Το παρατσούκλι της Ρωσίας μπορεί να είναι «Αρκούδα», αλλά η Εθνική μας ομάδα πρέπει να δείξει ότι πραγματικά θέλει να πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα στην ομάδα του Ντικ Άντβοκαατ. Το παραπάνω σενάριο είναι το μόνο που δίνει την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και παράλληλα σημαίνει την επιστροφή της Ρωσίας στην Μόσχα.

Τι πρέπει να γίνει για να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης η ομάδα του Φερνάντο Σάντος. Μόνο ένα πράγμα. Να βγάλει το άστρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2004. Τότε που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Αν λοιπόν, η Ελλάδα, βγάλει το άστρο και έχει λίγη τύχη τότε θα είναι σίγουρα στην επόμενη φάση του τουρνουά. Η Ρωσία είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, και οι μπουκ ανά τον κόσμο την έχουν στα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Όμως, εδώ πρέπει να φανεί η ψυχή των παικτών και του προπονητικού τιμ. Ο Σάντος πρέπει να κάνει τα… μαγικά του και οι παλιοσειρές της ομάδας να βγουν μπροστά. Οι Καραγκούνης, Κατσουράνης και Λυμπερόπουλος πρέπει να κάνουν ένα μικρό… μάθημα στους υπόλοιπους και όλοι μαζί να πάρουν μια τεράστια πρόκριση. Οι μέχρι τώρα εμφανίσεις, με εξαίρεση το δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Πολωνία, δεν έχουν συγκινήσει κανέναν. Τα «παιδιά» δεν έχουν δείξει τον πραγματικό τους εαυτό. Με ψυχή, καρδιά και άστρο η οκτάδα δεν θα είναι θαύμα αλλά πραγματικότητα.

Τα σενάρια πρόκρισης
H Ελλάδα θέλει μόνο νίκη κόντρα στην Ρωσία και σε αυτήν την περίπτωση εξασφαλίζει την πρόκριση, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στο άλλο ματς. Αν λοιπόν νικήσει η Ελλάδα θα περάσει σίγουρα μαζί με τον νικητή του Πολωνία – Τσεχία, ενώ αν αναδειχθούν ισόπαλες, θα περάσει η Ρωσία και η Ελλάδα σε τριπλή ισοβαθμία με την Τσεχία να μένει 3η. Θυμίζουμε πως η Ρωσία έχει νικήσει 4-1 την Τσεχία, έτσι η Ελλάδα για να περάσει ως πρώτη πρέπει να νικήσει με 3-0 (3 γκολ διαφορά γενικά…). Η Τσεχία, η οποία για αυτήν την τριπλή ισοβαθμία έχει τέρματα 3-5, για να περάσει από αυτήν πρέπει η Ελλάδα πρέπει να νικήσει με 5 γκολ διαφορά τους Ρώσους.

Η βαθμολογία μετά από 2 αγωνιστικές:
1. Ρωσία 4 (5-2)
2. Τσεχία 3 (3-5)
3. Πολωνία 2 (2-2)
4. Ελλάδα 1 (2-3)

*1ο κριτήριο ισοβαθμίας το (ή τα) μεταξύ τους ματς
**2ο κριτήριο ισοβαθμίας η καλύτερη διαφορά τερμάτων
***3ο κριτήριο ισοβαθμίας η καλύτερη επίθεση

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Νίκη Ελλάδας, ισοπαλία Πολωνία – Τσεχία
1. Ρωσία 4
2. Ελλάδα 4
3. Τσεχία 4
4. Πολωνία 3

Νίκη Ελλάδας, νίκη Τσεχίας
1. Τσεχία 6
2. Ελλάδα 4
3. Ρωσία 4
4. Πολωνία 2

Νίκη Ελλάδας, νίκη Πολωνίας
1. Πολωνία 5
2. Ελλάδα 4
3. Ρωσία 4
4. Τσεχία 3

Αδάμ Τσίκουρας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]