Η Ραζάν αλ Νατζάρ είναι το 123η δολοφονημένη Παλαιστίνια από Ισραηλινούς στρατιώτες μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας στη Γάζα την 30η Μαρτίου.

Η 21χρονη Ραζάν αλ Νατζάρ ήταν εθελόντρια διασωστρια βοηθώντας δεκάδες τραυματισμένους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ. Την Παρασκευή 1η Ιουνίου σκοτώθηκε από ισραηλινούς σκοπευτές με μια σφαίρα στο στήθος της, ανατολικά του Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας.

Τη στιγμή που δολοφονήθηκε η Ραζάν φορούσε τη λευκή ιατρική στολή, προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε τραυματίες, ενώ μάρτυρες λένε ότι την πυροβολησαν την ώρα που έτρεχε κατευθυνόμενη στον φράχτη για να φροντίσει έναν τραυματία. Φορώντας την ιατρική της στολή σήκωσε τα χέρια ψηλά, αλλά οι ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν στο στήθος, σύμφωνα με το Reuters. 

Σκίτσο του Carlos Latuff

Η Ραζάν ήταν γνωστή στους διαδηλωτές, ενώ η ίδια είχε λιποθυμήσει δυο φορές από εισπνοή χημικών και είχε σπάσει τον καρπό της στις 13 Απριλίου όταν έπεσε, ενώ έτρεχε για να περιθάλψει έναν τραυματισμένο διαδηλωτή. 

Μαζί με τη Ραζάν, ο ισραηλινός στρατός έχει σκοτώσει συνολικά 123 Παλαιστίνιους άοπλους διαδηλωτές από τις 30 Μαρτίου που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσει για την Μεγάλη Επιστροφή των προσφύγων και έχει τραυματίσει πάνω από 10.000.

Με πληροφορίες από Reuters, Al Jazeera, Guardian

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]