Κάθε μέρα που περνάει, το γερμανικό πρωτάθλημα έχει να μας προσφέρει πρωτότυπες και ανθρώπινες ποδοσφαιρικές στιγμές. Μέσα σε λίγες μέρες, έχουν γίνει πράγματα στην Bundesliga τα οποία για τα υπόλοιπα πρωταθλήματα μοιάζουν έτη φωτός μακριά από διάφορες απόψεις. Πειθαρχείας, αυτοσεβασμού, πάθους, αγάπης.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ βρισκόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ακόμα και στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Παρ΄ όλα αυτά, οι οπαδοί της γέμιζαν κάθε φορά το γήπεδο και δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν και να στηρίζουν την ομάδα τους. Τις μέρες των Χριστουγέννων, παίχτες και οπαδοί τραγουδούσαν μαζί λες και είχαν κερδίσει κάποιον τίτλο.

Σαν να μην έφτανε στην Ντόρτμουντ η κακή αγωνιστική της κατάσταση, πριν από λίγες μέρες, σε επίσημη συνέντευξη Τύπου, ο τεχνικός της ομάδας, Γιούργκεν Κλοπ, ανακοίνωσε πως στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από την ομάδα. Αυτό το έκανε για να έχει χρόνο η ομάδα να βρει τον επόμενο προπονητή από τώρα, ώστε να ξεκινήσει εκείνος τον προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν! Οι οπαδοί της Μπορούσια δεν το πήραν κατάκαρδα, ούτε τον έβρισαν που τους «παρατάει», αντίθετα, τον αποθέωσαν για τα όσα τους έχει προσφέρει μέχρι σήμερα!

Στο ματς Κυπέλλου της Μπάγερ Λεβερκούζεν με την Μπάγερν Μονάχου, ο Εμίρ Σπάχιτς της Λεβερκούζεν έριξε κουτουλιά σε έναν υπάλληλο security. Για κακή του τύχη, το συμβάν βιντεοσκοπήθηκε και με το που βγήκε στα social media, οι «ασπιρίνες» δεν του χαρίστηκαν. Η τιμωρία του; Άμεση διακοπή συμβολαίου! Τι κι αν ήταν βασικότατο στέλεχος της ομάδας, έχοντας ξεκινήσει σε 22 από τους 28 αγώνες πρωταθλήματος της Λεβερκούζεν. Καμία δικαιολογία, κανένα ελαφρυντικό.

Αμέσως μετά τον πρώτο προημιτελικό της Πόρτο με την Μπάγερν Μονάχου στην Πορτογαλία και την ήττα των Γερμανών με 1-3, ο γιατρός των Βαυαρών, Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, που ήταν στην ομάδα από το 1977 (!) υπέβαλε την παραίτησή του, μαζί με ολόκληρο το υπόλοιπο ιατρικό team της ομάδας, καθώς θεώρησε τον εαυτό του υπεύθυνο για τους συχνούς και πολλούς τραυματισμούς παιχτών τη φετινή σεζόν.

Είχε προηγηθεί το παρακάτω περιστατικό, στο ματς Κυπέλλου με την Μπάγερ Λεβερκούζεν, όταν ο Μπάστιαν ΣβαΪνστάιγκερ έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού, αλλά παρ΄ όλα αυτά ο Πέπε Γκουαρντιόλα λέει πως η χειρονομία δεν απευθυνόταν στον γιατρό της ομάδας και ότι η απόφασή του να παραιτηθεί ήταν καθαρά δική του.

Τέλος, τις τελευταίες μέρες, κυκλοφορεί ένα βίντεο με τον Λιούις Χόλτμπι του Αμβούργου να τα βάζει με οπαδό, λέγοντάς του ότι είναι ο τελευταίος που θέλει να υποβιβαστεί η ομάδα και τον προτρέπει να έρθει να δει τις προπονήσεις στις οποίες δουλεύει σκληρά. Επίσης, τόνισε ότι είναι άνθρωπος και είναι λογικό να έχει καλά και κακά ματς.

Το γερμανικό πρωτάθλημα μπορεί να μην είναι το κορυφαίο από άποψη ονομάτων και θεάματος, αλλά σίγουρα δίνει το παράδειγμα στα άλλα πρωταθλήματα σε πολλούς τομείς.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]