ κρίμα αν ένας τόσο μεγάλος παίχτης, αγαπητός σε όλους, πρώτος στο fair play και στις νίκες αλλά και στις ήττες, έχει ένα τόσο άδοξο τέλος στην καριέρα του. Μακάρι να βρει τον τρόπο να αναγεννηθεί στην επόμενη ομάδα του, αφού στα 31 του δεν τον λες και τελειωμένο.

Το μόνο θετικό για εκείνον σε αυτήν την πολύ δύσκολη χρονιά, ήταν το γεγονός ότι επισημοποίησε την σχέση του με την παγκοσμίου φήμης Σέρβα τενίστρια, Άνα Ιβάνοβιτς, με την οποία παντρεύτηκαν πριν από λίγο καιρό. Μπορεί αυτό να του δώσει δύναμη για το δύσκολο νέο ξεκίνημα στην καριέρα του.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]