Οι Άγγλοι οπαδοί φημίζονται για την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο και τώρα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει το πάθος τους για τη στρογγυλή θεά…

Η έρευνα που διεξήγε η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) για να τιμήσει την Εθνική Ποδοσφαιρική Ημέρα Σερ Μπόμπι Ρόμπσον δείχνει ότι το 63% των Άγγλων οπαδών του ποδοσφαίρου παραδέχονται ότι το δημοφιλές άθλημα είναι το βασικό αντικείμενο των συζητήσεών τους.

Εννέα στους δέκα (94%) παραδέχτηκαν ότι σχεδιάζουν τη χρονιά τους βάσει της ποδοσφαιρικής σεζόν, με το 89% να κλείνει τις διακοπές του ανάλογα με τις υποχρεώσεις της ομάδας του, προκειμένου να μην χάσει καμία αναμέτρηση!

Το 91% δήλωσε ότι έχει χάσει κάποιο σημαντικό γεγονός, όπως γάμο ή πάρτι γενεθλίων, λόγω ποδοσφαιρικού ματς.

Παράλληλα, το 52% παραδέχτηκε ότι σκέφτεται το ποδόσφαιρο περισσότερο και από το φαγητό, ενώ το 50% περισσότερο και από τη δουλειά.

Μάλιστα, σχεδόν ο ένας στους πέντε (19%) εκμυστηρεύτηκε ότι τσεκάρει τα ποδοσφαιρικά νέα και σκορ κάθε λεπτό! Το 59% λαμβάνει απευθείας την πληροφόρηση στο κινητό του ή το e-mail του μέσω alerts, ενώ το 65% τηλεφωνεί απευθείας στους φίλους του για θέματα που αφορούν το άθλημα.

Το ποδόσφαιρο τους επηρεάζει και ψυχολογικά, καθώς το 57% των Άγγλων που ρωτήθηκαν παραδέχτηκαν ότι έχουν συμπτώματα κατάθλιψης όταν ολοκληρώνεται η ποδοσφαιρική σεζόν, ενώ το 53% έχρισε την έναρξη του πρωταθλήματος ως την πιο πολυαναμενόμενη στιγμή της χρονιάς.

Άλλωστε, το 50% αποκάλυψε ότι το ξεκίνημα της σεζόν είναι η στιγμή της χρονιάς που νιώθει πιο χαρούμενο και το 53% πιο αισιόδοξο.

52% είπε ότι οι μεταγραφές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι η μόνη του πηγή χαράς όταν δεν έχει αγώνες, με το 41% να εξηγεί ότι το καλοκαίρι παίζει περισσότερο ποδόσφαιρο για να καλύψει την… έλλειψη που νιώθει.

Όσον αφορά τις σχέσεις που αναπτύσσονται, το 58% εξήγησε ότι οι πιο κοντινοί του φίλοι είναι αυτοί που απέκτησε μέσω του ποδοσφαίρου, ενώ το 61% τόνισε ότι αυτές οι φιλίες διαρκούν περισσότερο στον χρόνο.

Για την Εθνική Ποδοσφαιρική Ημέρα Σερ Μπόμπι Ρόμπσον στις 10 Αυγούστου, η FA κάλεσε τους ποδοσφαιρόφιλους να βγουν σε γήπεδα, δρόμους και πάρκα για να παίξουν μπάλα.

«Η έρευνά μας δείχνει πόσο πολύ το ποδόσφαιρο διεισδύει στην καθημερινή μας ζωή και πώς, αυτή την περίοδο του χρόνου, το έθνος βρίσκεται σε ποδοσφαιρικό… πυρετό.

Η Εθνική Ποδοσφαιρική Ημέρα Σερ Μπόμπι Ρόμπσον είναι η τέλεια ευκαιρία για όλους, ό,τι ηλικία και ταλέντο κι αν έχουν, να συμμετάσχουν στο άθλημα, είτε μέσω ενός εκ των 150 οργανωμένων εκδηλώσεων ή απλά κλωτσώντας την μπάλα στο τοπικό τους πάρκο», εξήγησε εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας.

Οι Άγγλοι τον άκουσαν.

Αμφέβαλε κανείς;

Αναδημοσίευση από το othersidefootball.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]