Αθώος κηρύχθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική περίοδο.

Μετά την εκφώνηση της απόφασης του δικαστηρίου, όσοι βρίσκονταν μαζί με τον δήμαρχο στην αίθουσα, άρχισαν να χειροκροτούν. Επίσης, με χειροκροτήματα και συνθήματα υποδέχθηκαν τη απόφαση του δικαστηρίου οι συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο, οι οποίοι συμπαρίστανται από νωρίς το πρωί στον Κώστα Πελετίδη.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χρέος μας, να μην διευκολύνουμε τη δράση της Χρυσής Αυγής, τη ναζιστική της ιδεολογία, από την οποία εκπορεύεται ο εγκληματικός της χαρακτήρας. Συνεχίζουμε μαζί με το λαό και τις οργανώσεις του, που όλο αυτό το διάστημα στήριξαν τη Δημοτική Αρχή, για να απομονωθεί η δράση ενός μορφώματος που εκφράζει την πιο ακραία μορφή της ταξικής εκμετάλλευσης. Μαζί με το λαό μας στον αγώνα για να παίρνει ανάσες η λαϊκή οικογένεια, που δοκιμάζεται από τα βάρβαρα μέτρα των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων», δήλωσε ο δήμαρχος μετά τη δίκη.

Νωρίτερα, ο Κώστας Πελετίδης είχε τονίσει κατά τη διάρκεια της δίκης:

«Τη μήνυση εναντίον της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου, υπογράφει ο Μιχαλολιάκος, που έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Με ερώτησή τους μας ζητάνε να χωρίσουμε τα παιδιά στο βρεφοκομείο σε δικά μας και ξένα. Υπάρχει παιδί ξένο; Είναι τυχαίο ότι είναι στα Δικαστήρια γιατί έχουν τάγματα εφόδου; Είναι αυτοί που φωνάζουν σε μια μάνα που έχασε το παιδί της: Πού είναι το παιδί σου τώρα!».

Όπως τόνισε σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του «καθήκον του δημάρχου να είναι δίπλα στον πατραϊκό λαό και να διαφυλάσσει την ενότητά του. Είναι τυχαίο ότι δέκα παρατάξεις συμφωνούν και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη;». Ο Κ. Πελετίδης αναφέρθηκε στο δικαίωμα του δημοτικού συμβουλίου να έχει πολιτική θέση για τη ναζιστική οργάνωση, σημειώνοντας πως «ο δήμαρχος υποχρεούται να υλοποιεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου». Ο δήμαρχος Πάτρας στάθηκε και στο ρόλο του ναζισμού στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον περήφανο αγώνα του λαού μας απέναντι του.

Ο δήμαρχος Πάτρας μίλησε και με τη γνωστή ρήση του Martin Niemoeller, Γερμανού πάστορα:«Όταν ήρθαν να πάρουν τους συνδικαλιστές δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν συνδικαλιστής. Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα, δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…».

 

Με πληροφορίες από Alfavita και imerodromo

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]