Ένα 8χρονο αγόρι από τη Νιγηρία που ζει σε ένα καταφύγιο αστέγων στη Νέα Υόρκη, στέφθηκε πρωταθλητής στο σκάκι, αποδεικνύοντας ότι το πείσμα και η επιμονή μπορεί να κατατροπώσει κάθε κακουχία και στέρηση.

Ο Tanitoluwa Adewumi μένει μαζί με την οικογένειά του σε ένα καταφύγιο αστέγων στη Νέα Υόρκη, ενώ η αίτησή του για άσυλο εκκρεμεί. Το περασμένο σαββατοκύριακο όμως στέφθηκε πρωταθλητής στο σκάκι για την ηλικιακή του ομάδα.

Το αγόρι και η οικογένειά του έφυγαν από το σπίτι τους στη Νιγηρία το 2017, φοβούμενοι για τη ζωή τους και ζούσαν σε ένα καταφύγιο άστεγων από τότε που υποβλήθηκε η αίτησή τους για άσυλο στις ΗΠΑ. Ο Τάνι, όπως είναι γνωστός σε οικογένεια και φίλους, παίζει σκάκι στο δημοτικό σχολείο που ασκείτε κάθε βράδυ στο καταφύγιο.

Ο πατέρας του Kayode είναι οδηγός στην Uber και μεσίτης ακινήτων. Η οικογένεια μετανάστευσε στις ΗΠΑ για να ξεφύγει από τη Boko Haram, μια τρομοκρατική ομάδα υπεύθυνη για βίαιες επιθέσεις κατά των Αφρικανών. Επειδή είναι ευσεβείς χριστιανοί, φοβούνταν ότι θα στοχοποιούνταν.

Ο Τάνι και τα αδέλφια του εγγράφηκαν στα τοπικά δημοτικά σχολεία. Η μητέρα του Oluwatoyin τους έστειλε ένα email στην επιτροπή, λέγοντας ότι αν και δεν είχαν την πολυτέλεια να πληρώσουν τα συνημμένα τέλη, θα ήθελαν να συμμετάσχει. Ο σύλλογος παραιτήθηκε από τα τέλη για να τον υποδεχτεί.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]