Οι ίδιοι θεωρούν τους εαυτούς τους υπεύθυνους, κατάλληλους και απαραίτητους για την σωστή διακυβέρνηση της χώρας. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι σηκώνουν στις πλάτες τους το μεγάλο βάρος του σχηματισμού τρικομματικής κυβέρνησης και ότι είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των προγραμματικών δηλώσεων και της αποφυγής ακραίων αποφάσεων εντός του κυβερνητικού σχήματος.

Δεν είναι άλλοι από τους δημοκρατικούς αριστερούς αυτής της χώρας, οι οποίοι έχουν αποφασίσει πως επειδή ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί, θα πρέπει να κυβερνηθεί και από αυτούς, τη στιγμή μάλιστα που στις εκλογές της 17ης Ιούνη, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ συγκέντρωναν τις απαραίτητες έδρες για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Πασχίζοντας λοιπόν να αποδείξει πως δεν είναι απλά ένας αριστερός Καρατζαφέρης, ο Φώτης Κουβέλης τα κατάφερε. Είναι χειρότερος. Όταν το ΛΑΟΣ έμπαινε στην τρικομματική κυβέρνηση, κανείς δεν είχε αυταπάτες για το τι είναι και τι θα ψηφίσει το υπερσυντηρητικό κόμμα ενός πρώην bobybuilder – τηλεοπτικού μαϊντανού, που πλουτίζει πουλώντας βιβλία για τα νεφελίμ και τα ελοχίμ.

Από τον «αριστερό» όμως, όπως ονόμασε το κόμμα του, Φώτη Κουβέλη, η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε περισσότερα. Πρωτίστως να υπερασπιστεί τις αξίες που εννοιολογικά σημαίνει το όνομα του κόμματός του. Δημοκρατική Αριστερά.

Δημοκρατία όμως δεν σημαίνει να συναινείς στις μαζικές προσαγωγές μαθητών, φοιτητών και ανέργων, στην άγρια καταστολή απέναντι σε απεργούς εργαζόμενους, στις μαζικές συλλήψεις απλήρωτων για μήνες ναυπηγών, εργαζομένων στη ΔΕΗ, εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο, αντιφασιστών και λοιπών… εσωτερικών εχθρών.

Δημοκρατία δεν είναι να δείχνεις ανοχή στις φασιστικές συμμορίες που δρουν ανενόχλητες υπό τις ευλογίες της αστυνομίας, δημοκρατία δεν είναι να απαγορεύεις τις συγκεντρώσεις για να μην δει η Μέρκελ την πραγματική εικόνα μιας χώρας διαλυμένης και εξαθλιωμένης.

Αριστερά δεν σημαίνει να ανέχεσαι να στοιβάζονται ανθρώπινες ζωές υπό άθλιες συνθήκες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αριστερά δεν σημαίνει να λες «ναι» στην εξαθλίωση και την φτωχοποίηση εκατομμυρίων ανθρώπων. Αριστερά δε σημαίνει να ρίχνεις τον κατώτατο μισθό και να μειώνεις τις αποδοχές των εργαζομένων. Αριστερά δε σημαίνει να ψηφίζεις φοροαπαλλαγές για τους έχοντες. Αριστερά δε σημαίνει να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που έχουν εμπλακεί στα περισσότερα σκάνδαλα της τελευταίας δεκαετίας και σίγουρα αριστερά δε σημαίνει να είσαι γονατιστός και να φιλάς το χέρι του κατακτητή σου…

Γιατί όσα ισοδύναμα και να θέλει να πάρει, εάν ψηφίσει τα νέα μέτρα που ζητάει η τρόικα, η ΔΗΜΑΡ γίνεται σαν και αυτούς. Αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]