Του Βαγγέλη Παπαμιχαήλ

Ο Δολοφόνος είναι Ελεύθερος…

Από το μεσημέρι της 30ης Ιουλίου του 2019 ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ του Αλέξη Γρηγορόπουλου
Επαμεινώνδας Κορκονέας είναι ελεύθερος…

Τα συγχαρητήριά μας λοιπόν, αρχικα στην Δικαιοσύνη και αμέσως μετα στην κυβέρνηση της ΝΔ που έχει εναντιωθεί τόσο πολύ σε αυτή την προκλητική απόφαση με την εκκωφαντική σιωπή της…

Αλλά θα μου πείτε γιατι να μιλήσουν…

ο 15χρονος Αλέξης δεν ήταν “δικό τους” παιδί…

Γι’αυτούς ήταν ο εκκολαπτόμενος αριστερος ή αναρχικός.

Αρα δικός τους, -οπως μαρτυρά η σιωπη, οι ψευδείς και προκλητικές δηλώσεις του τυπου “για την απελευθέρωσή του φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ με την νεα νομοθεσία” όπου ακομα επιφανείς νομικοί, που ουδεμία σχέση έχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ την χαρακτηρίζουν δικαιότερη, απο την προηγούμενη- μπορεί να θεωρείται ο Κορκονέας.

Ναι λοιπόν, “δικός σας” μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ο δολοφόνος, αυτός δηλαδή που ξεκίνησε να καθαρίζει τα Εξάρχεια πριν 10 χρόνια, πυροβολώντας στην καρδιά ένα παιδί…

Και εάν κάποιος διαφωνεί, ας μας πει πού είναι η ΝΔ ;

Πού είναι κύριοι της ΝΔ η αντίδραση σας;

Πού είναι κύριοι της ΝΔ τα στελέχη σας, να φωνάζουν ολημερίς στα τηλεπαράθυρα ;

Πού είναι κύριοι της ΝΔ τα στελέχη σας, για να ζητήσουν δικαίωση γι’αυτό το παιδί;

Πού είναι οι δημοσιογράφοι, οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι εφημερίδες να ζητήσουν δικαίωση;

Ναι, ναι, ναι σωστά… έχουν να ασχοληθούν με την κατασκευή fake news, οπως τα τελευταία 4 χρονια. Πού να βρουν χρόνο να ασχοληθούν με ένα παιδί που δολοφονήθηκε άδικα;

Τωρα πλεον ολοι ξέρουμε, ξέρουμε πως τα στελέχη της ΝΔ αντιδρούν μόνο όταν πρόκειται να δοθεί άδεια σε κάποιο μέλος της 17Ν ή να απελευθερωθεί κάποιος αναρχικός, τότε και εντελώς επιλεκτικά λειτουργούν τα αισθήματα σας κύριοι και κυρίες της ΝΔ, μόνο τότε.

Και ποιος ξέρει, τώρα ο Κορκονέας θα μπορει να ελπίζει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τους χουντικούς και τους φασίστες θα του πει δημόσια ένα μπράβο, που καθάρισε την κοινωνία από έναν εν δυνάμει αριστερό ή αναρχικό…και ένα συγγνώμη που ταλαιπωρήθηκε τόσα χρόνια επειδή έπραξε το καθήκον του…

Και ποιός ξέρει,τώρα μπορεί ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Α.Γεωργιάδης, ο οποίος στο παρελθόν χαρακτήριζε την επιγραφή στον τόπο δολοφονίας με κοινοποίηση στο Twitter “Κατάντια” και όπου κατά τις δηλώσεις της συζύγου του δολοφόνου Κορκονέα, ήταν ο ΜΟΝΟΣ που μίλησε υπέρ του συζύγου της να φροντίσει για την αποκατάσταση του αδικημένου φονιά, που καποιοι τόλμησαν να του στερήσουν την ελευθερία του επειδή απλά για κάποιους σκότωσε ένα παιδί…

Αλλα αγαπητοί κύριοι να είστε σίγουροι και για κάτι άλλο, πολύ πιο δυνατή από την όποια απόφαση είναι η μνήμη…γιατι σίγουρα κανείς μας δεν θα ξεχάσει.

Κανείς από εμάς, δεν θα ξεχάσει αυτο το τραγικό βράδυ, που σε έκτακτα δελτία μιλούσαν για νεκρό στα Εξάρχεια.

Κανείς δεν θα ξεχάσει το μεγαλύτερο μούδιασμα που νιώσαμε όταν ακουσαμε:

“Ηταν 15 ετών”

Κανείς μας δεν θα ξεχάσει, την αυθόρμητη αντίδραση όλης της νεολαίας, σε όλη την Ελλάδα με πορείες και κινητοποιήσεις.

Κανείς μας δεν θα ξεχάσει, ποτέ το ξύλο και την καταστολή από τα ΜΑΤ σε βάρος ανηλίκων παιδιών, ούτε τους πυροβολισμούς στον αέρα από τους Ζηταδες.

Κανείς δεν θα ξεχάσει, πως ο Υπουργός Παιδείας Ε. Στυλιανιδης δεν έκανε τον κόπο να φύγει από το νυχτερινό κέντρο, όπου διασκέδαζε και πως ούτε καν παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας.

Κανείς δεν θα ξεχάσει, αυτα και ακόμα περισσότερα, γιατί αυτή η εποχή είναι ένα κομμάτι της ζωής μας…ένα κομμάτι που θα μας πονάει και θα μας καίει για πάντα οπως μια σφαίρα στην καρδιά.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]