Την άμεση επανασύσταση της ομάδας Δύναμη Ελέγχου Ταχείας Αντίδρασης (ΔΕΛΤΑ) από την Ελληνική Αστυνομία, με στόχο να βρίσκεται στους δρόμους μέχρι την ημέρα της 17ης Νοεμβρίου προαναγγέλλουν δημοσιεύματα, διακηρύσσοντας μάλιστα τους στόχους του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για «ανακατάληψη της πλατείας Εξαρχείων».

Διαταγή με την οποία ζητάει από τους αστυνομικούς και τους ειδικούς φρουρούς να δηλώσουν εάν επιθυμούν να αποσπασθούν στην Υποδιεύθυνση Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων (ΟΠΚΕ) της Ασφάλειας Αττικής, με σκοπό την ένταξή τους στην νέα «ομάδα ΔΕΛΤΑ» που έχει διακηρύξει πως θα επανασυστήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, φέρεται να απέστειλε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Στόχος, κατά τις ίδιες πληροφορίες αλλά και τις διακηρύξεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη η «ανακατάληψη της πλατείας».

Δημοσιεύματα ιστοσελίδων που επικαλούνται αστυνομικές πηγές και έγγραφα της ΓΑΔΑ, αναφέρουν πως ήδη έχουν μεταφερθεί 30 «παπάκια» από εκείνα που χρησιμοποιούσε η παλιά ομάδα ΔΕΛΤΑ στα κεντρικά της αστυνομίας στη ΓΑΔΑ, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η συμμετοχή των αστυνομικών και των ειδικών φρουρών στην υπό σύσταση ομάδα εμφανίζεται περιορισμένη.

Μάλιστα, ιστοσελίδα δημοσιεύει φωτογραφίες από τα γνωστά μαύρα «παπάκια», αναφέροντας πως η νέα ομάδα αστυνομικών θα χρησιμοποιείται «χειρουργικά» απέναντι σε επιθέσεις «μπαχαλάκηδων», με στόχο την καταδίωξη και τη σύλληψη. Σημειώνεται πως η νέα ομάδα ΔΕΛΤΑ θα ανήκει στην Ασφάλεια Αττικής, όπως εδώ και λίγο καιρό συμβαίνει και με την ΟΠΚΕ, στην επιχείρηση αστυνομοκρατίας της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως, μεταξύ των μεγαλύτερων «επιτυχιών» της ομάδας ΔΕΛΤΑ, που διαλύθηκε επί θητείας Νίκου Τόσκα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήταν οι κτηνωδίες στην πλατεία Συντάγματος στις μεγάλες διαδηλώσεις του Ιουνίου 2011, για τις οποίες αθωώθηκαν άπαντες, όπως και οι συναδέλφοι τους των ΜΑΤ.

*Από το ThePressProject

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]