Σήμερα δικάζονται στο τριμελές πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης 110 άτομα (108 αλλοδαποί αιτούντες άσυλο και δυο Έλληνες) οι οποίοι είχαν συλληφθεί πριν από ένα χρόνο, το βράδυ της 22 Απριλίου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκκένωσης της πλατείας Σαπφούς.

Οι συλληφθέντες διέμεναν επί μέρες στην πλατεία Σαπφούς, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαμονής τους στον καταυλισμό της Μόριας. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, οι πρόσφυγες είχαν δεχθεί επίθεση από φασιστοειδή που φώναζαν «κάψτε τους», εξυβρίζοντας τους και εκσφενδονίζοντας πέτρες, φωτοβολίδες, κάδους απορριμμάτων στους οποίους είχαν βάλει φωτιά.

Οι 110 κατηγορούνται για στάση, αντίσταση και παράνομη κατάληψη δημόσιου χώρου. Σύμφωνα με το τοπικό site της Λέσβου stonisi.gr, στο πινάκιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης η δίκη των 110 αναφέρεται ως η μόνη προγραμματισμένη δίκη, προφανώς με σκοπό η δίκη αυτή να πραγματοποιηθεί.

Την ίδια ώρα, 26 πιθανοί δράστες της ρατσιστικής επίθεσης κατά των προσφύγων που κατηγοορούνται σε βαθμό πλημμελήματος και κακουργήματος κατά περίπτωση, δεν έχουν ακόμα ούτε καν κληθεί να απολογηθούν στον Ανακριτή για τις πράξεις τους. Οι 26 ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, ενώ μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον τους, μεταξύ των άλλων και με την επιβάρυνση του άρθρου 81Α του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί εγκλήματα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]